Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj čerstvý tříleťák mi poslední dobou neustále na vše říká „cožeee“. Už na to začínám být šíleně alergická
Už mě i napadlo, jestli slyší, ale když zašeptám manželovi že mám v tašce bagr, tak to slyší bez problému
Potom ale cokoliv řeknu přímo jemu tak ještě než to dořeknu tak „cožeee“. Mám chuť narvat hlavou do zdi už. Mám pocit jak kdybych se bavila s puberťákem a ne s tříletým. Kámoška dnes když to viděla tak mi řekla, že by s ním šla pro jistotu k doktorovi. Já ale nevím, podle mě slyší fakt dobře. Měli jste taky takové nějaké období? (Já jo, ale bylo mi prý 15).
@marmelada78 Buď nevnímá nebo tě má na háku - že by první období vzdoru ![]()
@marmelada78 Ha, jako moje ctyrleta a jeste mi rekne „mami, musis mluvit lepe“. Jednou jsem ji odchytla a nakreslila na jeji koleno ucho. „Poslouchas snad kolenem?“ Od te doby mi to nerika, tak nevim. Podle me neco jako uznani sve osobnosti. Ze dokaze „manipulovat“ s okolim prostou otazkou…
Příspěvek upraven 18.12.14 v 20:49
@marmelada78 Přesně jako u nás!
Jsem ráda, že jste na tom podobně, taky už jsem si říkala, jestli špatně neslyší, ale co slyšet chce, to slyší dobře. A taky mu byly nedávno 3 roky.
@marmelada78 jj, na každý příkaz cože.. je to na vraždu
nebo teď - já neslyšim - to když mi řekne ten můj puboš, tak bych ho nejradši narvala do babyboxu
předpokládám, že malý zjistil, že Tě to rozčiluje a baví ho to.. ![]()
Moje pětiletá má toto období už rok
Slyší velmi dobře, stačí něčím zašustit
a přiběhne. Takto reaguje na jakoukoliv informaci vyslovenou, ale pro její uši nelibou ![]()
Nase 3,5 leta zase porad rika „co rikas?“ prip. „co rika?“ A nebo vubec nereaguje. Taky si myslim, ze slysi dobre.
Jo, mám úplně to samé a už jsem taky přemýšlela, jestli to dělá schválně nebo fakt neslyší. Myslím, že spíš to první, protože na 3-leté při zkoušce sluchu slyšel úplně všechno.
Takže ano, můj 3,5 letý syn se x-krát za sebou ptá otázkou „cože?“ a nedá pokoj, dokud to řádně nezahulákám.
@midlajs Super, manipuluje se mnou vším možným, tak teď ještě touto formou, tak to je bomba ![]()
@j.a.n.i1 První období vzdoru to určitě nebude, to začalo v 15 měsích a neustále se to zhoršuje. Když jsem jednou četla, že by některé ženy chtěly rodit „tříleté“ děti, protože s nima už je rozumná řeč, tak jsem se docela začala těšit. Vzdor v našem případě ale teda graduje zatím.
U nas taky…porad „cozee?“ a po zopakovani toho, co jsem rikala nasleduje „prooooc?“
![]()
@marmelada78 Bohuzel my matky musime byt stale o par kroku vepredu nes nase ditka. Je to ale ponekud vycerpavajici, ze…
@marmelada78 syn měl vpáčené bubínky a špatně slyšel, někdy kolem 6ho roku šel na operaci (dali mu do uší takové trubičky ) a pak se vše srovnalo do normálu ![]()
Ty já to občas dělám taky, ale z důvodu, že si dávám čas na promyšlení odpovědi ![]()
Neletěli jste v poslední době letadlem??? ![]()
Moje malá to taky měla, furt „Cooooo???“ a měla vodu ve středouší, nejspíš z toho létání.