Tříleťák talent na gymnastiku?

2933
6.10.22 18:55

Tříleťák talent na gymnastiku?

Ahoj maminky, zajímalo by mě jak jsou na tom pohybově vaše děti kolem tří let.
Syn oslavil na konci července 3 roky. Někdy mě dost překvapuje, co v tomto věku oproti o rok starší sestře umí, tak si říkám, jestli je talentovaný na pohyb, ale k tomu bych potřebovala nějaké další srovnání. Řeším totiž na jaký sportovní kroužek bych ho měla do budoucna přihlásit a v případě využít talentu, jestli ho má. Zvládne nebo zvládlo vase tříleté dítko postoj vzhůru nohama s tím, že se ale opírá o předmět, syn to dělá doma neustále, nejradši by asi polovinu dne strávil na hlavě :-D dále čistý rovný kotrmelec předtím s výskokem někdy bez rukou, někdy s rukama. Dále má takový náběhy na parkour, v podstatě se snaží různě přeskakovat a jakýmkoliv způsobem zdolávat jakékoliv překážky.
Co umí nebo uměly vaše děti v tomto věku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8502
6.10.22 18:58

Neumí nic z toho, co píšeš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
6.10.22 19:16

Syn byl gumový. Na hlavu se také stavěl. Byl pohybové nadaný snad už v břiše. :lol: Gymnasta není, ale je velmi talentovaný fotbalista, celkově pohybově všestranný. Určitě bych syna podpořila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
6.10.22 19:19

Ne, to muj syn nedělal, určitě gymnastikou nic nezkazis, myslím, ze trápit se tam nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
6.10.22 19:25

Šla bych cestou toho parkuru, ten se mi líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
6.10.22 19:28

@Zoe1 ve třech letech to asi bude výjimka.
Ale gymnastiku bych vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
6.10.22 19:34

@Zoe1 Je sikovny. Ja bych ho na sportovni gymnastiku dala - vzdyt z nej hned nemusi byt vrcholovy gymnasta. Da mu to perfektni zaklad, spevni stred tela, a za par let muze klidne na jakykoliv jiny sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
6.10.22 19:39

Klidně bych dala na gymnastiku, však toho může zas nechat. U nás v Sokole má gymnastika cvičení už pro batolata od dvou do čtyř. Nemáte něco podobného? Viděla by ho cvičitelka a třeba by to řekla, jestli je talent. Zároveň to není žádný trénink, jen hra.

• Citovat
  • Upravit
6440
6.10.22 19:41

To je hezké :) na gymnastiku může jít a uvidíte, jak ho to bude vůbec bavit :) malá čerstvě 2 roky pořád dělá nějaké svíčky, kotrmelce, přemety za moje ruce, dokonce provaz a rozštěp, což vůbec nevím, kde viděla :nevim: uvažovala jsem taky o gymnastice, mám ji ráda. Ale měla úraz obou nožiček a myslím, že už si pořádně nezasportuje :,( někdo je víc pohybově zaměřený, tak proč toho nevyužít, když tříleťáky berou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
6.10.22 19:52

Naše děti chodí na gymnastiku od batoleciho věku. Kotoul ve třech udělaly, stojku o zeď také. Provaz ani rozštěp ne. Gymnastikou nic nezkazís, je to základ pro všechno. Spíš je třeba si rozmyslet, v jaké intenzitě by to dítě mělo dělat. Najdeš kroužky od nezávodní gymnastiky 1× týdne po 4× týdne několik hodin již pro 3-4 lete děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
6.10.22 19:52
@Zoe1 píše:
Ahoj maminky, zajímalo by mě jak jsou na tom pohybově vaše děti kolem tří let.
Syn oslavil na konci července 3 roky. Někdy mě dost překvapuje, co v tomto věku oproti o rok starší sestře umí, tak si říkám, jestli je talentovaný na pohyb, ale k tomu bych potřebovala nějaké další srovnání. Řeším totiž na jaký sportovní kroužek bych ho měla do budoucna přihlásit a v případě využít talentu, jestli ho má. Zvládne nebo zvládlo vase tříleté dítko postoj vzhůru nohama s tím, že se ale opírá o předmět, syn to dělá doma neustále, nejradši by asi polovinu dne strávil na hlavě :-D dále čistý rovný kotrmelec předtím s výskokem někdy bez rukou, někdy s rukama. Dále má takový náběhy na parkour, v podstatě se snaží různě přeskakovat a jakýmkoliv způsobem zdolávat jakékoliv překážky.
Co umí nebo uměly vaše děti v tomto věku?
:palec: ani jedno moje dite se ani neblíží :lol: dej ho na gymnastiku, jako zaklad mu to da skvely pro hodne sportu :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
6.10.22 19:55

Maminky, moc děkuji za odpovědi, takže se po něčem podívám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
6.10.22 20:31
@Liška32 píše:
To je hezké :) na gymnastiku může jít a uvidíte, jak ho to bude vůbec bavit :) malá čerstvě 2 roky pořád dělá nějaké svíčky, kotrmelce, přemety za moje ruce, dokonce provaz a rozštěp, což vůbec nevím, kde viděla :nevim: uvažovala jsem taky o gymnastice, mám ji ráda.Ale měla úraz obou nožiček a myslím, že už si pořádně nezasportuje :,( někdo je víc pohybově zaměřený, tak proč toho nevyužít, když tříleťáky berou :palec:

Nevím sice, o jaký úraz se jednalo, ale tím spíš bych ji dala na sport. Jednak se dětem zlomeniny dobře hojí, a jednak sport pomůže správne nožičky osvalit, a zím podpořit správny vývin. (jen laický názor, ale taky jsme měli u dítěte zlomeniny, a na sport jsme dali - výborně se to zhojilo / osvalilo )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
6.10.22 21:00

Mám dvě děti, a ani jedno tohle nezvladlo. 6 lety se tomu ani neblíží, a skoro tříletý pohybove lepší taky ne. A to chodí na gymnastiku pro batolata už od 20 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
6.10.22 21:02

Moje dcera je z gumy a ano chodi na gymnastiku od 5 let..Ma velky rozsah.. Už chodi zavody v gymnastice a běha zavody v orientaku, jsem vzdy pro jakykoliv sport..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí