Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Pred mesicem se nam narodila holcicka a doma mame trileteho chlapce. Byl zvykly na mou neustalou pozornost ale porodnici tvladl v pohode. I prvni dmy kdyz mimco spalo hodne jsme zvladali. Hrala jsem si s nim kazdou olnou chvilku.Od noveho roku ale mala usina jen v menaruci a jak ji polozim je ve vterime vzhuru atakze kdyz sem doma nemam na maleho cas ani vterinu abych mela olne ruce.on je hrozne alcni pdmalicka vsude splha neposedi takze aktivitj ze si apolu sedneme a neco u nas neexistujoumala spi jen v kocare a kdyz se prijde z venku a ona by jeste spala klidne v nem a si mohli hrat tak malej schvne zacne u ni rvat a vzbudi ji.je odjakziva hlucnejsi ale tohle uz se neda.je vzteklej neposlechne ani slovo a kdyz uz bychom meli na sebe cas tak ho schvalne zkazi.uz sem zoufala nevim co s tim. s malou jsem zkousela vse aby doma spala a proste ne jak ji polozim i kdyz je vzhuru tak knika a maly je z toho nervozni. poradte prosim
Máte balkon? Dovezla bych malou z výletu kočárkem a pokud spí, hned bych ji dala i s kočárkem na balkon a věnovala se nějakou chvíli synovi. Předpokládám, že malá je stejně zachumlaná z vycházky a čerství vzduch jí neublíží.
Malou bych měla v nositku a staršímu se věnovala i s ni na břiše. Je to pro nej rana ![]()
Jeste dam vcera a dnes total hysterixky zachvaty a naschvaly jeho neda se tak zit opravdu.mala je z toho taky hyn ja na nej musom hrozne rvat ay vubec slysel a nepomuze nic :'( vysvetluju mu to horem dolem hezky citlitlive ale nic nepomaha aby se uklidnil.je to den za dnem horsi
Školka nudi se a mezi vrstevnikama by se vyřadil a doma by byl třeba klid
A bydlíte v bytě nebo v baráku? Já tohle taky řešila tím, že jsem mladší naučila spát za všech okolností v kočárku. Když jsme přišli zvenku, tak jsem ji tam nechala, jen přehodila třeba pláštěnku a chodila kontrolovat. Nakonec jsem ji dávala spát do kočárku i když se ven třeba nešlo, máme studenou chodbu úplně oddělenou od míst, kde se celý den vyskytujeme- Takže to je také řešení. Jinak se žárlivostí asi nic moc neuděláš. To je v povaze daného dítěte a některé to snáší lépe a některé hůře. Drž se!
Když ho odloží teď do školky, bude to ještě horší. Dítě se nenudí, ale vyloženě žárlí. To si prostě musí odžít, to se nedá nic dělat ![]()
@Anonymní píše:
Jeste dam vcera a dnes total hysterixky zachvaty a naschvaly jeho neda se tak zit opravdu.mala je z toho taky hyn ja na nej musom hrozne rvat ay vubec slysel a nepomuze nic :'( vysvetluju mu to horem dolem hezky citlitlive ale nic nepomaha aby se uklidnil.je to den za dnem horsi
Nedá se tak žít? To je snad trochu silné tvrzení. Uvědom si, že jemu se v podstatě překopal celý život. Prostě žárlí a asi se s tím dalo i počítat.
Prostě se mu věnuj každou volnou chvilku, dávej mu najevo, že je pro Tebe důležitý.
@vila222 píše: Školka nudi se a mezi vrstevnikama by se vyřadil a doma by byl třeba klid
Tak teda nevím, jestli v tuhle chvíli ho nacpat do školky, je to nejlepší řešení. Jen si utvrdí, že má proč žárlit.
Šátek nebo nosítko. brát ho co nejvíc ven aby se unavil. ale už jsou mu tři - nastavit hranice a vysvětlit - netrestat, ale ať se učí z důsledků: malá spí - když budeš tišet, můžem si hrát, když budeš křičet tak žádný hraní. a dodržet pravidla.
@Anonymní píše:
Pred mesicem se nam narodila holcicka a doma mame trileteho chlapce. Byl zvykly na mou neustalou pozornost ale porodnici tvladl v pohode. I prvni dmy kdyz mimco spalo hodne jsme zvladali. Hrala jsem si s nim kazdou olnou chvilku.Od noveho roku ale mala usina jen v menaruci a jak ji polozim je ve vterime vzhuru atakze kdyz sem doma nemam na maleho cas ani vterinu abych mela olne ruce.on je hrozne alcni pdmalicka vsude splha neposedi takze aktivitj ze si apolu sedneme a neco u nas neexistujoumala spi jen v kocare a kdyz se prijde z venku a ona by jeste spala klidne v nem a si mohli hrat tak malej schvne zacne u ni rvat a vzbudi ji.je odjakziva hlucnejsi ale tohle uz se neda.je vzteklej neposlechne ani slovo a kdyz uz bychom meli na sebe cas tak ho schvalne zkazi.uz sem zoufala nevim co s tim. s malou jsem zkousela vse aby doma spala a proste ne jak ji polozim i kdyz je vzhuru tak knika a maly je z toho nervozni. poradte prosim
balkon nemate? me spasilo tohle
Prosím Tě nestrkej ho hlavně do školky
On ted potřebuje mámu, musíš si najít čas a věnovat se pouze jemu. To s tím balkonem byl dobrý nápad, jakmile Ti miminko usne, hned bych vzala kluka a šla si s ním hrát nebo si s ním aspoň povídala při vaření. Pomáhá Ti s malou? Koupete jí třeba spolu? Zapoj ho do péče o miminko a opakuj mu, jak je šikovný a jak jsi ráda, že máš doma takového pomocníka. On třeba cítí potřebu důležitosti, jelikož vidí, že ted je mimčo u Vás doma na prvním místě.
Ja te tedy narozdil od ostatních kriticek chapu. Vzládat dve ditka je narocny a tobe nezbude bez to nějak vydrzet nebo požádat o pomoc rodinu.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Pred mesicem se nam narodila holcicka a doma mame trileteho chlapce. Byl zvykly na mou neustalou pozornost ale porodnici tvladl v pohode. I prvni dmy kdyz mimco spalo hodne jsme zvladali. Hrala jsem si s nim kazdou olnou chvilku.Od noveho roku ale mala usina jen v menaruci a jak ji polozim je ve vterime vzhuru atakze kdyz sem doma nemam na maleho cas ani vterinu abych mela olne ruce.on je hrozne alcni pdmalicka vsude splha neposedi takze aktivitj ze si apolu sedneme a neco u nas neexistujou
mala spi jen v kocare a kdyz se prijde z venku a ona by jeste spala klidne v nem a si mohli hrat tak malej schvne zacne u ni rvat a vzbudi ji.je odjakziva hlucnejsi ale tohle uz se neda.je vzteklej neposlechne ani slovo a kdyz uz bychom meli na sebe cas tak ho schvalne zkazi.uz sem zoufala nevim co s tim. s malou jsem zkousela vse aby doma spala a proste ne jak ji polozim i kdyz je vzhuru tak knika a maly je z toho nervozni. poradte prosim