Tříletý a miminko - katastrofa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
152
20.3.16 19:59

Ahoj.Jsme doma s mimcem druhy den z porodnice.Doma mam dceru 3 roky 3 mesice.Od prichodu domu je to peklo.No,prvni noc byla celkem jeste dobra, ale vcera v noci mimco 4 krat vzhuru.Je v pokojiku se starsi.Tu jeji plac budil.Byla z toho mimo, tak se vzdy rozbrecela taky.Ja nevyspala, nervni, vyrizena. Navic ta psychika po porodu :zed: mela jsem to i po porodu prvni dcery. Opravdu vazne jsem uvazovala, ze ji dam do bybyboxu, ze ji nechci. Postupem casu to odeznelo a zacala jsem ji milovat :srdce: Ted kdyz nakojim druhou dcerku tak mi nekdy usne a spi treba tri hodiny, tak se venuji starsi a delam domaci prace.No a nekdy nakojim, dam do postylky a ona samozrejme neusne,breci.Neni moc spokojena ani kdyz ji nosim, cumel nechce.Ja brecim taky, jsou chvile kdy lituji, ze ji mam, ze jsme nezustali u jedne dcery.To jsme sli ven, v klidu, pohode, delali blbosti atd.To ted skoncilo.Opet mam myslenky, ze bych se ji i vzdala, protoze tohle se neda.Je normalni, mit druhe mimco, a nekolikrat denne myslet na to, co jste to udelaly, a jak vam bylo dobre s jednim ditkem? a prejde to? ze me je psychicka troska :,( Uz jsem zapomnela, jak je mimco narocne. Poradte mi, co delat kdyz breci hodinu po kojeni.Zase kojit? kdyz noseni nepomaha a taky neni spokojena? Doufam, ze se jednou budu tomu vsemu smat, zatim je to ale zly sen. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
20.3.16 22:04

Mi malej breci hodinu po kojeni kdyz potrebuje odrihnout :nevim: jinak celkem spi. A teda nenechavala bych spat mimino s dcerou, a ty jako spis kde? Mimino by melo spat u tebe dva dny po prichodu z porodnice zvlast :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
20.3.16 22:16

Jin ak teda jeste jsem se zamyslela, a jestli ma ta malicka teprve tyden, tak to jsi fakt uzel nervu. Buzeni jen 4 x jsem brala jako super a citila se vyspala, mi se budil co hodinu. A jo, takhle maly dite bych klidne kojila po hodine kdyz krici a neni to nic jineho zjevneho :nevim: Vzala bych si ji k sobe klidne i do postele, co bys chtela po tak malym diteti, ze ma spat celou noc v pokoji se starsi? To asi ziju na naky jiny planete.. :think:
Rekla bych ze jsi na nervy hlavne proto, ze mas nerealna ocekavani :nevim: Ja mam teda dceru hodne starsi, nechtela jsem deti blizko u sebe, kazdopadne domaci prce bych omezila na minimum a venovala se co nejvic detem, malou klidne do satku nebo nositka kdyz zrovna neusne. Mi malej neusne NIKDY sam kdyz bych ho polozila do postylky, maximalne ze vytuhne po kojeni, a to je tak obden jednou.. Jinak uspavam na rukach, na balonu a nejvic v hacce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
20.3.16 22:16

Taky nechápu proč je tak malilinké miminečko v pokoji samotné s tříletˇačkou???Proč ji nemáš u sebe nebo si s nima???

Já mám holky od sebe 22.m. a všechno klapalo skvěle :palec:,spala jsem s holkama v ložnici - s malou na letišti (už kvůli kojení to bylo pohodlné),větší ve své posteli…strašně jsem si to užívala :srdce:!Doufám, že i Ty brzo budeš :hug:!

Určitě jsou to u Tebe hormony a hlavně pro tu starší je to taky obrovská změna!!!Vůbec se nedivím, že plakala, když plakalo miminko :?

Ono se to srovná, hlavně se snaž uklidnit, přenášíš to i na děti… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
21.3.16 06:54
@Conny píše:
Taky nechápu proč je tak malilinké miminečko v pokoji samotné s tříletˇačkou???Proč ji nemáš u sebe nebo si s nima???

Já mám holky od sebe 22.m. a všechno klapalo skvěle :palec:,spala jsem s holkama v ložnici - s malou na letišti (už kvůli kojení to bylo pohodlné),větší ve své posteli…strašně jsem si to užívala :srdce:!Doufám, že i Ty brzo budeš :hug:!

Určitě jsou to u Tebe hormony a hlavně pro tu starší je to taky obrovská změna!!!Vůbec se nedivím, že plakala, když plakalo miminko :?

Ono se to srovná, hlavně se snaž uklidnit, přenášíš to i na děti… :kytka:

Problem je maly byt.My s pritelel spime v obyvaku, detsky pokoj je hned vedla a mame otevrene dvere, takze hned jak mala zaknuci tak tam letim. Dnesni noc byla uz fakt lepsi, mala se mi vzbudila jen jednou :dance: Pak az brzy rano.Ale i tak, pres den je to nekdy na palici. S tim kojenim… :think: Mala je cvalik, bojim se ze kdyz budu kojit co hodku, tak z ni bude mega cvalik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.3.16 07:06

Já si myslím, že je problém, že takto i přletuejš, že jsi unavená. I když možná na venek ne, nebo se ti toak nezdá, tak si mylsím, že za pár dní budeš..
Mě taková unava, kdy se nevyspím, udělalo to samé- stejné myšlenky, pak jsem byla vzteklá tak celkově nervní nespokojená…
Takto se nevyspíte vlastně nikdo.. Ani ty ani jedno dítě, ani manžel..
Já byh snad přemýšlela, než si zvykneš ty a dítě, že bys sis dala postýlku do obývká a spala smiminkem a manžel v pokojíku..Anebo nejde dát postýlka do obýváku? Když je rozložená pohovka.. asi ne, že to bys už měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
21.3.16 07:09
@MalVera píše:
Problem je maly byt.My s pritelel spime v obyvaku, detsky pokoj je hned vedla a mame otevrene dvere, takze hned jak mala zaknuci tak tam letim. Dnesni noc byla uz fakt lepsi, mala se mi vzbudila jen jednou :dance: Pak az brzy rano.Ale i tak, pres den je to nekdy na palici. S tim kojenim… :think: Mala je cvalik, bojim se ze kdyz budu kojit co hodku, tak z ni bude mega cvalik.

A to je špatné prooooooč? Je to malé miminko, jedna z hlavních činností miminek je jídlo. Oni přestanou být michelini, až se začnou hýbat. Je zcela v pořádku, že hodně papá a buď ráda. Pokud z toho masivně neblinká, koj ji dle potřeby. Je nebezpečné dávat děti na jakoukoliv dietu a dieta nekojením je největší extrém, co může být. Malé holčičky nemusí být hubené až na kost v dětském věku - špeky jsou přirozené. Tyhle děti jsou totiž náchylné k nemocem, při kterých můžou hodně zhubnout - proto jsou miminka faldíkatá a i batolata mají ještě špíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
21.3.16 07:12
@Janasas píše:
Já si myslím, že je problém, že takto i přletuejš, že jsi unavená. I když možná na venek ne, nebo se ti toak nezdá, tak si mylsím, že za pár dní budeš..
Mě taková unava, kdy se nevyspím, udělalo to samé- stejné myšlenky, pak jsem byla vzteklá tak celkově nervní nespokojená…
Takto se nevyspíte vlastně nikdo.. Ani ty ani jedno dítě, ani manžel..
Já byh snad přemýšlela, než si zvykneš ty a dítě, že bys sis dala postýlku do obývká a spala smiminkem a manžel v pokojíku..Anebo nejde dát postýlka do obýváku? Když je rozložená pohovka.. asi ne, že to bys už měla

Souhlasím - dej si jí na dosah, pak můžeš kojit okamžtě a ona se ani nestihne pořádně probudit a brzo zase odpadne a hlavně nestihne vzbudit sourozence ani tatínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.3.16 07:15

Třeba kamarádka to tak měla jak vy..
A měli pokojík patrovka- manžel nahoře, dítě dole, ona obýváku s mimčem, a nebo jednu dobu měli postýlku v pokojíku, ale měli tupatrovku takže spali všichni tři v pokojíku manžel v obýváku- když chteli… to.. :) tak leželi spolu v obýváku a pak třeba v noci přešla za dětmi..
Manželský život jin to nenarušilo, když chtěli tak si vždy našli, kdy… třeba koupelna atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pohlazeni
21.3.16 07:58
@MalVera píše:
Ahoj.Jsme doma s mimcem druhy den z porodnice.Doma mam dceru 3 roky 3 mesice.Od prichodu domu je to peklo.No,prvni noc byla celkem jeste dobra, ale vcera v noci mimco 4 krat vzhuru.Je v pokojiku se starsi.Tu jeji plac budil.Byla z toho mimo, tak se vzdy rozbrecela taky.Ja nevyspala, nervni, vyrizena. Navic ta psychika po porodu :zed: mela jsem to i po porodu prvni dcery. Opravdu vazne jsem uvazovala, ze ji dam do bybyboxu, ze ji nechci. Postupem casu to odeznelo a zacala jsem ji milovat :srdce: Ted kdyz nakojim druhou dcerku tak mi nekdy usne a spi treba tri hodiny, tak se venuji starsi a delam domaci prace.No a nekdy nakojim, dam do postylky a ona samozrejme neusne,breci.Neni moc spokojena ani kdyz ji nosim, cumel nechce.Ja brecim taky, jsou chvile kdy lituji, ze ji mam, ze jsme nezustali u jedne dcery.To jsme sli ven, v klidu, pohode, delali blbosti atd.To ted skoncilo.Opet mam myslenky, ze bych se ji i vzdala, protoze tohle se neda.Je normalni, mit druhe mimco, a nekolikrat denne myslet na to, co jste to udelaly, a jak vam bylo dobre s jednim ditkem? a prejde to? ze me je psychicka troska :,( Uz jsem zapomnela, jak je mimco narocne. Poradte mi, co delat kdyz breci hodinu po kojeni.Zase kojit? kdyz noseni nepomaha a taky neni spokojena? Doufam, ze se jednou budu tomu vsemu smat, zatim je to ale zly sen. :zed: :zed: :zed:

Proc mas dite od sebe? Zaprvy oddelene spani moc nepomaha laktaci a druhy faktor je potreba ditete byt s mamou. A ano, dite se muze kojit co hodinu.

• Citovat
  • Upravit
pohlazeni
21.3.16 08:00
@MalVera píše:

Koj, jak si mala rekne a vem si ji do postele. Takto se trapite obe. Jak rikam, klidne i co hodinu.

• Citovat
  • Upravit
7674
21.3.16 11:33

Proboha!!!Řešit u týdenního miminka, že pije moc často mateřské mléko???To si děláš srandu, nééé??? :cert:
Koj tak často jak chce dítě a ne jak si myslíš ty, že by mělo!!!

Spaní - přítel atˇ jde spát ke starší a ty si vem malinkou do postele k sobě!!!

A nic neřešeš, koncentruj se tedˇ na děti, bude líp :kytka:,ale tedˇ tě opravdu potřebují nejvíc ty dvě :srdce:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.3.16 11:59

@MalVera Ahoj! Prosím tě, hlavně klid, poddá se to. Děti z tebe cítí nervozitu a pak jsou plačtivé a nejste v pohodě nikdo. V první řadě bych fakt přehodnotila to spaní. Pokud bude mít to nejmenší možnost mít tě kdykoliv pro sebe, bude klidnější. Ideální způsob, jak se vyspat, je prostě vystrčit prso a spát :lol: Nejmenší bude spokojená a nebude vás všechny tolik budit. Jelikož bude mít dostatek pozornosti (blízkosti) i v noci, nebude mít třeba vysokou potřebu pozornosti přes den. Za zkoušku to fakt stojí. uznávám, že dost záleží na partnerovi, ale pokud je tolerantní, tak by to měl pochopit, že tohle je opravdu důležité pro harmonický chod domácnosti. Jinak se z toho zblázníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
21.3.16 12:58

K male jsem si jeste ani nenasla ten vztah :( Jako mam ji rada, ale zatim je to takove chladne. Nejde to srovnat s tim, jak starsi dceru zboznuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.3.16 13:11

@MalVera Nejdřív se musíš hodit do klidu ty, pak se srovnaj i děti. Neřeš blbosti typu jak často kojit „tlustý mimino“, než se doma sžijete a sedne si to, tak si řekni o pomoc (ať si tatínek vezme dovolenou, nebo pokud může babička, tak ať přijde vypomoct).
A zakaž si děti srovnávat. Ono s největší pravděpodobností bude velmi často nějaké období, kdy jedno z dětí bude po jakékoliv stránce „náročnější“ a druhé se pak bude zdát jako andílek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin