Tříletý a miminko - katastrofa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3157
13.1.16 12:46
@vila222 píše:
@ivašot. Žádnému dítěti školka ještě neublizila. Tvoje deti do školky nechodi??? :think:

Školka by řešením byla, ale už v ní měl kluk být, ne ho tam strkat ted aby just viděl že je doma na obtíž :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.16 12:48

Do skolky mi ho nevzali, narodil se az v lednu tak az pristi rok a dat ho tam ted tak to total by si myslel, ze sem se ho chtela zbavit. je dost citlivej na to ale ja se opravdu snazim jak muzu, ale on malou kdyz ji privezu z prochazky proste vzbudi schvalne uz ve vytahu nebo proste nedovede bejt potichu..je hrozne aktivni a hroznej zivel..a proste je to sileny. mala spi v kocarku doma i dve hodiny,,ale on proste k ni schvalne jde a vzbudi, na balkon mozna je dobrej napad, ale kdyz jsme venku treba dve hodiny uz tak to uz ji chci prave dat dovnitr aby nenastydla, to by bylo jeste horsi jeden z nich nemocnej, zejo..no a jako nastesti si to nevybiji na ni zatim, ji pusinkuje a hladi, ale ja vim, ze zarli resp on nezarlil ale proste jak mam furt plny ruce tak ho to stve ze s nim nemuzu delat ruzny veci. ale kdyz uz se vyskytne ten cas tak bezi do loznice odpocivat a hrat si se mnou nechce :( opravdu hrozny todle..jsem uplne zoufala z toho..ja vim, ze na nej musim bejt o to hodnejsi ale to nejde kdyz proste zacal delat naschvalny vsude, doma na prochazce si leha na zem vytrhava se mi u silnice (jako nebezi do ni ale proste zlobi) no a rozhazuje hracky vsude proste no je ocividne hrozne nestastnej, ale ja nevim co delat..skolku fakt nemuzu to bych to zhorsila..

• Citovat
  • Upravit
abver
13.1.16 12:49

Kolikrák já si už říkala, že mít děti takto po sobě byl největší omyl. Nemůžu se věnovat ani jednomu pořádně. Mám v úmyslu navštívit poradnu, syn sestřičku bije, strká do ní, zahazuje jí hračky… U nás to začalo s postavením malé a obcházením, později chozením a bouráním všeho, co syn vybudoval. Je to vyčerpávající. Zpetně velice lituju, že jsem si nedokázala udělat víc času jen pro syna(po narození dcery), vyrazit jen s ním na výlet, být jen s ním doma, prostě sehnat pro malou hlídání a být jen výhradně s ním. Žárlí hrozně moc, prostě jsem to nezvládla :( Proto radím nedávat do školky, ať se necítí odstrčený. Ale najít hlídání pro malou a vymýšlet aktivity jen pro tebe a syna. Mazlit ho a ujišťovat ho v tvojí lásce k němu. U nás je dobré, že malá spí na terase v kočárku nebo v postýlce a to je syn jako myška, ví že si můžeme hrát. Taky doporučuju nosítko, šátek… Přeju pevné nervy a ať se mají děti rádi, ať máš klid :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.16 12:50

@marmelada78 mne ho do skolky nevzali, budou mu tri az koncem ledna, davali jsme prihlasku na vic mist, nikdy nechodil do soukrome, na to nemame penize :( proste je na me zvykly..ted ho rozhodne nemuzu nikam dat..musim to holt nejak prezit

• Citovat
  • Upravit
5117
13.1.16 12:50

Taky myslim, ze skolka nepomuze. Spis bych nekomu (a pravidelne) dala obcas mimco a byla jen s klukem. Kdyz zarli, tak odsoupnout pryc asi nepomuze, zvlast jestli prijde ze skolky a doma zas mama s mimcem v naruci. Mozna leda kdyby pak mel mamu pro sebe a mimco bylo treba s otcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.16 12:54
@Ver-Ab píše:
Kolikrák já si už říkala, že mít děti takto po sobě byl největší omyl. Nemůžu se věnovat ani jednomu pořádně. Mám v úmyslu navštívit poradnu, syn sestřičku bije, strká do ní, zahazuje jí hračky… U nás to začalo s postavením malé a obcházením, později chozením a bouráním všeho, co syn vybudoval. Je to vyčerpávající. Zpetně velice lituju, že jsem si nedokázala udělat víc času jen pro syna(po narození dcery), vyrazit jen s ním na výlet, být jen s ním doma, prostě sehnat pro malou hlídání a být jen výhradně s ním. Žárlí hrozně moc, prostě jsem to nezvládla :( Proto radím nedávat do školky, ať se necítí odstrčený. Ale najít hlídání pro malou a vymýšlet aktivity jen pro tebe a syna. Mazlit ho a ujišťovat ho v tvojí lásce k němu. U nás je dobré, že malá spí na terase v kočárku nebo v postýlce a to je syn jako myška, ví že si můžeme hrát. Taky doporučuju nosítko, šátek… Přeju pevné nervy a ať se mají děti rádi, ať máš klid :kytka:

mas to taky tezky :( ja se snazim si hledat cas ale pres tyden to opravdu nejde, neni kdo by malou kam vzal a navic proste ona nechce byt ani u nikoho jineho v naruci, mela na silvestra takovej ten rychlej rust a od ty doby jak hodne pila chce byt porad jen u me..ani tatku nechce :(( proste ja vim ze to za chvili prejde, ale mam strach, ze se to do ty doby s malym cely pokazi :( on nedokaze bejt zticha kdyz spi, mysli si furt ze je to legrace ale ja pak vybuchnu a jsem na nej oskliva, kdyz proste ji vzbudi naschval :( preju pevny nervy, ono to obdobi prejde, ale je skoda, ze ta doba, kdyz jsou takhle maly a mohlo to bejt skvely, tak se proste musi pretrpet :(:( jinak jeste mala nema rezim pres den na piti, kojim ji, takze nemuzu se sebrat a jet s nim samotnym nekam na vylet..ale zkusim neco vymyslet opravdu, aspon odpoledne poslat kocar s nekym jinym ven treba babi nebo dedu a hrat si jen s nim..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.16 12:55
@hani28 píše:
Taky myslim, ze skolka nepomuze. Spis bych nekomu (a pravidelne) dala obcas mimco a byla jen s klukem. Kdyz zarli, tak odsoupnout pryc asi nepomuze, zvlast jestli prijde ze skolky a doma zas mama s mimcem v naruci. Mozna leda kdyby pak mel mamu pro sebe a mimco bylo treba s otcem.

do skolky ho nevzali, na soukromou ho rozhodne zvykat ted nembudu ani na to nemam penize, a mala je jeste moc mala, ma obdobi, ze hcce bejt jen u me :( ani tatku moc nechce :((

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.16 12:58
@majki.r píše:
Zkusila bych to nosítko :kytka:

nositko mi radi holky, ale ja nevim, vetsina zenskych, co ho pouzivaji tak rikali, ze pak dite nechtelo bejt v kocare a to je moje jedina zachrana..takze se fakt bojim. takhle navic aspon chvili dycky malou dam treba do lehatka a hrajem si spolu jako ze malej ji ukazuje hracky a neni od ni oddelenej, kdyz ji dam na cely dopo do nositka tak si bude pripadat, ze ji pred nim jeste tajim, on je takovej proste..to fakt nechci..mam sdtrach aby se to jeste nezhorsilo..

• Citovat
  • Upravit
abver
13.1.16 13:00

A ty naschvály? Já dokola vysvětluju, proč nemá dupat a křičet, jak si spolu pohrajeme a atd. atd. Uspávání v manduce taky super, večer občas takto malou uspávám a při tom synovi čtu… Zkus tamto trpělivě vysvětlivat, syn ve 3 letech to také pochopil. A taky mi pomohlo hodně ho zapojit do péče, aby se cítil důležitě, pocítil úspěch. Dnes mi pomalu sám palačinky usmaží :lol: Bude líp! Vydrž

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.16 13:00
@martina.se píše:
proč uspáváš v náručí? najdi jiný způsob.. ani se nedivím, že žárlí, pokud máš mimčo půl dne na rukou :think: Jinak já mám rozdíl mnohem větší, ale u nás jasně pomohl šátek - mrně v šátku - to většinou chrápalo, já mohla lítat se starším. Vyzkoušej :think:

ja jsem psala nekde, ze se trochu bojim, ze pak nechude hctit bejt v kocare. na nositko tenhle mesic nemam penize ani si od koho pujcit, ale mam doma takovej ten satek nebo jako tu latku jak se do ni satkuje, malej v tom bejt nechtel, tak abni moc nevit jak spravne vazat..poradis, ze bych to zkusila treba???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.16 13:01
@Ver-Ab píše:
A ty naschvály? Já dokola vysvětluju, proč nemá dupat a křičet, jak si spolu pohrajeme a atd. atd. Uspávání v manduce taky super, večer občas takto malou uspávám a při tom synovi čtu… Zkus tamto trpělivě vysvětlivat, syn ve 3 letech to také pochopil. A taky mi pomohlo hodně ho zapojit do péče, aby se cítil důležitě, pocítil úspěch. Dnes mi pomalu sám palačinky usmaží :lol: Bude líp! Vydrž

Diky, mas pravdu, musim se sebrat a neco vymyslet :)

• Citovat
  • Upravit
abver
13.1.16 13:07
@Anonymní píše:
mas to taky tezky :( ja se snazim si hledat cas ale pres tyden to opravdu nejde, neni kdo by malou kam vzal a navic proste ona nechce byt ani u nikoho jineho v naruci, mela na silvestra takovej ten rychlej rust a od ty doby jak hodne pila chce byt porad jen u me..ani tatku nechce :(( proste ja vim ze to za chvili prejde, ale mam strach, ze se to do ty doby s malym cely pokazi :( on nedokaze bejt zticha kdyz spi, mysli si furt ze je to legrace ale ja pak vybuchnu a jsem na nej oskliva, kdyz proste ji vzbudi naschval :( preju pevny nervy, ono to obdobi prejde, ale je skoda, ze ta doba, kdyz jsou takhle maly a mohlo to bejt skvely, tak se proste musi pretrpet :(:( jinak jeste mala nema rezim pres den na piti, kojim ji, takze nemuzu se sebrat a jet s nim samotnym nekam na vylet..ale zkusim neco vymyslet opravdu, aspon odpoledne poslat kocar s nekym jinym ven treba babi nebo dedu a hrat si jen s nim..

U mě to bylo s kojením stejné, nedalo se moc plánovat. Taky mě je kolikrát ouzko, že mu vynadám, co provádí sestřičce, pak si říkám, jak si to nezaslouží… Jsou ale i světlejší dny, kdy ji pomuchluje, dělá srandu a ona se směje… Jen škoda narušení toho vztahu mezi synem s mnou… Třeba s tím kočárkem, kdyby ti někdo pochodil a věnovat ten čas jen synkovi. Cítím s tebou :hug:

• Citovat
  • Upravit
5950

Problém: Tříletý žárlí na miminko (rozuměj je smutný, nejistý, bojí se, že ho má maminka míň ráda) Řešení by emimino: Šoupni ho do školky, ať doma nepřekáží.

:palec:

Já tedy nejsem zastánce dávání dětí do školky, když je matka na RD, i když uznávám, že to nejde zevšeobecňovat, některé děti školkový kolektiv potřebují a vyhovuje jim to. Ale dát do školky tříleté dítě, kterému se právě narodil sourozenec, to mi přijde vyloženě kruté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Tady se moc dělat nedá, jen vytrvej v tom, co děláš, co nejvíc se synovi věnovat. ono to bude časem lepší. a malá přestane být tak náročná. já třetího nemohla odložit ani na chvíli v 6 nedělí, pořád chtěl být v náruči, tak jsme všechno dělala s uzlíčkem v náruči, a den po 6 nedělí jak když utne, najednou byl v pohodě na půlhoďky odložitelnej za hrací deku, nebo tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
13.1.16 13:09
@Anonymní píše:
nositko mi radi holky, ale ja nevim, vetsina zenskych, co ho pouzivaji tak rikali, ze pak dite nechtelo bejt v kocare a to je moje jedina zachrana..takze se fakt bojim. takhle navic aspon chvili dycky malou dam treba do lehatka a hrajem si spolu jako ze malej ji ukazuje hracky a neni od ni oddelenej, kdyz ji dam na cely dopo do nositka tak si bude pripadat, ze ji pred nim jeste tajim, on je takovej proste..to fakt nechci..mam sdtrach aby se to jeste nezhorsilo..

Nosítka nebo šátku se neboj. Je to super třeba na hřiště atd., že můžeš běhat za starším. Když budeš střídat s kočárkem, tak to bude ok. Navic starší nosila v bundě svojeho medvídka a byla u toho děsně důležitá a šťastná. Mě se osvědčilo děti spíše zžívat dohromady, než vyšoupnout mladší a věnovat se jen strašímu zvlášť. Když pak jsou zase spolu, zase žárlí. Dobré jsou postelové aktivity u kojení (hlazení, vyprávění staršímu, společná péče o mimi - podat plínu, pochovat na posteli). Ty uřvané scény je někdy lepší přejít bez křiku (křik je tvoje rekce na syna - pro nej lepší než nic) a vlídně mu pomoci se zklidnit a mazlit a mazlit a mazlit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin