Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jinak o sprse fakt neuvazuju a myslim ze by to bylo uplne mimo, on vodu miluje i v teplotach ktere ja nechapu a jeste nedavno byl schopny do ledove vody sam skocit a mit z toho legraci. Prepnuti sprchy na ledovou mi dela jako vtipek a ja mu to klidne vratim.
@Anonymní píše: Více
no vidíš
ale tos sem nepsala
to je velmi podstatná informace
prostě je dráždivý (po starému „cholerik“)
to bude mít i v povaze, je potřeba s tím pracovat, zjm. s jeho vztekem, jasné, že ho milujete, ale musí mít Hranice.. za poradnu nic nedáš, hledej, najdi dobrou v okolí, poradí ti ps. hry a fígle, zatím mrkni na youtube jak vzládat vztek a kousání malých dětí, určitě najdeš pár dobrých tipů!
nikdo není dokonalý…
krásný nový rok ![]()
@Lucy75 píše: Více
Jo tak to je urcite povaha a ma to mit po kom. Jsme takovi oba.
Taky preju vsem hezky novy rok, dik zs podnetnou diskuzi. Mam novy smer co dal zkusit.
Ne nutně, ja dal dětem jednou studenou sprchu když se rvaly jako zvířata, a vody se nebojí. Nešlo o pravidelné sprchování, ale o zastavení rvačky. Ale pořád mi přijde lepší, když bude mít dítě strach z vody, než když ja budu mít rozkousane ruce do krve. Není možné si nechat od dětí vše líbit a je potřeba nastavit hranice
Jsme ale nemame doma zadnou italskou domacnost, to vubec. Kdyz nas nekdo vytoci dobela, je to zpravidla nekdo jiny, my se moc vzajemne nestveme doma.
@PavelChytry píše: Více
Ano, jednou jsem dala dítěti studenou sprchu a tři roky jsme odbouravali silný strach z vody, kdy každý den byl řev i víc než hodinu, abychom ho vykoupali. Takový amok, jako když jsem ho dala do té sprchy do té doby dítě nemělo. Dítě je už velké a vodu nemá rádo dodnes. Takže ne, studenou sprchu nikdy více.
Bodejť…podle mě je to forma týrání. Nemyslím jednorazove, když to někdo vyzkousi, ale když to někdo dělá jako systematickou výchovu.
@PavelChytry má na většinu věcí ohledně děti divné názory
Krásné napsáno a souhlasím…
dítě se chová jak vidí u rodičů, nebo pokud cítí nějaký nesoulad nějak reaguje, když je vznetlivejsi, tak ho klidně může rozhazet nějaké vzteklejsi chovají rodičů. Takže jak napsala Lucy zkusit celkové sklidit atmosféru doma, udělat si pohodu.
Jinak s názory dát facku, až udělá kotrmelec, jak tady někdo psal, tak nesouhlasím. Nedovedu si představit ublížit někomu, koho nadevše miluji a zneužívat své fyzické převahy nad batolatem.
Za mě je super, ze to chce zakladatelka a řešit a poradna se mi zdá jako dobrý napad
Takový dětský boxovací pytel doma, na vybití okamžitého vzteku, by nebyl špatný. Ale vysvětlit že jenom do něj, ne do maminky, sourozence…
Ahoj,
kdy tě kouskne - polevíš mu? Je zvláštní, e to dělá stále, protoe pokud bys měla stále stejnou reakci na kousnutí - a to ráznou, e se tohle nedělá, měl by to pochopit. Na druhou stranu je prostě ještě malý.
Měj pro něj stále stejnou, pedvídatelnou reakci a teba přestane. Dělá to i manelovi, nebo jen tobě? Muž se k tobě chová jak? Nemusíš odpovídat, jen se nad tím sama zamysli - zda nenapodobuje vzorce někoho jiného…
@MartinL45 píše: Více
Myslíš, že agresivitou naučíš být dítě neagresívní? Bude se maximálně mámy bát, ale utvrdí se, že agresivita je běžný způsob řešit problémy.
A není dítě ADHD? To pak přemíru hyperaktivity a bouři emocí nedokáže dítě usměrnit. Mám sousedy, kteří mají dítě, už je mu asi 11 let a nevěděli, že je ADHD. Bylo divoké a nepředloženě zlobil. Nakonec s ním šli rodiče k psychologovi. No, má ADHD. Diagnózu dostal nedávno. Také ho jen označovali jako divokého a neposlušného.
Cizí člověk s autoritou může pomoct, my řešili ve vyšším věku jiný problém. Řešila jsem to já, prarodiče, vedoucí, učitelka, asistentka (má ji jiné dítě ve třídě). Pak s ním jednou pracovala speciální pedagožka a řekla mu, že by už toho fakt měl nechat, protože to je dost přes čáru a od té doby je 3 roky klid.