Tříletý syn mě kouše

Napsat příspěvek
Velikost písma:
496
31.12.25 16:31
@arinecka píše: Více

Pokud nepomůže vysvětlit, ani stipnout, facka nebo studená sprcha, bude nejlepší dítě dát do děcáku a sebe do ústavu, když neumím pořešit takovou banalitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
31.12.25 16:32
@Anonymní píše: Více

Radši pár let dětského strachu z vody, než moje ruce pokousané do krve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
31.12.25 16:35

Helicopter parent zaprvé vychová nevdecne spratky pravděpodobněji než rodič, který sám má sebeuctu, nenechá se kousat a spravedlive nastavi dětem hranice. Zadruhé mít děti proto, aby se o mě staraly, je sobecké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
31.12.25 16:36

A co zkusit pocítit důsledky? Zavázala bych si tu ruku a pak řekla: Máma nemůže udělat večeři, bolí jí ruka, jak jsi jí kousnul. Máma si s tebou nemůže stavět, bolí jí ruka, jak jsi jí kousnul. A pak samozřejmě nabídnout jiný ventil emocí, třeba nějaký dětský boxovací vak na pružině, nebo aspoň polštář. Já jsem si jednou ve vzteku rozřízla ruku kovovým sítkem z vany, že tam mám po 5 letech jizvy. Takové děti fyzický trest klidně vítají, nebo sklouznou k sebepoškozování. Celá příčina je, že neumí regulovat emoce a musí se to naučit. Ublížením jinému nebo sobě se mu sice uleví, ale pak musí řešit o to horší následky, proto je třeba hledat jiné cesty, to je lekce, kterou se musí naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.25 17:11
@PavelChytry píše: Více

Nebo to zkoušet a vydržet. Náš už nekouše.
Prostě v dané době to jinak neuměl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.12.25 17:16

@Monchichik Důchoďák jako trest jste pochopili vy s chytrákem, já o tom v tomhle smyslu vůbec nepsala.
Je pro vás v pořádku a vlastně nevyhnutelné za nepřípustné chování třískat předškolní děti, které ještě dalších 15 let nebudou mít kompletně vyvinutý mozek, tak já říkám jaký je rozdil mezi tím a bitím vyvádějících seniorů?
Nebo ještě lépe dementních vyvádějících seniorů kterým mozek už naopak fungovat přestává?

• Citovat
  • Upravit
33829
31.12.25 17:25
@Beruska999999 píše: Více

Ja vim, ma hodne zvlastni nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5969
31.12.25 18:44
@MartinL45 píše: Více

A cílem je, aby se bál rodičů? Venku se ale bát nebude, že? Tak to odnesou jiné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5969
31.12.25 18:46

Stává se to, že bité děti bijí své rodiče, když už jsou nemohoucí, nebo je sice nebijí, ale milé na ně nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.25 18:47
@Ani123200 píše: Více

Ano, to chci zkusit, tim jsem myslela ze kolem toho udelam vetsi divadlo nez to je. Ten boxovaci vak je dobry napad, to jsem nevedela ze existuje, ma hodne sklony do neceho mlatit a bouchat a porad ho krotim

• Citovat
  • Upravit
5969
31.12.25 18:48
@Monchichik píše: Více

Podle mě nebude přemýšlet, že se má chovat jinak, že ho maminka miluje a toto je pouze trest. Takto malé dítě neuvažuje. Bude přemýšlet, že musí být hodné, aby ho měla maminka ráda, když hodné nebude, ráda ho mít nebude. Jako nehodné dítě si bude připadat špatné, což vyvolá negativní pocity, které buď vyventiluje a dostane výprask nebo potlačí a zadělá si na psychické potíže. A tím zrovna nemyslím, že se z něj stane psychiatrický pacient, ale třeba člověk, co nebude umět říkat ne, co bude lidmi manipulovat, aby ho měli rádi, nebo bude šaškovat, nebo bude hodně opatrný atd. Někdo to ustojí celkem dobře, ale to riziko tu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5969
31.12.25 18:53
@stinga píše: Více

Pokud má diagnózu, tak už ví, kde je problém a může si dohledat, jak se s takovým dítětem pracuje. Když neví, co se děje, tak je rodič bezradný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
31.12.25 18:54

To je naprostý nesmysl. Naopak sebestředné a agresivní dítě bez nastavených hranic se o své rodiče nebude starat tuplem. Nebude se starat o nikoho, jenom o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
31.12.25 19:13

Já ale nechci vydržet, že mě dítě kouše, nebo ze mi bude dělat ještě něco horšího. Je zdravé pro rodiče i pro dítě nastavit hranice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
31.12.25 19:22
@PavelChytry píše: Více

Ano, děti mají mít hranice, ale ty se nevytvářeji fyzickými tresty, je jasné, ze dospělý je silnější, ze ma nad dítětem navrch. Ale měl by být vyspělejší i rozumove a ne místo respektu vzbuzovat v dítěti strach.

Nechápu, ze nekomu přijde normální ubližovat slabšímu a ještě takovému, který je na rodiče odkázaný. Dítě neni zvíře, už ani u psů například při výcviku některi odmitaji biti, ale pozitivně motivují…proč by se teda deti měli bit, nebo jinak fyzicky trestat. Pokud si rodiče nedokáže udělat respekt, spíš teda strach jinak než fyzicky, není na dítě zraly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí