Tříměsíční krize? Pomoooc!!!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
534
4.11.04 22:28

Ahoj maminky. Je to čím dál tím lepší. Většina kojení už probíhá téměř v klidu. Jen asi 2× denně Eliška stávkuje. Věřím, že už to bude brzy za námi. Moje laktační poradkyně mi říkala, že když teď vydržíme, bude už až do šesti měsíců klid. Díky Bohu! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
8.11.04 20:38

Tak se zdá, že nám rostou zoubky. Nejsem si tím jistá, ale:

1. slintá jako bernardýnek
  2. stále některá kojení pláče a „stávkuje“
  3. zběsileji než dřív cokoli žužlá
  4. a hlavně, na místě horních dvojek má něco tvrdého.

Teplotu nemá. Myslíte, že můžou růst první horní dvojky? Jak to probíhalo u vás?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
8.11.04 21:28

Jsem nezkušená mamina - zoubky teprve přijdou…
Ale také slintáme, také všechno strkáme do papulky, zuřivě žužláme… 8O ale na zoubky to nevypadá.. a hlavně většinou se klubou přední dolní, takže asi to bude jen vývoj mimískových činností :wink:
To bojkotování kojení může mít spooooustu důvodů…
Jsi ale šikulka, že jsi krizi s kojením úspěšně zvládla :D

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
8.11.04 21:35

Ahoj Efi (jestli tu ještě jsi) nebo někdo. Jestli to nejsou zoubky, nemohly by to být tzv. perličky? Kamarádky dcerka je měla. Je to prý něco jako nulté zoubky. Jak se to pozná. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
9.11.04 14:29

Ahoj holky, je sice pravda, ze drive rostou dolni jednicky nez horni, ale neni to tak zdaleka u vsech deti. Nase pani zubarka rikala, ze nekterym rostou prvni treba trojky, ktere jsou u vetsiny deti uplne posledni. Ohledne toho slintani - nase mala slintala asi dva mesice nez ji ty zoubky vyrostly. Dolni bez problemu, ani slzinka, horni si pekne obrecela (2 mesice, i ze spani, hruza). Kdyz ji rostly horni zoubky, mely jsme docela problemy s kojenim, malou to bolelo a nemohla to utahnout, knourala, delala hodne prestavek a trvalo nam to hrozne dlouho, nez neco vybumbala.
Co se tyce tech perlicek, ty se myslim objevuji u malinkych deti - hned nebo kratce po porodu. Taky se nijak neklubou, objevi se hned (vlastni zkusenost). Jestli to jsou zoubky se docela dobre pozna, kdyz se kouknes na dasne - jak tam ty zoubky lezou, zacina se podle toho formovat. Hodne trpelivosti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
9.11.04 16:56

Jeste jsem zapomnela - perlicky neboli a krome slintani detem pry v nicem nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
9.11.04 17:16

Ahoj holky!
Nasi Kacence jsem objevila prvni zoubek v sedmem mesici, hned za nim se zacal klubat druhy. Jsou to presne ty dva dole uprostred. :D
Chci jen napsat, ze slintala a zurive zuzlala co ji pod ruku prislo uz asi od ctvrteho mesice. Myslela jsem si, ze uz to jsou zoubky, ale prisly az v tom sedmem. Pochybuji, ze by ji dasnicky bolely skoro 3 mesice do predu. 8O Nevim, proste miminka jen tak zuzlaji a slintaji..jen tak ?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
9.11.04 22:48

Ahojte holky,
tak my si prochazime prave ted uplne tim stejnym. Nechce prso, rve jako tur a je neklidna. Jen se chci zeptat, kdyz Betynka nechce moc pit, jestli ji mam prikrmovat odstrikanym mlikem ze lzicky? My jsme nikdy prikrmovat nemuseli ani jsem neodstrikavala.
Diky
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
10.11.04 17:57

Ahoj Kacico!
Ja myslim, ze pokud neni tva holcicka nejak extremne mala a pribyva prubezne na vaze, neni treba ji dokrmovat lzickou. Kdyby mela hlad, urcite se nadlabne. To obdobi vzdoru jiste brzy pomine, uvidis! :wink:
Pevne nervy!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
10.11.04 19:01

Diky moc, zatim odstrikavat nebudu, vypada to, ze uz se to lepsi.
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
10.11.04 22:01

Také mám zprávy z bojiště. :wink: Nejsme úplně bez problémů, ale je to fakt o dost lepší (nezastírám, že bych uvítala, aby to už přestalo úplně). Používám pár věcí, které můžou pomoct i dalším:

1. Kojím až když už Eliška opravdu pobrekává hlady. Dřív jsem nabízela prs instinktivně i dřív, když teprve začínala být hladová. Teď už to nejde.
  1. Před kojením si s Eliškou sednu do našeho kojícího křesla a mazlím se s ní. Mluvím na ní a občas přidám nějaký ty „tajtrliky“. :) (Vytvoření dobré nálady).
  1. Nabídnu jí prs. Když po pár natáhnutích znuděně nebo popuzeně otáčí hlavičku a kouká jaký máme v pokojíčku krásný sluníčka na potahu, klidně se přidám k ní a obdivuju ty potahy. Ona stejně nevydrží pozorovat dlouho a zase se k tomu pití vrátí.
  1. Když začne nabírat na brečení, vrátím se k bodu 2)
  1. Změnila jsem trochu naší polohu. Eli opravdu vadí klasická poloha na boku. Podle rady některých z vás v jiném fóru nechávám dcerku ležet na zádech na mém klíně a ona ke mně otáčí jen hlavu. To jí vyhovuje.
  1. Jo a důležité je, zvlášť když je unavená, nenechat mimi vyloženě plakat hlady. To je pak skoro nemožné něco dokázat. (Aspoň u nás).
  1. Pomáhám si také dudíkem. Když malá pláče, střídavě jí vkládám do pusinky dudlík, dokud se neuklidní a nerozdudá.

Dá se říct, že to zabírá v 99 %.
Tak díky moc všem za podporu. Jo a s těma zoubkama se to ještě nerozseklo. Stále to nejde poznat.

To Kacica: Já jsem dokrmovala odstříkaným jen jednou. To když mi Eliška nepapala sedm hodin. Dala jsem jí to kvůli tomu, aby nebyla dehydratovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí