Triple test - jak dlouho

smurfka
26.9.18 07:53

co to je za prehistorika který ještě dělá triply.. :zed:
tak když to nevíš, tak si sestřičce zavolej ne? já tyto testy odmítla - poprvé mi je udělal bez mého vědomí, podruhé už jsem se nenechala..( ale za jak dlouho mi volali, to už fakt nevím )

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Avu
4284
26.9.18 08:02

@smurfka Chodím do velmi dobrého moderního gynekologického centra a představ si, že i tam dělají triple testy. Dr. mi jasně řekl, že vycházejí falešně pozitivně, že to ví a přihlíží k tomu, ale že stejně ženám doporučuje odběr podstoupit, protože v těchto jediných testech se zkoumá alfa-fetoprotein, který může poukazovat na špatný vývoj neurální trubice. Pokud by tento marker vyšel špatně, je to pro ně pouze indikace k velmi podrobnému UTZ, zaměřenému právě na neurální trubici.

@Veronika16072000 Výsledky u nás byly cca do týdne, ale u nás volají jen, když vyjdou špatně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.9.18 08:04

@Avu ano vychází falešně pozitivní nebo falešně negativní..on to ví a stejně na to ženu naláká..pak se akorát ženská z výsledku vystresuje a zbytečně podstupuje další vyšetření, nebo se uklidní a přitom je to špatné…
A že se tam zkoumá alfa-fetoprotein..i ten může přece vyjít falešně pozitivně stejně jako celý výsledek.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21593
26.9.18 08:12

Me taky tlacili do triple testu. Ptala jsem se, na co to ma byt dobre, kdyz velky ultrazvuk dopadl na 1*. Ze prej kdyby tam byly nejake rozstepy patere.

Tak jsem se velmi naprimo zeptala asi 3×, jak je mozne, aby ten rozstep nevidela uz na tom prvnim ultrazvuku. Doktorka se osivala, vyhybala odpovedi (ONI ZA TO KASIRUJOU PENIZE OD POJISTOVNY), az nakonec neco zahuhlala o tom, ze ten rozstep muze byt malicky, treba jenom nastipnuti jednoho obratle.

Tak ji rikam, ze kvuli nastipnuti jednoho obratle bych prece na potrat ale nesla, ze?

To samozrejme ne, pritakala doktorka.

A byl by ten rozstep videt na velkem ultrazvuku ve 20tt?

No to asi ano, znela odpoved.

Tak a ted mi reknete prosim, k cemu je jeste jednou ten tripple test? Odpoved nemela.

Odpoved totiz je, ze oni si to nauctuji pojistovne a maji z toho prijem. O nicem jinem to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.18 08:37
@warita píše:
Me taky tlacili do triple testu. Ptala jsem se, na co to ma byt dobre, kdyz velky ultrazvuk dopadl na 1*. Ze prej kdyby tam byly nejake rozstepy patere.

Tak jsem se velmi naprimo zeptala asi 3×, jak je mozne, aby ten rozstep nevidela uz na tom prvnim ultrazvuku. Doktorka se osivala, vyhybala odpovedi (ONI ZA TO KASIRUJOU PENIZE OD POJISTOVNY), az nakonec neco zahuhlala o tom, ze ten rozstep muze byt malicky, treba jenom nastipnuti jednoho obratle.

Tak ji rikam, ze kvuli nastipnuti jednoho obratle bych prece na potrat ale nesla, ze?

To samozrejme ne, pritakala doktorka.

A byl by ten rozstep videt na velkem ultrazvuku ve 20tt?

No to asi ano, znela odpoved.

Tak a ted mi reknete prosim, k cemu je jeste jednou ten tripple test? Odpoved nemela.

Odpoved totiz je, ze oni si to nauctuji pojistovne a maji z toho prijem. O nicem jinem to neni.

Tak to jsem netušila :nevim:
Myslela jsem že tyhle testy jsou důležité..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.9.18 08:40
@Veronika16072000 píše:
Tak to jsem netušila :nevim:
Myslela jsem že tyhle testy jsou důležité..

důtežitý je 1.screening ve 13tt, pak velký utz ve 20tt a pak velký utz ve 30tt..
triply jsou zastaralé, výsledky bývají neprůkazné a akorát to ženy vystraší a žene na další zbytečné vyšetření..( případně to falešně uklidní, protože to nezjistí to co by mělo ) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4411
26.9.18 08:49

Ja na něj šla taky. Jako zbytečně mi nepřijde dát apulku krve, jako zbytečné mi prijde se stresovat když vim ze 1.screening vyšel dobře. Takže výsledky se dozvím na další kontrole a věřím ze budou dobré. Jinak mi říkal doktor ze to kombinují právě s tim screeningem a špatné vysledky uz se takřka nevyskytují, ale tuhle možnost asi nemá každý doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.9.18 08:49

U nás byly výsledky během tydne a posílali je mailem ;) byla jsem na prvo screeningu i triplech v obou těhotenství. Každého volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
26.9.18 08:54
@Avu píše:
@smurfka že stejně ženám doporučuje odběr podstoupit

no proč asi, protože z toho mají peníze od pojišťoven. Mě triple testy už před 5 lety dr.nedoporučovala, že to těhotné pak zbytečně stresuje, když vyjdou falešně pozitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.18 08:56
@Popokatepetla píše:
no proč asi, protože z toho mají peníze od pojišťoven. Mě triple testy už před 5 lety dr.nedoporučovala, že to těhotné pak zbytečně stresuje, když vyjdou falešně pozitivní.

Mě se nikdo neptal jestli chci nebo nechci :lol:
Prostě vám vezme sestra krev :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.18 08:58
@Ivčis píše:
Ja na něj šla taky. Jako zbytečně mi nepřijde dát apulku krve, jako zbytečné mi prijde se stresovat když vim ze 1.screening vyšel dobře. Takže výsledky se dozvím na další kontrole a věřím ze budou dobré. Jinak mi říkal doktor ze to kombinují právě s tim screeningem a špatné vysledky uz se takřka nevyskytují, ale tuhle možnost asi nemá každý doktor.

Já na screeningu bohužel nebyla ..
Jdu až za 14dnů na velký screening..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.9.18 08:58
@Popokatepetla píše:

no mě se nikdo neptal..vzali krev a ani neřekli na co..
pak jsem byla pěkně na.sraná, když mi řekli že to bylo na triple..
celý ten gyndař byl na hov.no..ještě že v druhém jsem šla jinam..( ted je z něho primář nemocnice - nechápu když si na něho dost lidí ztěžovalo..ale tak politicky se angažuje, tak je to jasné no :roll:

• Citovat
  • Upravit
Avu
4284
26.9.18 09:00

@Popokatepetla Vytrhla jsi jednu větu z kontextu toto, proč to doporučuje. Znám svého doktora a vím, že sám s pojišťovnami bojuje a rozhodně není ten typ, co dělá vše pro peníze z pojišťoven, i proto, že do centra dochází jako externista. Ale absolutně mu věřím, předem mě na to upozornil a jasně mi řekl, že špatný výsledek je pouze indikace k podrobnému UTZ a výsledek sám o sobě nesvědčí o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.9.18 09:07

@Avu aha takže výsledek nesvědčí o ničem = test o ničem..
pokud mi řekne dr že mi udělá test který nesvědčí o ničem, poklepu si na čelo a může to být světový odborník.
Podrobný utz ve 20tt má být podrobný uzt..a ne že udělám podrobnější tomu kdo podstoupil TT.. :?

• Citovat
  • Upravit
13021
26.9.18 09:23
@smurfka píše:
@Avu aha takže výsledek nesvědčí o ničem = test o ničem..
pokud mi řekne dr že mi udělá test který nesvědčí o ničem, poklepu si na čelo a může to být světový odborník.
Podrobný utz ve 20tt má být podrobný uzt..a ne že udělám podrobnější tomu kdo podstoupil TT.. :?

Přesně souhlasím.

Mně ten první test neudělali a pak až ten tripple. Dopadl „špatně“, musela jsem na odběr plodové vody kde mě doktorka vystresovala že jestli odmítnu tak se snad pak dokážu postarat o postižené dítě 8o . Samozřejmě vše dopadlo v pořádku-i i ultrazvuk byl na jedničku-to říkala sama doktorka.
Teď být těhotná tak si první test vydupu a klidně zaplatím, a na triplle mě nedostanou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí