Triple test - jak dlouho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13021
26.9.18 09:23
@smurfka píše:
@Avu aha takže výsledek nesvědčí o ničem = test o ničem..
pokud mi řekne dr že mi udělá test který nesvědčí o ničem, poklepu si na čelo a může to být světový odborník.
Podrobný utz ve 20tt má být podrobný uzt..a ne že udělám podrobnější tomu kdo podstoupil TT.. :?

Přesně souhlasím.

Mně ten první test neudělali a pak až ten tripple. Dopadl „špatně“, musela jsem na odběr plodové vody kde mě doktorka vystresovala že jestli odmítnu tak se snad pak dokážu postarat o postižené dítě 8o . Samozřejmě vše dopadlo v pořádku-i i ultrazvuk byl na jedničku-to říkala sama doktorka.
Teď být těhotná tak si první test vydupu a klidně zaplatím, a na triplle mě nedostanou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
26.9.18 09:27

Tento test je zastaralý a velice nepřesný, který jen stresuje těhotné. Můj lékař též provádí, ale já jej razantně odmítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
26.9.18 09:31

@Avu já nechtěla nic vytrhávat z kontextu - jen jsem dala odpověď na tuhle větu. To je jedno, za mě je tenhle test uplně zbytečný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.9.18 09:33

@ametyst
tak u nás se ten první screeening platí …jakože každý sám za sebe..( pak proplácí litr pojištovna )..ale gyndaři na něho neposílají ( proč asi? že by nedostali od pojištovny nic ?) člověk musí sám za sebe, a když mu o tom nikdo neřekne, nebo si to sám nezjistí, tak je v loji, protože opravdu gyndaři se o něm moc nezminují..raději pošlou na falešní TT :zed:

• Citovat
  • Upravit
5314
26.9.18 09:33

@ametyst prvotrimestrální screening se platí, ten pojišťovna nehradí. Oni ho ani všichni doktoři nedělají. U nás ve městě např.jen dva gynekologové. Ale moje dr.mi ho doporučila a dala kontakt, na jaké pracoviště se na něj můžu objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
26.9.18 10:28
@smurfka píše:
@ametyst
tak u nás se ten první screeening platí …jakože každý sám za sebe..( pak proplácí litr pojištovna )..ale gyndaři na něho neposílají ( proč asi? že by nedostali od pojištovny nic ?) člověk musí sám za sebe, a když mu o tom nikdo neřekne, nebo si to sám nezjistí, tak je v loji, protože opravdu gyndaři se o něm moc nezminují..raději pošlou na falešní TT :zed:

Ano, teď plánuji miminko a na tohle myslím a rozhodně si ho zaplatím. Uvidím jestli ho moje pojišťovna proplácí ( když ne, tak nevadí, za ušetřené nervy mi to stojí).
@Popokatepetla já jsem z Prahy, tak doufám, že mi ho někde udělají :)

Akorát se bojím, že se doktoru nebude líbit, že odmítám Triplle…no už to vidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.9.18 10:37

@ametyst moji gyndaři ho taky nedělají..jezdila jsem k jiným.
V druhém těhotenství se gyndařka o triplu ani nezmínila a hodně jsem si dávala pozor jestli kolem toho týdne bere krev - naštěstí nebrala..aspon jedna osvícená

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.18 17:26

Samotný triple test je k ničemu a vysoce nepřesný ovšem pokud se dělá integrace s prvním screeningem vč.UZ tak má opodstatnění a je využíván hojně. Bohužel integrovaný test dělá jen pár pracovišť u nás což je škoda. Já sama tyto testy vyhodnocuji (dělám v laborce analytika) takže tomu rozumím. A ano samotný triple testy dělají často postarší gynekologové a má nejvyšší riziko falešnych výsledků ať už poz či neg. Bohužel mám i tu velmi špatnou zkušenost kdy ženě vyšel pěkně negativní screening v prvním trimestru, UZ v normě, integrace následně v pořádku, důvod jít na AMC nebyl a má dítě s Downem v mozaice (myslím kolem 8%)bohužel to dítě má známky postižení, následky do konce života. Je to screening bohužel nic není 100%, jedina jistota na chromozomální vady je invazivni metoda-AMC ,z toho uděláme karyotyp a tam se už nikdo nesplete i tu mozaiku DS najdeme.
Anonym vzhledem k informacím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí