Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tříselná kýla je boule v třísle. Poznáš podle toho, že se dá zamáčknout do tříselného kanálu - což sama doma rozhodně nezkoušej.
Pokud nebolí, tak to není akutní stav a operace může počkat týdny i měsíce. Syn čekal na operaci 4-5 měsíců.
Kdyby to začalo bolet, je třeba řešit to okamžitě - tzn. pohotovost. Žádnou paniku. Taky to může být třeba zduřená uzlina po nějaké viróze apod.
@Whitedog @Martina.pxx no trochu jsem si na to hmatala, ale vyloženě zamacknout to neslo. No kazdopadne radši jsem se jela ukázat, objevila se mi u toho ještě taková dost výrazná a hodně nabehla žila, tak jsem ještě navíc dostala strach z nějaké trombozy🙈 bože, jak mi nikdy nic není, tak mám z toho docela vítr, co to je. Tak uvidime.
Hlavně klid. Nejhorší smrt je z vyděšení ![]()
Tak pak napiš, co řekli.
@Whitedog tak je to od křečových žil, mám je na jedné straně všude od spodku přes trislo až do vnitřního stehna
dostala jsem Detralex. Ale ze si někdy spletu krecaky s kýlou bych teda fakt nečekala, je to humus. A ještě v těch místech
muž si prý ničeho nevšimnul, tak mi to asi muselo vybehnout nějak najednou
Přitom já no tohle nikdy netrpěla, nohy mám porad jak ve dvaceti, ani žádné metlickove žily nebo nic takového
no holt člověk nezadržitelně stárne ![]()
Ahojky, měly jste některá v těhotenství triselnou kýlu? Projevuje se to bouli a otokem trisla? Teď jsem si něco takového našla a jsem z toho fakt hodně rozhozena, co to je. I mě to v tom místě jakoby tlačí a je tam nějaká tkáň navíc, která na druhé straně není. Volala jsem do nemocnice a tak mi řekli, ze to stačí ukázat v týdnu gynekologovi a kdyby mě to bolelo, muže přijet hned. Ale to neboli. Ale chci se zeptat, měla jste to některá? Dostala jste nějaká doporučení ohledně toho, třeba se šetřit nebo tak? Mám doma ještě rok a půl staré batole, takže ho samozřejmě normálně zvedam, občas nosim… jsem teď v 31tt. Mám docela vítr z případně operace, nebo i z porodu. Našla jsem názory, ze s tím ženy normálně rodily a ztratilo se to, ale ze doporučili i císaře