Trocha psychoanalýzy po ránu...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
452
26.4.17 11:24

Anonymní, možná úplně pro začátek si zkuste uvědomit, jestli vás spíše trápí úzkosti, nebo deprese (útlum). Velmi laicky řečeno. Deprese bývají z toho, že něco z minulosti není zpracované - vědomě jste to odsunula pryč a zapomněla na to. Úzkosti jsou obavy a strachy o budoucnost. Ale v takové míře, že to ovlivňuje fyzické tělo. Vypadá to spíše na ty úzkosti, tedy nějaký strach z budoucna. Zaměřit se na to, sepsat si to a zkusit si to zpracovat. Jak jste psala - nesnášíte ten pocit, že nevíte co s vámi je. A to bude možná příčina, jak už tady někdo zmiňoval - té panické poruchy. Ale takto na dálku tady jen vaříme z vody. Chtělo by to opravdu návštěvu odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
26.4.17 12:11
@aquawoman píše:
Anonymní, možná úplně pro začátek si zkuste uvědomit, jestli vás spíše trápí úzkosti, nebo deprese (útlum). Velmi laicky řečeno. Deprese bývají z toho, že něco z minulosti není zpracované - vědomě jste to odsunula pryč a zapomněla na to. Úzkosti jsou obavy a strachy o budoucnost. Ale v takové míře, že to ovlivňuje fyzické tělo. Vypadá to spíše na ty úzkosti, tedy nějaký strach z budoucna. Zaměřit se na to, sepsat si to a zkusit si to zpracovat. Jak jste psala - nesnášíte ten pocit, že nevíte co s vámi je. A to bude možná příčina, jak už tady někdo zmiňoval - té panické poruchy. Ale takto na dálku tady jen vaříme z vody. Chtělo by to opravdu návštěvu odborníka.

Takze priznaky ma, protoze nevi, co ji je? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.17 12:47

@Lenka_Hal tak nějak to cítím já.. ale nebráním se ani možnému traumatu z minulosti, ačkoliv o žádném vědomě nevím. na neurologii k vyloučení rs a jiných onemocnění cns jsem objednaná na červen.
Hodně špatně jsem nesla, když bylo mé dítě jako miminko nemocné, to jsem se cítila podobně jako teď, jen to nevygradovalo v záchvat. Ten přišel půl roku po návratu do práce, kdy jsem se konečně cítila spokojená… Proč přišel druhý záchvat před týdden a půl, opravdu netuším a ač to probírám horem spodem, nenapadá mě vůbec vůbec nic, jen fyziologická příčina - nedostatek hořčíku :-)
@aquawoman právě že já žádné takové problémy necítím - deprese, úzkosti, obavy, nic. ted samozřejmě mám trošku strach, aby se mi v noci zase nepřitížilo, když manžel není doma, abych byla schopna nastoupit do práce co nejdříve, ale to je vyprovokováno současnou situací, podle mě jsou to takové zdravé strachy, nic co by mě děsilo k smrti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
452
26.4.17 13:11

Jak psala Ou, ten problém u panické úzkosti může být v tom, že pacient bývá odstřižený od toho negativního. Jsem lajk, takže to nebudu umět přesně formulovat. Prostě, že si to člověk nechce uvědomit, potlačuje to v sobě. Například zde se píše:

Typickým pacientem trpícím panickou poruchou je „silný” pacient, který si nemůže dovolit dát najevo vyčerpání, protože musí udržovat v chodu firmu, rodinu apod. Někdy se může panická porucha rozvinout až po odeznění stresu. Tedy dotyčný například přijde o zaměstnání, rozvede se s ním manželka, do toho musí splácet hypotéku. Situaci s velkým vypětím zvládne a jakmile si může „vydechnout”, objeví se „z ničeho nic” záchvaty strachu nebo třeba jen tělesné příznaky, jako bušení srdce, slabost v nohou včetně pádů, závratě, výrazné bolesti hlavy apod. (http://www.upsychiatra.cz/…cka-porucha/)

Ale samozřejmě ty příčiny mohou být různé. Bylo by na místě navštívit nějakého psychologa. Bohužel čekací lhůty jsou dlouhé, tak objednat se co nejdříve. A pak samozřejmě i další vyšetření, ale to čtu, že jste objednaná. Nezbývá než čekat. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
26.4.17 13:38
@aquawoman píše:
Jak psala Ou, ten problém u panické úzkosti může být v tom, že pacient bývá odstřižený od toho negativního. Jsem lajk, takže to nebudu umět přesně formulovat. Prostě, že si to člověk nechce uvědomit, potlačuje to v sobě. Například zde se píše:

Typickým pacientem trpícím panickou poruchou je „silný” pacient, který si nemůže dovolit dát najevo vyčerpání, protože musí udržovat v chodu firmu, rodinu apod. Někdy se může panická porucha rozvinout až po odeznění stresu. Tedy dotyčný například přijde o zaměstnání, rozvede se s ním manželka, do toho musí splácet hypotéku. Situaci s velkým vypětím zvládne a jakmile si může „vydechnout”, objeví se „z ničeho nic” záchvaty strachu nebo třeba jen tělesné příznaky, jako bušení srdce, slabost v nohou včetně pádů, závratě, výrazné bolesti hlavy apod. (http://www.upsychiatra.cz/…cka-porucha/)

Ale samozřejmě ty příčiny mohou být různé. Bylo by na místě navštívit nějakého psychologa. Bohužel čekací lhůty jsou dlouhé, tak objednat se co nejdříve. A pak samozřejmě i další vyšetření, ale to čtu, že jste objednaná. Nezbývá než čekat. Držím palce.

Ano, pár takových případu uz jsem kolem sebe viděla. Je to jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
26.4.17 13:46

@brisco Myslím, že odborníci anonymní právě proto předepsali antidepresiva, že spadá do té škatulky. Na venek silná, v pohodě, fungující, vše v naprostém pořádku, ale tělo se hroutí. A hroutí se v období naprostého klidu (viz. pohoda na chalupě). Tím nechci říct, že to je 100% tento důvod, ale myslím, že anonymní se nejvíce udivovala proč zrovna ona by měla brát antidepresiva. Tak toto je vysvětlení.

Samozřejmě se ty fyzické příznaky nesmí podcenit a mělo by se zkontrolovat celé tělo, zda vše funguje jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.17 14:00

@aquawoman nikdy jsem se blíže o toto téma nezajímala, definice neznám, nicméně mě překvapilo, že kdybych se viděla zvenčí, pravděpodobně by to mohlo sedět… ten popis myslím.

Každopádně opravdu všem děkuji za všechny názory a rady, moc si jich cením, je mi dneska o mnoho lépe, protože vidím cestu zjistit, co se se mnou děje.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
26.4.17 21:25
Doporučujete tedy navštívit psychologa?

rozhodně- najděte si nějakého klinického psychologa a vstupte do psychoterapie.

Kde jste k tomu přišla vám nikdo konkrétně po internetu fakt neřekne, to dá docela dost hodin tvrdé práce právě v té psychoterapii pochopit co se děje a z čeho se to rozvinulo, k čemu to bylo dobré, čím to teď škodí a jak to proměnit na něco udržitelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí