Trombofilní mutace dělohy

Janiecka
29.3.14 12:22

trombofilní mutace dělohy

Ahoj holky chtěla bych se zeptat jestli máte někdo trombofilní mutaci dělohy a co v tom vše spočívá?? Byla jsem poslána na hematologii výsledky byli jasné. Doktorka říkala, že když se mi podaří otěhotnět, že si budu muset hned na začátku píchat injekce. Podařilo se vám otěhotnět?? a kdy jste šli k doktorovi?? Už jsem k němu objednaná, aby jsem mu dala zprávu z hematologie, jen se chci zeptat jestli je i něco co bych mohla mít doma, kdyby se zadařilo a já se nedostala k lékaři. Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
531
29.3.14 12:28

Trombo mutace dělohy?? Není to spíš trombofilní mutace krve? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janiecka
29.3.14 12:30

@Misulka33 No mám to v krvi, ale prý mi to jen bude vadit když otěhotním. Doktorka říkala, že proto se nikdy embryo neudrželo, že je to v děloze. Nevím jak se to jinak nazývá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
531
29.3.14 12:31

Jinak já mám klasickou trombofilní mutaci ( jako krve) od zacatku těhotenství si pícham Fraxiparine. Otěhotnět jsem nemohla 3 roky, pak mi zjistili mutaci nasadili injekce a otěhotněla jsem hned cca do 14 dnu. Předcházet tomu asi nijak nemůžeš, i kdyz údajně pomáhá aspirin. Prý taky ředí krev…ale jen jsem to kdesi četla takže nevím jestli to není blábol :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
29.3.14 12:36

Nejpíš se asi jedná o Leidenskou mutaci - tady se o tom dočteš více: https://www.emimino.cz/…mutace-8414/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
29.3.14 12:37

Jsou různé mutace např Leidenská, jde o špatnou srážlivost krve. a to asi máš ty. Protože trombofilní mutace dělohy je blbost :mrgreen:

Otěhotnění to vadí, protože to embryo se vlastně (laicky) vysraží. Ale jestli ti to zjistili tak buď v klidu. Dají si pozor a hned jak se potvrdí těhotenství cca 4tt ti nasadí jakýsi miniheparin a bude vše ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
29.3.14 12:38

@Janiecka No pokud jde napr. o Leidena, tak nejde jen o tehotenstvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
29.3.14 12:39

Přesně, vadí dlouhé lety, sádry dolních končetin, hlubinné potápění apod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
29.3.14 12:42

No ve zprávě bys měla mít napsáno o jakou mutaci se přesně jedná…

já bych tipla ten Leiden a jde o to, že je potřeba ředit krev, hned jak se zjistí těhotenství nebo stane nějaký úraz, aby nedošlo k nějaké embolii..
já to měla tak, že hned jak jsem měla jen podezření na těhotenství, měla jsem si zobnout anopyrin (taky ředí krev) a co nejrychleji naklusat na gyndu a hematologii, aby mi předepsali clexan nebo někdo má fraxiparin…a mě ještě utrogestan…

takže být tebou se v klidu zeptám doktorky a ona ti to vysvětlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
29.3.14 12:45

@Misulka33 Hm a pred jakoukoli plnou narkozou a po ni, pri nekolikadenni hospitalizaci, kdy treba vice lezis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janiecka
29.3.14 12:59

@catherine100 tak to samé mi řekla doktorka. A ten anopyrin ti dal gynekolog???
@St. Estephe nesmím léta a taky to mám hlásit, ale to jen kdyby se něco vážnějšího stalo jinak ne.
Právě, že já když otěhotním tak na samém začátku potratím. Stalo se to i při IVF tak mě tam poslal gynekolog i CAR.
Moc děkuji za rady jo a píchat si prý budu Heparin :think:

• Citovat
  • Upravit
Janiecka
29.3.14 13:00

@Misulka33 tak to je asi ono

• Citovat
  • Upravit
30556
29.3.14 13:02

@Janiecka ano dala mi to gynekoložka na předpis…
a budeš pícht nějaký nízkomolekulární heparin (teď už nevím přesně) a ta značka se jmenuje právě clexan, nebo fraxiparin (možná je ještě nějaká, já znám jen tento)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
29.3.14 13:03

@Janiecka Ja pichala Clexane, pichala jsem si ho i pri petidenni hospitalizaci pri tezkem zanetu prudusek nebo pred a po kyretazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
29.3.14 13:05

Holky můžu se vetřít, tak já mám APA syndrom konkrétně protilátky proti anexinu-V, mám půl tabl. godasalu(anopyrin) píchám fraxík a mám utrogestan jsem 8+5tt a včera mi zjistila hematom :zed: měli ste někdo? myslím že to je něco jako ta leidenská mutace ne? Vím že anexin-v způsobuje placentární trombózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí