Trombóza v ruce bez otoku

Anonymní
3.10.22 08:50

Tromboza v ruce bez otoku

Holky vrátila jsem se z dovolené a fest mě bolí ruka, paže a předloktí, jakoby svaly ale namozene to nemám, nemám z čeho mít. Známa mě vystrasila, ze by mohlo jít o trombozu.. ale nemám ruku oteklou a ani nevidim žádnou změnu, měl někdo trombozu bez otoku? Případně jít s tím k praktické? Zda se mi to jako hloupost ale zase si říkám co kdyby :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
3.10.22 08:54
@Anonymní píše:
Holky vrátila jsem se z dovolené a fest mě bolí ruka, paže a předloktí, jakoby svaly ale namozene to nemám, nemám z čeho mít. Známa mě vystrasila, ze by mohlo jít o trombozu.. ale nemám ruku oteklou a ani nevidim žádnou změnu, měl někdo trombozu bez otoku? Případně jít s tím k praktické? Zda se mi to jako hloupost ale zase si říkám co kdyby :zed:

měl někdo trombozu bez otoku? ANO
Případně jít s tím k praktické? ANO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1357
3.10.22 08:54

Nejsem lékař. Ale já mám větší ruku asi z důvodu jinak usazeného tuku a všimla jsem si toho v těhotenství…a taky mě napadla trombóza protože jsem si myslela že mám otok a bylo mi hned řečeno že to spíš je málo pravděpodobné ale sono mi udělali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.22 09:29

Mě taky někdy takhle bolí ruka ale trombóza mě tedy nenapadla. Netahala jste dítě, nebo tašku z nákupem?

• Citovat
  • Upravit
2468
3.10.22 09:55

Pro klid duše vám neuškodí zajít k praktickému lékaři. Raději 100× zbytečně než jednou pozdě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.10.22 10:31

Může jít třeba o zánět šlach nebo žil, určitě bych s tím k lékaři šla. Ale počkala bych třeba jeden den, jestli to neodezní. Mě to občas takhle bolí jen když si ruku přeležím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
3.10.22 16:13

@Lama Lama tak mi Dr ani nevzala krev a ani neposlala na sono.. jen ze to bude nejspíš od zad. Tak jsem furt nejistá. Jet s tím na pohotovost? Ta bolest je celkem velká, mám jen mazat a brát aulin, ale co příčina.. nevím, co myslíte? Zase na druhou stranu je blbé jet na pohotovost s diagnozou, přece jim nemůžu říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
3.10.22 16:14
@Anonymní píše:
Mě taky někdy takhle bolí ruka ale trombóza mě tedy nenapadla. Netahala jste dítě, nebo tašku z nákupem?

Netahala, prave v poslední době jsem se cítila dobře, nedelala nic náročného, užívala dovcu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
3.10.22 16:29
@Anonymní píše:
Holky vrátila jsem se z dovolené a fest mě bolí ruka, paže a předloktí, jakoby svaly ale namozene to nemám, nemám z čeho mít. Známa mě vystrasila, ze by mohlo jít o trombozu.. ale nemám ruku oteklou a ani nevidim žádnou změnu, měl někdo trombozu bez otoku? Případně jít s tím k praktické? Zda se mi to jako hloupost ale zase si říkám co kdyby :zed:

Ahoj, měla jsem trombózu v ruce (kubitální žíla) a nejdřív mě to jen bolelo, ale pak to i fest oteklo… Byla jsem 4 dny na interně a pak jsem měsíc píchala Clexane. Jako u tebe to trombóza být nemusí samozřejmě, ale k praktické bych si pro klid došla, držím palce, ať to trombóza není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
3.10.22 16:33

@Lollitka Prosím tě a ta bolest byla kde? A ruka ti otekla po jaké době? Nevím jestli se s tím vydávat na pohotovost, když to praktická neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
3.10.22 16:36
@Ema_Emi píše:
@Lollitka Prosím tě a ta bolest byla kde? A ruka ti otekla po jaké době? Nevím jestli se s tím vydávat na pohotovost, když to praktická neřeší

No já to měla ucpané v loketní jamce, ale kromě trombózy jsem tam ještě měla zánět. Ruka mi hodně otekla asi tak 3. den, nejdřív to bylo jen trochu zarudlé a bolelo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.10.22 16:41
@Ema_Emi píše:
@Lama Lama tak mi Dr ani nevzala krev a ani neposlala na sono.. jen ze to bude nejspíš od zad. Tak jsem furt nejistá. Jet s tím na pohotovost? Ta bolest je celkem velká, mám jen mazat a brát aulin, ale co příčina.. nevím, co myslíte? Zase na druhou stranu je blbé jet na pohotovost s diagnozou, přece jim nemůžu říct..

Když ono se přes net diagnostiku blbě, bolest tím hůř. Fakt nevím. Můžu tu něco vysvětlit, když někdo nedostal dost informací od lékaře, můžu napsat nějaké doporučené postupy. Nasměrovat, kam s tím. Todle fakt nevím. Muze to mít desitky příčin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
3.10.22 16:44

@Lama Lama chápu, každopádně když si pro kontrolu zajedu, tak na interně mi krev vezmou na místě na počkání ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.10.22 16:49
@Ema_Emi píše:
@Lama Lama chápu, každopádně když si pro kontrolu zajedu, tak na interně mi krev vezmou na místě na počkání ne?

Nevím. Záleží, jak to vyhodnotí. Ono to dost pravdepodobne nebude internisticke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
3.10.22 16:50
@Lama Lama píše:
Nevím. Záleží, jak to vyhodnotí. Ono to dost pravdepodobne nebude internisticke.

To znamená? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast