Německý aquapark Tropical Islands
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zdravím vás všechny v této diskusi a dovoluji si položit pár otázek. Tedy doufám, že mi na ně někdo odpoví, i když se tu delší dobu nediskutuje ![]()
Takže: Cena za vstupné jen do Tropical word je 34,5 Euro, tj. asi 880 Kč. Na stránkách nějaké cestovky, která nabízí zájezd v termínu únor 2013, je uvedena cena vstupného 630 Kč. Jak to tedy je? Je to cena, kterou mají vzhledem k množstevní slevě? Je nějaký rozdíl mezi platbou na místě a platbou předem (myslím, jestli se liší cena)? V jakém čase je možné být v TI? Od 9 hod. ráno do 3 hod. v noci? Rádi bychom tam byli od rána do večera, ale přespat půjdeme na hotel a následující den plánujeme prohlídku města. Jsou nějaké dny, kdy tam není moc lidí? Rádi bychom jeli ke konci března. Asi bude lepší termín ve všední dny, že? Tak to je asi vše
Budu moc ráda, když mi někdo na tuto palbu otázek odpoví a předem děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
základní vstupné je 34,50 Euro. Pokud nějaká CK pořádá zájezd a má skupinu min. o 20 osobách, pak má nárok na skupinovou cenu, která je o 10 Euro nižší. Tuto cenu dostanou všechny předem nahlášené skupiny s min. 20 osobami, musí všichni přijet najednou.
Vstupenky se dají koupit i přes online shop, tam je myslím cena o dvě Eura nižší, ale je nutné platit platební kartou a vstupenky jsou na konkrétní datum. Otevřeno je nonstop, tudíž je možné přijet kdykoliv ale je nutné počítat s tím, že brzo ráno bude areál plný dospávajících lidí, atrakce i obchody - vše bude zavřené a otevírá se kolem 8-9 hodiny. Příplatek za noc 15 Euro se přičítá ve tři hodiny ráno, takže ideální je přijet třeba na devátou a odjíždět o půlnoci - aby se využil maximální možný čas.
Co se týče obsazenosti, nejhorší jsou víkendy, velikonoce a svátky a prázdniny v Německu, v týdnu je celkem volno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky to maxxton a Petr S
Ahoj a oběma výše jmenovaným díky, jejich příspěvky mi přišly nejfundovanější a teď po pobytu i nejtrefnější.
Takže mé čerstvé zkušenosti(vrátili jsme se domů před hodinou)
Byli jsme v TI na jednu noc, ze středy na čtvrtek. Jeli jsme 2 rodiny(my-5.členná, „děti“ 18,16,6) kamárádi 4(děti 7,4). Noclehy jsme měli předem zabukované v něčem, co v objednávce označovali"Familien-Zimmer Ostflügel" Cena byla za rodinu s dvěma dětmi 276E, za naši 420E+ combi ticket pro prcka - vtipné je, že pokud bychom nenahlásili na pokoj 4 dospělý, ale 3+ prcka a přikoupili dospělý combi ticket, ušetřili jsme přes 50, ale to máme holt pro příště…
A teď hodnocení:
NEGATIVA - dost lidí - na mne tak na hranici snesitelnosti, pro mne největší mínus celého pobytu, nejel bych kvůli tomu na víkend Vcelku drahé - na druhou stranu, rozhodli jsme se neomezovat a výsledná cena odpovídala odhadu utvořenému dle stránek TI a zdejší diskuze Komunikace při objednávání pokojů- tu za nás odvedla kamarádka z druhé rodiny, zvyklá jako vedlejšák překládat, zástupci TI asi třikrát změnili ve dvou dnech informace o možném termínu a ubytování, (dojednávali jsme skoro tři týdny dopředu) Fronta u vchodu - byla na víc než půl hodiny, my jsme po odestání 20 min. zjistili, že s rezervací ubytování máme jít dopředu, ale aspoň jsme vymrzli a vážili si víc tepla ![]()
POZITIVA
Vlastně asi vše ostatní, zvláště pak Úroveň ubytování-bydleli jsme v hotelu, který je k TI přilepen z východní strany a prochází se do něj přímým vstupem. Zpočátku trochu zklamání, že nejsme vlastně uvnitř, nakonec velká spokojenost. Dokud se chcete bavit, jste v TI, když už ne, jste za minutku v úplném klidu. Úroveň odpovídala 3-4 hvězdičkám, slušně velký pokoj s manželskou postelí, plazmou, minibarem(minerálka, 2× jabl. džusík, 2× malý šampíčko) v ceně, menší pokojík s dvěma postelemi, velmi slušné příslušenství(např. dešťové nebe) V ceně byla i snídaně formou vysoce nadprůměrného bufetu podávaná mezi 7-11 hod v podniku co tu o něm někdo psal jako o Thai food, teď se to jmenovalo zhruba nějak jako Jambarimba… v ceně byl i vstup odpovídající úrovni combiticketu na první i druhý den pobytu. Pokoj máte k dispozici od 16:00 do 11:00, vstupné platí bez tohohle omezení(my přijeli před 11 a odjížděli po čtvrté odpolední). Když si spočtu cenu vstupenky(34,50 +15), snídaně(14), minibaru(nevím přesně), tak mi cena vcelku luxusního ubytování přijde víc než přiměřená, jako rodina s dvěma dětmi bych nevolil jinou variantu…
Začíná to být dlouhé, napíšu ještě jeden příspěvek…
- Citovat
- Upravit
pokračování pozitiv
Saunový svět-je fakt, že se počítá s chozením v ručníku, pobytech uvnitř saun i vířivek bez plavek, ale pokud vám to nevadí, fakt PARÁDA tři větší a asi 5 menších saun-vlhké, suché, různé teploty), různé formy sprch(mě se nejvíc líbila „ledová mlha“ u největší suché sauny, tuším Angkor Vat a pak asi vlhká sauna Elefant. Tropická laguna- podle mne mnohem lepší než to větší „moře“, hezčí okolí(např. vodopády ze skalky, dva minitobogány vhodné pro menší děti) hustota lidí zhruba stejná… Dětský svět- odpovídá vybavením slušným dětským světům, nevyhnete se ovšem zřejmě drobnému placení navíc za autíčka a narážecí loďky(jedna jízda 1E), ale ty loďky za to stojí, s dítětem musí jet tatínek
Jídlo - jo, je to dražší, ale dle mne úměrně prostředí např. půlka grilovaného kuřete s mexickým bramborem a bezedným nápojem 8,90E Někdo tu remcal na zálohování kelímků - ano, vždy když Vám dají kelímek, je na něj vratná záloha 1,50. Pokud bych chtěl opravdu spořit, připadá mi tohle naopak jako nejvstřícnější krok TI. Na začátku pobytu si koupím nápoj (tuším nějak 2,50E), kelímek si nechám a kdykoliv mám žízeň natočím si(pepsi, fanta,7up, jablečný džus, minrálka, icetea), na konci pobytu kelímek vrátím… Nevidím pak jediný důvod k tahání petek do TI… Tropický prales- fakt velmi slušná „zahrada“, navíc večerní(po jedenácté) 3/4 hodinová procházka jen asi s šesti setkáními s lidmi. Podle kámošky zřejmě díky množství rostlin trefili i vůni tropů - prý měla flashbacky na Afriku…
celkový dojem Pro mne osobně v žebříčku někde mezi velmi spokojen a nadšen, i když asi o něco blíže k velmi spokojen, myslím že si do budoucna zopakujeme, jistě však ne o víkendu, víc lidí by už fakt bylo moc
- Citovat
- Upravit
ješte reakce
Někdo tu psal o noclehu na pláži jako total opruzu - sice jsem nespal, ale nějak si to ani nechci představovat, nemám problémy i ve svém věku přespat ve spacáku pod širákem, ale tohle bych fakt dal asi jen v případě ohrožení života…
No a neodpustím si reakci na mého oblíbeného kreslíře, a protože tu na ní již reagoval maxxton a rencin si stěžovala na vytrhávání, zkusím to komplexněji:
Pokud jste jeli domů po dvou hodinách, stihli jste toho fakt dost, pro mne skoro neuvěřitelně, včetně „hnusnýho jídla“ já bych z toho byl ochoten souhlasit s příšernou frontou před vchodem a nacpanou pláží, zvláště pokud jste na místě byli o víkendu. Ta plachta s nebem mi taky přišla mírně trapná. Zbytek mi už ale připadá jako reklama na čestlice, které taky znám. Takže v čestlicích jsou fakt lepší tobogány. Čestlice jsou BLÍŽ. Jinak jsou dle mého názoru srovnatelné s TI asi jako tráboš s toyotou…
Dost mne zaráží to „hnusný jidlo“, jste-li třeba vegetariánka a dala jste si schnitzel menu, pak snad ano, ale proč byste to dělala? No a v Jambarimbě byl sice komplikovanější systém- sednete si ke stolu, přijde číša, řeknete mu jakou omáčku upřednostňujete, on vám napíše číslo na prkýnko, do nějž zapadá miska a vy si pak s miskou obcházíte bufet(asi osm druhů mas, ovoce, omáčky) namícháte si co vám libo, necháte misku kuchaři, ten to opeče a číšník přinese ke stolu, vy sníte, vezmete další misku atd… za 14.50 mi to přijde vcelku OK, navíc třeba kachní s kuřecím, slaninou a ananasem fakt překvapilo a jinde bych asi nezkusil…Nedokážu si představit, jak může tohle kdokoliv označit jako „Hnusný jídlo“, snad ještě „sice vynikající ale drahý“ bych skousnul… Navíc zmrzlinové poháry naproti fakt dost dobrý a já si nemůžu pomoct i ty schnizely byly podle mne nadstandartní…
Zima??? Teploty zcela odpovídaly avizovaným a být tepleji zase by děti propotily trička v dětském světě… Pokud jste měla v čestlicích tepleji, tak já měl zřejmě při svých pobytech mimořádnou smůlu…
Malé děti? Zvláště večer si užívaly oproti dni vcelku volnou moc hezky osvětlenou lagunu maminky s malýma prckama v nafukovacích kruzích…
- Citovat
- Upravit
Chtěla bych obnovit tuto diskuzi a zeptat se na návštěvnost… Jak je to s lidmi v týdnu nyní? Chceme jet v březnu a již několik lidí mi říkalo, že je možné, že budeme čekat venku i půl dne, než někdo vyjde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tropical islands
Ahojte…chystám se tam s kamarádkou ted v červnu a potřebovala bych poradit nějakou CK s odjezdem z Brna…chceme jet na jeden den autobusem a já nemužu nic najít..prosím poradte, už jsem zoufalá
…Děkuji
- Citovat
- Upravit
Na slevomatu teď mají akci na tropical Island. Jen mi sem nejde vložit odkaz ![]()
- Citovat
- Upravit
STORNO POPLATEK
Ahojte.. Mam dotaz ohledne storno poplatku.
Pred zhruba 3 tydny jsem si zarezervovala stan pro dva na dve noci. Pak jsme ale nejeli a nejak jsme pozapomneli stornovat rezervaci…
Predevcirem jse dostali od TI dopis o uhradu 60procent z celkove ceny za storno.
Musime to zaplatit ikdyz jsme nikam nic nepodpisovali?
A co by se nam stalo kdybychom to nezaplatili ![]()
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.