Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
nečetla jsem komenty.
ale pokud bydlíš v městském bytě, jsi povinna další nájemníky který v bytě s tebou bydlí do 3 měsíců přihlásit minimálně ke službám, o to se samozřejmě zvedají poplatky…ale nájem jako takový ne, ten zůstává stejný, at jste tam jedna nebo čtyři osoby.
my jsme ani na úřad skrz malé nemuseli, asi měsíc od narození nám automaticky poslali nový rozpis služeb, tak jsme jen valili oči jak jsou rychlí ![]()
kubykula píše:
nečetla jsem komenty.
ale pokud bydlíš v městském bytě, jsi povinna další nájemníky který v bytě s tebou bydlí do 3 měsíců přihlásit minimálně ke službám, o to se samozřejmě zvedají poplatky…ale nájem jako takový ne, ten zůstává stejný, at jste tam jedna nebo čtyři osoby.
Tahle povinnost je pro všechny nájemce, nejen v městských bytech a její nesplnění je výpovědním důvodem. A hlásit je třeba do 14 dnů.
mag píše:kubykula píše:Tahle povinnost je pro všechny nájemce, nejen v městských bytech a její nesplnění je výpovědním důvodem. A hlásit je třeba do 14 dnů.
nečetla jsem komenty.
už 14 dní? my máme v evidenčním listě kolonku hlásit změnu počtu osob do 3 měsíců
ahoj, pred rokem jsem resila stejnou situaci - a u nas stacilo nahlasit pritele na spravni firme, kde nam udelali novy predpis najmu - zvedli zalohy
jinak mala taky dostala automaticky trvale bydliste jako ja
kubykula píše:mag píše:už 14 dní? my máme v evidenčním listě kolonku hlásit změnu počtu osob do 3 měsícůkubykula píše:Tahle povinnost je pro všechny nájemce, nejen v městských bytech a její nesplnění je výpovědním důvodem. A hlásit je třeba do 14 dnů.
nečetla jsem komenty.
No tak když to máte takto domluvený, tak je to v pořádku. V ostatních případech platí 14 dní.
mag píše:kubykula píše:No tak když to máte takto domluvený, tak je to v pořádku. V ostatních případech platí 14 dní.mag píše:už 14 dní? my máme v evidenčním listě kolonku hlásit změnu počtu osob do 3 měsícůkubykula píše:Tahle povinnost je pro všechny nájemce, nejen v městských bytech a její nesplnění je výpovědním důvodem. A hlásit je třeba do 14 dnů.
nečetla jsem komenty.
aha, díky, tak jsem zas chytřejší, jsem myslela že je to pak všude 3 měsíce
Ahoj, myslím, že záleží hlavně na tom, zda si byt spravuje město samo nebo na to má realitku. Pokud si to dělá samo, tak jsou ty informace takový provázanější. Měsíčně ohlašovna zasílá na byťák seznamy nově narozených, zemřelých a hlásí mu jako vlastníkovi nemovitostí všechny osoby přihlášené k trvalému pobytu. Nájemce pak buď splní svou povinnost, jak výše psala Mag a přijde změny nahlásit, a nebo taky ne, častější varianta
, a pak ho město vyzve nebo rovnou zašle nový evidenčák. Jak už psaly holky výše, nájem je stále stejný a upravuje se pouze výše služeb. Vždy těch, které se rozpočítávají při ročním zúčtování dle počtu osob (společná elektřina, úklid, výtah, v bytech bez vodoměrů voda). Nezáleží na tom, kolik lidí tam má TP, ale kolik jich byt skutečně užívá
. Ale to se zjišťuje většinou, až při posuzování oprávněnosti nebo neoprávněnosti reklamace ročního zúčtování služeb. K tvému dotazu: myslím, že realitky k takovýmto „úředním“ údajům nemají přístup a proto musíš vše ohlásit v zákonné lhůtě sama, město by to mělo zmáknout za vás ![]()
Tak oživuji svoji diskuzi, ale tentokrát mě zajímá, jak to je, když bychom se chtěli odstěhovat. Je nějaká lhůta, jak douho po oznámení, že byt chceme opustit musíme ještě platit nájem? Díky ![]()
@lyrica To se koukni do nájemní smlouvy, jakou tam máš výpovědní dobu, většinou bývá 2 nebo 3 měsíce.