Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pitrisku , díky, to jsi mě uklidnila!
Ale určitě je dobrý o tom vědět. Studený a vlhký vzduch doma máme, někdy až moc, ale aspoň se můžu uklidňovat tím, že se nám líp dýchá. ![]()
Nicky , tak sem potom dej vědět, co ti poradili.
Ahoj, taky jdu pro radu, trvale ucpaný nos mám taky, a to už 4 měsíce, ze začátku mi z jedné dírky stále trošku někde praskalo a při smrkání krvácelo po nosní sondě, kterou mi 3× zaváděli, ale obtíže přetrvávají právě v tom pocitu ucpání, když si nos rozkapu Sanorinem, tak je to super, ale asi na hodinku, pak zase nemůžu dýchat, kapu si pravidelně mořskou vodu a byla jsem již na ORL vyšetření a Ct dutin-pravděpodobně žádný polyp. Doma se snažím mít vlhčí vzduch, ale nic nepomáhá, poradíte něco?
Tak mě na ucpaný nos pomáhá sterimar, sprej do nosu s mořskou vodou, je to přímo na ucpaný nos
Ahoj holky obnovuju diskuzi…taky mě to trápilo strašně dlouho…hrůza…jak ve společnosti tak doma nebo při spaní. Podstoupila jsem ambulantně laserem mukotomii…Ale učinek krátký ted jsem byla „pod kudlou“ a supr…je tu někdo kdo byl take? jake mate skušenosti??
![]()
Prosim pomozte, manžel ma strašně ucpany nos a rýmu. Červený nos. Trapi ho to hodne, nemůže spát. Uz asi 5 dní. Ma i zkažené Vánoce.
Uz jsme zkusili snad vše… Mořskou vodu, inhalace, kapky z lékárny, hodne pije ale nic nepomáhá. Trapi to i mě
@BabyBella píše:
Prosim pomozte, manžel ma strašně ucpany nos a rýmu. Červený nos. Trapi ho to hodne, nemůže spát. Uz asi 5 dní. Ma i zkažené Vánoce.
Uz jsme zkusili snad vše… Mořskou vodu, inhalace, kapky z lékárny, hodne pije ale nic nepomáhá. Trapi to i mě
Infra lampa? Pak máme doma ještě takovou konvičku na proplachování nosu, to taky pomáhá a kapky Muconasal.
Dceri na ucpany nos, ale bez rymy, pomohly homeopatika sambucus nigra 9ch, po nekolika dnech se nos uvolnil, predtim v noci strasne chrapala a mela z toho v noci kasel jak ji to stekalo do krku
Zkusila bych Fenistil kapky, snizuji otok sliznice, nam pomahaji.
@BabyBella měla jsem teď ten samý problém. Tři týdny jsem nemohla dýchat nosem. Pomohla mi ta konvička na výplach nosu, opravdu geniální záležitost ![]()
A pak ještě inhaluju Sinupret přes ultrazvokový inhalátor s obličejovou maskou a doufám, že už se toho konečně zbavuju…Měla jsem asi nějaký zánět dutin, protože to, co ze mě vycházelo, to jsem ještě nezažila
Ale ta konvička mi hodně ulevila i od bolestí nad nosem, jak byly ty dutiny ucpané…
@BabyBella Pro dospělého spíš tablety fenistil nebo claritine nebo něco jiného na alergie. A mucosolvan, rozpustí hleny a pak jdou spíš vysmrkat. Přeju hodně štěstí ať to pomůže, ja takhle bojovala předminulý týden a stejně jsem skončila s antibiotiky na zánět dutin.
@BabyBella píše:
@kokomo ty nakapu přímo do nosu???:-)
Ne, do pusy.
Děkuji všem. Byl na pohotovosti, dostal antibiotika. Má zánět.. Ještě že tam jel. MUDr milá a divila se jak to mohl vydržet tak dlouho.
Tak ani rýma by se neměla podceňovat.
Nebude to alergie na roztoče? zkus Dr. Weiss herbalmed pastilky na rýmu. je to celkem silné. protáhne tě to, ale pokud by to byla alergie, tak to Ti moc nepomůže a zajdi si na alergologii
@nicki píše:
Tak já mám ucpanej nos už rok!!! Bez kapek nevylezu z baráku. Když jsem byla těhule,tak lidi říkali,že je to normální.Ale jsem už 3 měsíce po porodu,a stále to trvá. V pondělí jdu na ORL,jsem zvědavá,zda mi pomůžou.
prosím tě jak ti to na ORL dopadlo? mám teď stejný problém…jsem teda měsíc po porodu ale pořád mám ucpaný nos ![]()