Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@14.janca píše:
prosím tě jak ti to na ORL dopadlo? mám teď stejný problém…jsem teda měsíc po porodu ale pořád mám ucpaný nos
Tuhle diskuzi jsem zakladala pred sakra leti to cca 8 lety, kdyz jsem byla chvili pred porodem a muzu zpetne rict, ze ten ucpany nos povolil az po sestinedeli az kdyz jsem celkove splaskla, bylo to u me z tehotenstvi.
Milé ženy, chtěla bych se svěřit se svým problémem a následným vyřešením. Ucpaný nos mě střídavě trápil poslední 2 roky (zejména po jídle a během spánku). Když jsem otěhotněla, tak to začal být extrém. Nos se mi ucpal i nepřetržitě přes den a bez kapek Muconosal jsem prakticky nebyla schopná přežít noc. Takhle jsem to každý den přežívala 4 měsíce v těhotenství. Bylo to naprosto k zbláznění…říkala jsem si, že bych radši nechtěla žít, než tohle zažívat do konce života. Nos jsem měla tak zabetonovaný, že mi ani při výplachu konvičkou voda nechtěla protéct. Vyzkoušela jsem všechno možné a nic nepomáhalo, byla jsem už zoufalá a hledala pomoc kde se dalo. Doktoři mi nebyli schopni pomoct (prý se to v těhotenství hold děje a že to stejně nemohou nijak „léčit“), ale já se s „utrpením“ nechtěla smířit, vzhledem k tomu, že můj problém s ucpaným nosem byl opravdu dlouhodobý (i před otěhotněním), pátrala jsem. Našla jsem stránky na moudrého pána, který se zabývá zdravím: www.zdravi-az.cz/ Jasně říká, že PROBLÉM JE VE STŘEVECH a doporučuje na odhlenění 2× denně LŽICKU ČERSTVÉHO KŘENU, HODNĚ POKAPANÉHO CITRONEM (nejprve chvíli ponechat v ústech a až po chvíli spolknout). Dále jsem vysadila mléčné výrobky a bílé pečivo, které také hodně zahleňuje. A na základě jiného doporučení jsem začala pít ČERSTVÉ ŠŤÁVY Z KOŘENOVÉ ZELENINY (celer, kedlubna, řepa, zázvor, mrkev apod.) + aby se to dalo vypít, tak do toho i nějaké to ovoce. Krásně to pročišťuje. Je to zázrak, sama tomu nemůžu uvěřit…ale nos se mi uvolnil! Jestli už nevěříte ničemu, že by vám mohlo pomoct, zkuste ještě tohle jako poslední šanci. Zahodíte nosní kapky prakticky ze dne na den jako já…
Zkus si udělat napářku - lokty do telpé vody, měla by se Ti spustit rýma, a tím se začnou dutiny čistit. Také je dobré inhalovat Vincentku. Kombinovala bych s mořskou vodou ve spreji a hodně vitamínů. Pokud by Ti to nepomohlo, tak bych zašla lékaři.
@Martinela1982 píše: Žeby sprej do nosu? Zkus to.
Můj názor: Sprej do nosu samozřejmě pomáhá, ale nejde ho používat x měsíců vkuse, je k zbláznění s tím takto žít. Neřeší to příčinu, pouze na chvilku zaplácne nevyřešený problém.
Zdravím, potřebuju pomoct, už od ledna mám neustále ucpaný nos, měl jsem teď olynth (sprej do nosa) ale vždy ráno ho mám ucpaný a došel mi. Nevím co s tím dělat, vyspím se v pohodě, jen mě už ser* jak neustále „funím“ a musím jezdit pro nový sprej.. Můžete mi prosím dát nějakou radu, jak se toho zbavit? 4 měsíce to mám takhle pořád a už mě to nebaví ![]()
@whiter Jednoduchá a velmi účinná rada zní, obyčejný kajenský pepř natáhnout hluboko do nosu a nechat minutu působit.
Zní to asi divně, ale o to lépe funguje a když to nejde krs uspaný nos, tak napřed uvolnit slanou vodou.
@whiter píše:
Zdravím, potřebuju pomoct, už od ledna mám neustále ucpaný nos, měl jsem teď olynth (sprej do nosa) ale vždy ráno ho mám ucpaný a došel mi. Nevím co s tím dělat, vyspím se v pohodě, jen mě už ser* jak neustále „funím“ a musím jezdit pro nový sprej.. Můžete mi prosím dát nějakou radu, jak se toho zbavit? 4 měsíce to mám takhle pořád a už mě to nebaví
Sprej do nosu jako Olynth, Nasivin atd. se má používat max. 7 dní, při delším užívání si vytvoříš návyk na něj a těžko se toho zbavuje..takže přestat používat, kup si mořskou vodu ve preji..je to peklo, ale dá se toho zbavit.
@ZdenkaNova možný to právě je, zajdu příští týden k doktorce a uvidíme, jestli by to byla jen alergie tak snad se jí zbavím ![]()