Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky, potřebovala bych poradit nějakou kvalitní turistickou navigaci, nemáte někdo s něčím zkušenost? Snad se tu nějaký zapálený turista najde ![]()
Garmin
dle finančních možností, samozřejmě čím dražší model tím víc umí věcí
@baruse.t, jj, chlap je v tom čtení map (a samo i nahrávání dat do garminka) o dost lepší. Já „naviguju“ jen občas
(když jsou tam data bez mé pomoci
), zajímají mě hlavně vrstevnice (kolik jich bude
).
Ahoj, jestli máš něco s Windows Mobile (PDA, mobil) zkus map wiew. Je zadarmo. Je tam verze i pro normální windowsi, ale ty se do terénu berou hůře
I když možná na notebooku… Můžeš si plánovat trasu, ukáže ti to i výškový profil naplánované trasy (jen musíš nastavit průměrování… příp. poradím). Podporuje to geocasching, spočítá kolik kilometrů zbývá do cíle atd.
Nainstaluješ si program a pak si můžeš prohlížet a tisknout spoustu map - turistický, cyklo, Čechy, zahraniční.
Jestli chceš, zkus si to nainstalovat na normálním počítači, prohlídni a uvidíš. Příp. poradím, kdyby ti něco nejelo. Ke stažení je to třeba zde: http://www.slunecnice.cz/sw/mapview/
Jo a ještě je výhoda, že když si tu trasu zaloguješ a nahraješ, můžeš si zobrazovat všechny cesty, co jsi prošla, dělat si statistiky (kolik jsi ujela na kole, pěšky, v kterém měsíci…). Uložit si můžeš i návrh trasy, příp. si zaznačit zajímavé body…
PS: napsala jsem to trochu zmateně. Pokud to chceš používat tak, aby ti to ukazovalo kde zrovna jsi na mapě (na naplánované trase), hledání pokladů ve geocashingu atd. musíš mít ještě nějaký GPS modul. Pokud si chceš jen plánovat, koukat na výškový profil a tak, stačí počítač. my to používáme v PDA s GPS modulem, doma máme nainstalovanou verzi pro obyč počítač a plánujem, vyhledáváme atd.
@alokea díky za tip ale potřebuju to právě jako dárek pro přítele, tak bych chtěla přímo navigaci ![]()
jinak díky všem, na Garmin jsem koukala a zdají se dobré, tak snad něco kvalitního vyberu ![]()