Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem,
chtěla bych udělat nějakou pomazánku z tvarohu - slanou - a nějak mi došly nápady. Poradíte mi něco, co u vás frčí?
Budapešť, česnekovou, křenovou dělávám.
Díky.
Dělám tvaroh, pažitka, drobně nakrájená cibulka. Osolit, v případě potřeby trošku zředit mlíkem.
Já dělám jen tvaroh, máslo, cibuli sůl pepř a trošku červené papriky a když je pažitka tak pažitku a jak to u nás jede, jednoduchá ale dobrá ![]()
Já dělám třeba pažitkovou ta je moc dobrá a rychlá. Jen tvaroh, sůl a pažitka ![]()
Holky, mám doma nivu a chci z ní udělat pomazánku. Zkoušely jste to některá? Děkuji ![]()
Tuňáková - tvaroh, slitý tuňák, cibulka najemno, 1-3lžíce majolky (nemusí být, můžeš dát třeba jogurt, zakysanku…), lžíce hořčice, sůl, pepř, provensálské koření.
Nakrajet na malé kousky sunku, smichat s tvarohem a máslem, dochutit. Nebo s vajíčkem, tu ja nejradši.
Šunka, jarní cibulka, špetka soli, pažitka… dělám jí z lučiny, je výborná, vždycky se po ní zapráší ![]()
@Tanule23 píše:
Holky, mám doma nivu a chci z ní udělat pomazánku. Zkoušely jste to některá? Děkuji
nechat povolit, namačkat trochu s mlikem (ale jen tak lzičku mlika) a rozmačka, potom našlehat s povoleným maslem.
@Tanule23 píše:
Holky, mám doma nivu a chci z ní udělat pomazánku. Zkoušely jste to některá? Děkuji
Vyšlehat se smetanou a kouskem másla, nemá chybu ![]()
@Tanule23 píše:
Rozšlehat s máslem, mlíkem, cibulkou a trochou česneku. Mňam!
My děláme třeba klasickou s cibulkou, nejvíce se u nás asi chytla tvaroh+nalisovaný česnek+niva - vše vyšlehat dohladka ![]()