Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj.
Prosim, netusite nekdo, jake mnozstvi testa (mouka, vejce) by mohlo byt potreba na dort-bota o velikosti 30cm x cca 10-15cm? Uz tyden patram, googlim a nasla jsem jen obrazky, postupy, ale bud chybelo mnozstvi, nebo chybela velikost dortu.
Recept na korpus mam, ale nevim, jestli udelat jen jeden korpus nebo dva. Nemam cas na experimenty, jsem ted sama s detmi a ani vecer nemam prostor, takze bych uvitala konkretni radu.
. Budu ho bud delat na plech nebo do roztahovaci formy.
Zatim jsem delala jen klasicke tvary dortu, s tvarovanymi nemam zkusenost
Diky moc predem. Hezky den ![]()
Zkus si to normálně spočítat, kolik pater budeš chtít a jak velké to plošně bude. Z klasického korpusu ve formě jsou většinou 3 placky, tak tam si plochu také snadno spočteš, k tomu nějaké % navíc, na odřezky.
Upekla bych klasický velký plech piš. korpusu…na výšku cca 5cm…pokud by to pak bylo málo, můžeš rychle dodělat v menší formě. Ale mělo by to stačit. Když si vezmeš botu (klasickou) do ruky a pomyslně jí rozplátkuješ horizontálně, tak část, kde je noha s prsty, je vysoká tak 7cm. Kotník a část lýtka je 10-15cm. Budeli to pánská bota, bude nízký a široký podpatek…dámská bude mít štíhlý a vysoký podpatek. Krém ti taky něco dá-na výšku. Myslím, že bude stačit klasický velký plech těsta s výškou 5cm.
Zeny, diky!! Jsem uz nekolikaty tyden doma s marody a ztracim schopnost zdraveho usudku
![]()
![]()