Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lizzi jo rikala, ale to bylo pred 3 tydny
a tehdy to teprve zacinalo, tak nevim, zda se to nemohlo zmenit
A me to teda boli. Ale ztrva to vzdy jen par vterin. Podle me jsem citlivejsi.
@blumen můžeš být citlivější, ale to už budeme jen spekulovat, rozhodně bych to nechala na lékaři a pokud Tě odbývá tak bych ho změnila..
@Lizzi me vubec neodbyva
nechala me tri tydny doma v klidu. Ja jen porad premyslim, jak to bude pristi tyden vypadat… Protoze to neustalo. Dekuji ![]()
Me boli bricho uz od zacatku tehotenstvi. V 8 tt mi doktor rekl, ze je to normalni - deloha roste. Ve 12 tt uz konstatoval, ze mam drazdivou delohu a napsal mi magnezko. To zabira jen tak na chvili… Ale je fakt, ze me bricho neboli nonstop. Rano mam bricho uplne tuhe, vetsinou to poboliva vecer. Jinak mi k tomu nic nerekl
tak asi v poho…
Ahoj chci se zeptat, jsem 22+4 před dvěma dny mi tvrdlo břicho občas přes celý den, vzala jsem si šumivé magnesium, včera už se mi to stalo jen párkrát, zase jsem si vzala šumivé magnesium a oba dny po práci ležela. Dnes se mi to stalo od rána jednou, nebolí to jen je to nepříjemné. K doktorovi jdu v úterý, vy co s tím máte zkušenosti napište prosím mám volat doktorovi už teď nebo stačí když mu to řeknu v úterý na plánované kontrole? Děkuji
@kateřina145 za zavolani nic nedas
on Ti rekne sam. Mne bricho tvrdne uz od 16.tt, ale jsem pod pravidelnymi kontrolami
@blumen No on je doktor v ordinaci jen v úterý a v ostatní dny běhá někde po nemocnici, je primář. Tak nevím jestli ho kvůli tomu shánět. Furt si říkám, že kdyby to měl být nějaký problém bude mě k tomu ještě i něco bolet nemyslíš?
@kateřina145 nevim, to je u kazdeho jine. Pokud by se zvysila frekvence nebo to bolelo, jela bych. Ja vyrazila v tom 16.tt k doktorovi hned, protoze na tvrdnuti bylo jeste fakt brzo…
Zatím se to spíš uklidňuje oproti včerejšku a předvčerejšku, kdyby se to zhoršilo tak to zkusím jinak budu zatím po práci odpočívat a dál brát to magnesium a uvidím…
Ahoj Holky jak to tady čtu, tak začínám být trochu nervózní, protože mě přijde, že mám břicho docela dost tvrdý, ale cca od 10 týdne furt stejně. Vůbec by mě nenapadlo, že je to nenormální. Nezkušenost prvního těhotenství. Teď jsem 14+5. Docela mě zaskočilo i to, že mě kamarádka šáhla na břicho se slovy ty jo ty máš to břicho tvrdý. Tak fakt nevím, nic mě nebolí, nic mě není, ale břicho tvrdé je, tak co teď? ![]()
Ahoj holky chtěla bych radu sem v 11tt a od té doby co jsem vylezla z vany tak mam tvrdé břicho jako kámen a bolí myslíte že to může být něco vážného? Pohyby miminka cítím už brzo díky za rady ![]()
tvrdnutí břicha je, že ti břicho opravdu ztvrdne, jako kámen. ztěžkne, ztvrdne, na dotek je prostě tvrdé, nebolí to. pokud to bolí, tak to jsou kontrakce a to už je problém.