Tymiánová mast v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5940
23.10.22 07:45

Holky neblázněte. Přestaňte číst internet a řiďte se zdravím selským rozumem. Nepila jsem akorát alkohol, pochopitelně žádné návykové látky včetně kouření, jedla jsem to co vždy, pokud jsem byla v těhotenství nemocná tak jsem si lék vzala. Kapky do nosu jsem nikdy neřešila, s ucpaným nosem se fungovat nedá, zvlášť když má člověk alergie na všechno co kvete.Ja když čtu co by se všechno nemělo v těhotenství užívat tak se divím že všechny moje děti přežili ve zdraví a jestě nikam nespěchali tak že je museli vyhánět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
23.10.22 07:47

Ja te asi chapu..ja taky v prvnim trim sezrala s chuti cely pytel lekoricovych bonbonu a az pak se docetla, ze lekorice v tehotenstvi vubec…a ja na ni mela furt takovou chut..s bolestma hlavy to bylo horsi..jako paralen haha, uplne k nicemu, takze jsem 2 dny myslela, ze radsi proskocim zdi…no, ale prezila jsem to ja i dite a myslim, ze je dcera bez uhony..tymianovou mast bych si klidne dala, jestli ti pomaha..ja jsem bohuzel vuci vsemu prirodnimu asi imunni, takze ja normalne na kasel tussin, ten se myslim muze a sprej do nosu (pise se, ze neni vhodny pro tehotne, ale normalne mi ho dala na orl i schvalila na gynde) a paralen a cibulovy caj a vicentku. Drzim palce, at je to rychle pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
23.10.22 07:53

@Holka Lolka jsme 32.tt, malej je zdravej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
23.10.22 07:53
@Holka Lolka píše:
@Clue Ani ne tak vyplašená, jako naštvaná. Na celé to, co mužů a nemůžu. Masticku použiju pouze, pokud by se mi do toho hnusneho suchého kašle přimotala ještě rýma jako trám.
Teď jsem si i uvařila materidouskovy čaj, který jsem byla zvyklá pit, ale kvůli těhotenství ho už nepiju, abych si dokázala, že mužů všechno, ale s mírou.

Jako můžeš/ nemůžeš…jsou to jen doporučení a celé je to jen tvoje zodpovědnost. Ty jsi dovolila otěhotnět a embryo za to fakt nemůže, že jsi mrzutá…
Dělej si co chceš, ale některá tvá rozhodnutí můžou ovlivnit život někoho dalšího.
A myslím si, že ten tvůj výlev ať se sakra snaží embryo a že je to na něm, jestli se chce udržet… :roll:
Super přístup budoucí matky… Myslíš si to, jsi schopná to i veřejně napsat. Stojíš vůbec o to dítě??
Tohle tvoje nastavení mu ubližuje víc, než kýbl tymiánové masti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
23.10.22 07:55

@lucynka25 Nám ten StopKašel fakt pomáhá. Od té doby, co ho znám, dávám i dětem při prvních příznacích nemoci a myslím si, že častěji nemocné děti několikrát ochránil před užíváním ATB. Dále mám děti, které častější nemocností netrpí. Mně pomohl i na odhalenění hlasivek po nachlazení. Jen je to tedy drahá sranda při našem počtu :mrgreen:

Ty sis teda užívala. Myslela jsem, že na neštovice jsou spíš antivirotika. A pro těhotné mají na zmírnění průběhu injekci s nějakými protilatlami. Taky jsem to řešila, protože jsem neštovice neměla. Ale nakonec vyšetření ukázalo, že hladinu protilátek mám jak po prodelanných, očkování není třeba. Hlavně, že je malá v pořádku :kytka:

Jsem si několikrát poslechla příběh, že ženské věku našich babiček prodělaly v těhotenství i příušnice a zarděnky, hlavně učitelky a vychovatelky v dětských kolektivech. Tenkrát byla mateřská měsíc před porodem, nějaké PN nebyly zvykem bez řádného důvodu. Děti mají taky zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
23.10.22 07:56

Pergnerová jela na heráku a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.22 07:58

No je to naprd. Co si budem povidat. :lol: Ja jidlo neresila. Ale presne ty leky. :roll:
Druhe tehotenstvi asi 2 mesice vkuse nemocna. Kasel sileny, jak nikdy. Pry muzu leda jitrocelovy sirup, kterej byl k prdu. Z pastilek mi dali nejaky medovy totalne na prd a lisejnikovy s tim, ze doma na nich ctu, ze ne v tehotenstvi.
Pri hrabani listi sem si hla se zadama. Doplazila sem se k dr, ta me politovala a ze mi to stejne nemuze ani pichnout, protoze sem tehotna. Tak aspon 1 paralen sem si vzala, o kterym nedavno vysel clanek ze je skodlivy i v tehotenstvi.
Krecaky tak sileny na nepredstavitelnych mistech, ze se mi u myti delalo fyzicky zle bolesti. Daj ti detralex s tim, ze bys ho vlastne mela brat co nejmin, protoze uplne neni studie ze ho brat muzes.. :lol:

No a pak porodis a zjistis, ze kdyz kojis, tak to pokracuje :lol:

• Citovat
  • Upravit
1004
23.10.22 08:03
@Anonymní píše:
No je to naprd. Co si budem povidat. :lol: Ja jidlo neresila. Ale presne ty leky. :roll:
Druhe tehotenstvi asi 2 mesice vkuse nemocna. Kasel sileny, jak nikdy. Pry muzu leda jitrocelovy sirup, kterej byl k prdu. Z pastilek mi dali nejaky medovy totalne na prd a lisejnikovy s tim, ze doma na nich ctu, ze ne v tehotenstvi.
Pri hrabani listi sem si hla se zadama. Doplazila sem se k dr, ta me politovala a ze mi to stejne nemuze ani pichnout, protoze sem tehotna. Tak aspon 1 paralen sem si vzala, o kterym nedavno vysel clanek ze je skodlivy i v tehotenstvi.
Krecaky tak sileny na nepredstavitelnych mistech, ze se mi u myti delalo fyzicky zle bolesti. Daj ti detralex s tim, ze bys ho vlastne mela brat co nejmin, protoze uplne neni studie ze ho brat muzes.. :lol:No a pak porodis a zjistis, ze kdyz kojis, tak to pokracuje :lol:

A v kterém jsi trimestru? S vyjimkou tretiho můžeš i ibac v rozumnych davkach, pokud se nic nezmenilo za tri roky, co jsem doma 😊 Na zablokovana záda mi v prvním těhotenství pichali na neuro nějaký plyn mezi zebra, jako nebylo to úplně ok, ale pomohlo to a s tejpy to byla celkem uleva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
23.10.22 08:04
@Anonymní píše:
Krecaky tak sileny na nepredstavitelnych mistech, ze se mi u myti delalo fyzicky zle bolesti. Daj ti detralex s tim, ze bys ho vlastne mela brat co nejmin, protoze uplne neni studie ze ho brat muzes.. :lol:No a pak porodis a zjistis, ze kdyz kojis, tak to pokracuje :lol:

Toto přeháníš. Detralex je osvědčený a bezpečný. Teď se dává i nový lék cyklo 3 fort, který je přírodní, ještě nemá hotové všechny klinické studie, ale předpokládá se, že je pro těhotné bezpečný a upřednostňuje se. Důležité je nosit kompresní punčochy, těhotná s varixy má nárok na předpis. Toto opatření je důležitější a účinnější než léky.

Mně se v těhotenství vykloubilo rameno, mám syndrom volného kloubu a v těhotenství působí hormon relaxin, který všechny klouby v těle dále rozvolňuje. Po vyčerpání všech možností mi to nahodili v narkóze, vše OK.

Hoď se fakt trochu do klidu. Co se má stát, se stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.22 08:07

@Clue ja uz ja uz ve 12. Trimestru. :lol: uz to mam zdarne za sebou a nikdy vice :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1004
23.10.22 08:11
@Anonymní píše:
@Clue ja uz ja uz ve 12. Trimestru. :lol: uz to mam zdarne za sebou a nikdy vice :mrgreen:

ja to pak přečetla ještě jednou a zcvaklo to 😀 je strašný, jak mi posledních pár dnů vysazuje mozek 😀 nejhorsi jsou výpadky slov a nahrazování uplnymi nesmysly a pak že pořád něco hledám😁 v prvním mi to tak šílené nepřišlo, ale asi to bylo tim, že jsem ležela v nemocnici a nic nedělala😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
23.10.22 08:15
@1Pears1 píše:
Toto přeháníš. Detralex je osvědčený a bezpečný. Teď se dává i nový lék cyklo 3 fort, který je přírodní, ještě nemá hotové všechny klinické studie, ale předpokládá se, že je pro těhotné bezpečný a upřednostňuje se. Důležité je nosit kompresní punčochy, těhotná s varixy má nárok na předpis. Toto opatření je důležitější a účinnější než léky.

Mně se v těhotenství vykloubilo rameno, mám syndrom volného kloubu a v těhotenství působí hormon relaxin, který všechny klouby v těle dále rozvolňuje. Po vyčerpání všech možností mi to nahodili v narkóze, vše OK.

No vidis. Mne ho nechteli davat. I prakticka, ze jim tam prisla zastupkyne detralexu, ze uz ofiko to nesmi doporucovat tehotnym, ze na to nemaji studie. A i gynekolozka se dost cukala. A ze mam brat co nejmin. Druha vec je, ze stejne skoro nepomahal. Puncochy jsem po mesici cekani dostala, ale vubec mi nedrzely, ac byly na miru. Ovsem mne nebolely krecaky na nohou, nybrz v rozkroku :roll: ihned jsem byla dole napuchla, kdyz jsem dele stala, nemohla sem chodit. Na to puncochy pry nejsou. Dle gynekolozky jedine vydrzet na porod. Mela sem je od 16tt.
V klidu sem, uz to mam za sebou, mimino tu leze neposkozeny. Ale nic to nemeni na tom, ze to bylo sileny. A naprosto chapu zakladatelku, protoze ja uz tu kolikrat brečela bolesti, at uz to mam za sebou a muzu si vzit neco na bolest (a to ja doma na bolest ani nic nemam, ibalgin sem mela tak pred 15 lety naposled).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
23.10.22 08:19
@1Pears1 píše:

No vidis. Mne ho nechteli davat. I prakticka, ze jim tam prisla zastupkyne detralexu, ze uz ofiko to nesmi doporucovat tehotnym, ze na to nemaji studie. A i gynekolozka se dost cukala. A ze mam brat co nejmin. Druha vec je, ze stejne skoro nepomahal. Puncochy jsem po mesici cekani dostala, ale vubec mi nedrzely, ac byly na miru. Ovsem mne nebolely krecaky na nohou, nybrz v rozkroku :roll: ihned jsem byla dole napuchla, kdyz jsem dele stala, nemohla sem chodit. Na to puncochy pry nejsou. Dle gynekolozky jedine vydrzet na porod. Mela sem je od 16tt.
V klidu sem, uz to mam za sebou, mimino tu leze neposkozeny. Ale nic to nemeni na tom, ze to bylo sileny. A naprosto chapu zakladatelku, protoze ja uz tu kolikrat brečela bolesti, at uz to mam za sebou a muzu si vzit neco na bolest (a to ja doma na bolest ani nic nemam, ibalgin sem mela tak pred 15 lety naposled).
@Clue píše:
ja to pak přečetla ještě jednou a zcvaklo to 😀 je strašný, jak mi posledních pár dnů vysazuje mozek 😀 nejhorsi jsou výpadky slov a nahrazování uplnymi nesmysly a pak že pořád něco hledám😁 v prvním mi to tak šílené nepřišlo, ale asi to bylo tim, že jsem ležela v nemocnici a nic nedělala😀

Chapu :lol: mne vzdy vytacel kolega, jak zenam na ridicovsky ubyva mozkovych bunek. Ale bohuzel je to tak :lol: taky vcera musel chlap pockat, nez si vzpomenu na slovo, co potrebuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
23.10.22 08:37

A teď si vem že porodíš, a jestli budeš kojit, tak to pojede dál a dál, a jestli budeš mít prsomilné nespavé dítě jak já, tak budeš ještě v roce a čtvrt dítěte sedět doma a přemýšlet, cos komu udělala :mrgreen: Trpím na migrény, a léky na ně nesmim ani těhotná, ani kojící, uřvané batole taky nelze vypnout, a pláč migrénu zhoršuje. Vynikající, ale zatím to pořád vypadá že ten řev co by přišel při odstavení, je horší varianta.
Mít děti je nejnáročnější věc, co jsem doposud zažila, vůbec nic se tomu naprostýmu peklu nemůže vyrovnat - ale nakonec to obvykle stojí za to :) Jenom ne někdy hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
23.10.22 08:38
@AH píše:

Ty punčochy ti budou držet, když je malinko mázneš vodou z vodovodu (já to dělám tak, že si navlhčim prsty a ten lem objedu, stačí fakt málo). Jakmile to leze dolů, malinko namokřím a drží zas jak přibitý. Vím to, nosím je denně, na obou nohách a taky jsem kolikrát málem vykvetla, když furt lezly dolů. Já si je tahám až těsně pod zadek, pásky navlhčim a celej den o nich nevím. Mimo chození do schodů a obouvání bot.

Tak jen kdybys zas někdy potřebovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky