Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Azeretereza no my se s kamaradkou shodly, ze je to asi znackou. Protoze ta jich zkousela vic znacek a rikala, ze nektery drzi jak pribity a nektery hned dolu. Ja se merila presne dle pokynu, rano si je s vypetim vsech sil natahla a pak jen citila, jak se smrstujou a pomalu sjizdej. I kdyz sem jen lezela. A to byly puncochy se sedem. Ty se silikonovyma prouzkama by byly asi uplna tragedie. ![]()
@1Pears1 Tak déčko v tabletách a zázvorový čaj nejsou myslím nějaké násilné zvyšovače imunity, zvlášť když na to mé tělo bylo zvyklé.
Ještě jsem teda holky měla ledvinovou koliku, naštěstí slabou verzi, jen se mi vyplavil písek. A to bylo taky něco - prej jen utz, a stejně mimčo zavazí, takže toho moc nevidíme, řešení - hodně pijte, s trochou štěstí se vám to vyplaví, nebo stent, zvyšuje riziko předčasného porodu. Pak přišel ještě ten covid.
Mě to hlavně nervovalo, že když něco přijde, nebude skoro jak to řešit. To je teď taková úleva. ![]()
@Magical-eyes Je to velká nadsázka a fňuknutí ze zoufalství, určitě to nemyslí doslova.
@wiwiOL píše:
@Magical-eyes Je to velká nadsázka a fňuknutí ze zoufalství, určitě to nemyslí doslova.
Asi jo, někdo to tak může vnímat, ale mě to přijde fakt hnusný.
Tak doufám, že tenhle typ nadsázky jako sprostý slova a celkově negativní smýšlení nebude používat vůči tomu dítěti až se narodí a třeba mu pak polezou zuby…
@AH Mám ještě pořád vysoké stehenní s příměsí bavlny a OK. Ještě jsem dostala od známého se stejným číslem nohy lytkove operační, měl je jen jednou na operaci, dali mu je domů a na vystřídání taky dobrý.
Je to drahá záležitost, když člověk chodí do práce a mezi lidi, jedny nestačí. A nárok na pomůcku na předpis je jen jednou za půl roku.
Myslím, že horší jsou ty levnější, které se dají volně koupit třeba v lékárně Max, mají jen několik univerzálních velikostí, větší vůbec.
Jako chápu tě, taky jsem trochu prehanela v prvním těhotenství. V druhém jsem to už tolik neřešila. Dala jsem si hermelín, trošku trescich jater na chuť, občas jedno malé pivo, bylinkove čaje taky. Jako na léky jsem si dávala pozor, to jo, na kašel jsem měla robitussin.
A jinak druhé těhotenství je peklo, pokud je starší ve školce, protože to jsi nemocná imrvere, ja byla zdechla každý měsíc.
@Magical-eyes píše:
Tak doufám, že tenhle typ nadsázky jako sprostý slova a celkově negativní smýšlení nebude používat vůči tomu dítěti až se narodí a třeba mu pak polezou zuby…
Přeháníš. Pokud má někdo více dětí a třeba ještě v těhotenství chodí do práce, je třeba mít trochu životního nadhledu a některé věci neřešit. Jak by potom generace našich babiček mohla porodit třeba osmé díte ![]()
Taky jsem dospěla k tomu, časem, s každým dalším dítětem, že co se má stát, stane se. Jsou věci, které nelze ovlivnit ani úzkostlivým dodržováním všech doporučení.
Pro mě první měsíce a roky života dětí nebylo žádné peklo. S každým dalším dítětem jsem si připadala zkušenější. S posledními dvěma jsem vystudovala VŠ. Taky jsem s nimi byla hodně sama, protože muž měl dlouhou dobu jediný pořádný příjem.
Děti jsou všechny v pohodě.
Taky jsem byla v těhotenství a šestinedělí více nemocná, některé děti uřvanější a náročnější. Záleží ale, jak to kdo vnímá. Já tak, že by mohlo být ještě hůř ![]()
Nevím tedy, jaký přesně máš, já používala aj během těhotenství / miminkům a všeci sme naprosto v pořádku. Akorát se nemaž na břicho. Spíš ti uškodí ta přehnaná hysterie kolem všeho. No a tím posledním vzdechem, že ať se snaží embryo, si tomu nasadila korunu ![]()
Prostě bys neměla chlastat, kouřit, necpala bych se ostrým a všeobecně myslela na stravu / pití, který jde všecko taky miminu. Jinak bych si nedávala točenou zmrzku a kdejaký fast food (majonézy) venku, což stejně moc v zimě asi nehrozí. Taky bacha na byliny.
@Magical-eyes píše:
Jako taky sem vyvalila oči, tohle sem si ani v jednom těhotenství nepomyslela, natož abych to veřejně napsala ![]()
@Magical-eyes Samozřejmě je to nadsázka. Nebudu mu vědomě ubližovat, ale zároveň se odmítám stresovat z toho, čím vším bych mu mohla a nemohla ublížit. Ano, dítě sme chtěli a jsem za to embryo rada, ale jestli se neudrží, tak já tady budu pořád. Ten boj je i jeho, takze, když bude všechno v pořádku (z mojí i jeho strany), embryo se udrží, i když si občas dam materidouskovy čaj, deci piva a nebo budu kaslat, az mu bude tělíčko nadskakovat.
@shadowbabe Boze, ženský, přestaňte byt tak utlocitné. Je to opravdu psáno s velkou dávkou nadsázky a podstata je hlavně v tom se z toho neposrat a všechno brát s mírou. I ty obavy a samozřejmě i stravování. Kdybych se měla bát pokaždé, kdyz si něco přečtu na netu, tak se z toho opravdu zblázním. Taky se snažím nějak vnitřně srovnat s tím, ze to nemusí hned napoprvé klapnout a stát se muže cokoli. Sorry, jestli jste di to vzaly moc osobně, ale to je bohužel vás problém.
@Holka Lolka píše:
@shadowbabe Boze, ženský, přestaňte byt tak utlocitné. Je to opravdu psáno s velkou dávkou nadsázky a podstata je hlavně v tom se z toho neposrat a všechno brát s mírou. I ty obavy a samozřejmě i stravování. Kdybych se měla bát pokaždé, kdyz si něco přečtu na netu, tak se z toho opravdu zblázním. Taky se snažím nějak vnitřně srovnat s tím, ze to nemusí hned napoprvé klapnout a stát se muže cokoli. Sorry, jestli jste di to vzaly moc osobně, ale to je bohužel vás problém.
Napsala si to totiž velmi přesvědčivě a to je zase tvůj problém ![]()
Ať se daří a miminko hezky prospívá.
@AH píše:
@Azeretereza no my se s kamaradkou shodly, ze je to asi znackou. Protoze ta jich zkousela vic znacek a rikala, ze nektery drzi jak pribity a nektery hned dolu. Ja se merila presne dle pokynu, rano si je s vypetim vsech sil natahla a pak jen citila, jak se smrstujou a pomalu sjizdej. I kdyz sem jen lezela. A to byly puncochy se sedem. Ty se silikonovyma prouzkama by byly asi uplna tragedie.
Já mám ty s tím silikonovým lemem, nějaká česká značka. Punčochy se sedem by mě snad sežraly. Taky jsem se měřila podle pokynů, ještě jsme to teď nově s paní zkorigovaly, měla jsem ty předchozí moc vysoký a řezaly mě do třísel.
@Holka Lolka píše:
@shadowbabe DekujuDoufam, ze to bude všechno v pořádku.
Neboj, neplaš, všecko bude OK. Užívej pupajs a klidnou mysl ![]()