Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásný den🌺,
mám doma týdenní miminko a ať dělám co dělám vždy po kojení část vyvratí. Není to přímo zvracení v právem slova smyslu, ale jak mile ho položim, tak mu z 95% vyteče mléko z pusy někdy víc někdy míň.
Zkoušela jsem kojit s pauzama jestli není překrmený. Zkoušela jsem dávat odříhnout i to vynechat a taky bez výsledku.
Nemá s tím někdo stejnou zkušenost? 🥺
Plačtivý ani nic podobného není a všichni mi zatím řekli, ať to neřeším když přibírá a není to zvracení v právém slova smyslu.
Jenže jednak se bojím aby se jednou z toho nezačal dusit a jednak si říkám, že jestli to má už v žaludku a jde to nahoru, tak zda to nejde i s malým množstvím žalud šťáv a nebude ho pak třeba trápit jícen apod. 😔 🥲
Mimina po jídle ublinkavaji běžně. ![]()
Musíš ho po jídle hned pokládat? Bych ho nechala na rameni dýl! Občas dělá brikule vigantol
Normální, dávala jsem takový ty látkový bryndáčky ať nemusim převlíkat pokaždý celý triko. A nechávala jsem si je po kojení v náruči s trochu zvýšenou hlavičkou. Přejde to ![]()
Me malej blinkal porad a drzelo se ho to docela dost dlouho.. vyresi to bryndacky a neustale nosit plinu u sebe
kdyby blinkal obloukem, tak bych resila na gastru, ale pokud jde jen o ublinkavani, tak to je bezne
@Wendy1212 Mám syna s refluxem, má to 50 % miminek. Je to vlastně nezralost záklopky do jícnu a miminku to nevadí. Většinou to přestane někdy v půl roce, synovi za pár dní bude rok a blinká pořád, ale and to už začíná ustávat. V těch prvních týdnech jsem z toho byla strašně špatná, ale člověk si na to zvykne. Držím palce, ať to brzy přejde. ![]()