Ubrečená máma = ubrečené dítě?

215
21.6.22 15:51

Ubrečená máma = ubrečené dítě?

Ahoj holky, jsem těhotná a straší mě moje vlastní máma, že doufá, že malý nebude po mě, že jsem jako malá neustále brečela.

No od té doby mi to samozřejmě leží v hlavě a hledám, zda je toto fakt dedičné a mám se bát? :D Jaké máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35726
21.6.22 15:52
@azer_ta píše:
Ahoj holky, jsem těhotná a straší mě moje vlastní máma, že doufá, že malý nebude po mě, že jsem jako malá neustále brečela.No od té doby mi to samozřejmě leží v hlavě a hledám, zda je toto fakt dedičné a mám se bát? :D Jaké máte zkušenosti?

Blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
21.6.22 16:03

Děkuju, mě se taky zdá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.6.22 16:06

Spíš bych řekla, že teď nervovat se a brečet v těhotenství. Tak to by mohlo mít vliv. Pocity se mohou na děti přenášet a nejen to. Vím o dítěti, jehož máma se v těhotenství opařila a její dítě má stejný flek na tom samém místě, jak má mamka.
Snaž se myslet pozitivně. Užívat si. Klidně dítěti v břichu pouštěj hezkou a uklidňují hudbu. Čti hlasitě něco pěkného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.22 16:07

Prosím tě, mě moje máma celé dětství tloukla do hlavy, jak jsem byla naprosto šílené, nemožné, neuvěřitelně uřvané dítě, jak se málem zhroutila a jaká byla hrdinka, že to nějak přežila, že by to žádná jiná ženská se mnou nedala. No…když jsem dospěla a srovnala si v hlavě, jak je to s miminy v okolí, vyšlo mi, že jsem byla průměrné, možná spíš klidnější dítě :D. Ale ona vždycky měla sklony k hysterčení, přehánění. Takže já myslím že ano, ale za předpokladu, že bys ubrečená byla teď a dítě to z tebe cítilo. Co jsi dělala jako mimino mu bude srdečně jedno. Kolikrát i dvě děti stejných rodičů jsou úplně různé.

• Citovat
  • Upravit
215
21.6.22 16:09

Děkuju, to zní přesně jako moje mamka 😁 má takové ty metody, že když jsem dlouho brečela, dali mě pod studenou vodu na „zklidnění“ atd takže si taky říkám, že by problém mohl být spíš jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
21.6.22 16:09

Ne

• Citovat
  • Upravit
215
21.6.22 16:11

@Kelsey To je zajímavý..taky jsem netušila, že se to takhle může v těhotenství přenášet, ale dává to mnohem větší smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.22 16:13

@azer_ta
No, a vůbec jsem nespala, rozuměj jako novorozenec jsem si dovolila se budit po hodině a půl přes noc i přes den, ale ona byla tak vyčerpaná, že na mateřské běhala s kočárem po sportech, vždycky mě někde odstavila (tak strašné neodložitelné dítě jsem byla, že to zřejmě bez problémů šlo), a s kámoškama hrála volejbal a podobně. Jako malá jsem to fakt prožívala, jak moc jsem maminku trápila, při první příležitosti kdy jsem si zkusila být opravdu zapřažená a vyčerpaná, i když to s dětmi ještě nemělo co dělat, mi to začalo připadat k smíchu. Řeči maminek radši moc neřešit, doba byla jiná a čas vzpomínky zkresluje :)

• Citovat
  • Upravit
74217
21.6.22 16:14

Tak za dob našich babiček nebyly ty naše houpátka a různí usínáčci atd. Tvoje mamka bude koukat, jaké jsou teď možnosti. U nás se zas nechápalo, že nechci žádný drnkací odpružený kočár. Což za nás bylo běžné. Nechtěla jsem to. Nelíbí se mi takove kočáry a ta kola od traktorů. Prý jsem si vybrala moc tvrdý kočár. Přesně takový jsem chtěla. Moderní kočár.
Jsem babuškám řekla, že budu vozit děti v kočáru a ne v pojízdné trampolíně rozvrzané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
21.6.22 16:18
@azer_ta píše:
Ahoj holky, jsem těhotná a straší mě moje vlastní máma, že doufá, že malý nebude po mě, že jsem jako malá neustále brečela.No od té doby mi to samozřejmě leží v hlavě a hledám, zda je toto fakt dedičné a mám se bát? :D Jaké máte zkušenosti?

Kravina, já byla ubrečený dítě a můj syn je úplný opak, takže klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.22 16:19

@Kelsey
U nás zas bylo totálně nepochopeno, jak můžeme chtít kočár, který složíme do auta. Kočár přece musí být pořádný, velký, bytelný, s pevným podvozkem aby se tam dal vozit nákup (pro který pěšky ani normálně nechodím, max dokoupit pár věcí). A kam bychom jako s miminem měli autem jezdit.

• Citovat
  • Upravit
9335
21.6.22 16:23
@Anonymní píše:
Prosím tě, mě moje máma celé dětství tloukla do hlavy, jak jsem byla naprosto šílené, nemožné, neuvěřitelně uřvané dítě, jak se málem zhroutila a jaká byla hrdinka, že to nějak přežila, že by to žádná jiná ženská se mnou nedala. No…když jsem dospěla a srovnala si v hlavě, jak je to s miminy v okolí, vyšlo mi, že jsem byla průměrné, možná spíš klidnější dítě :D. Ale ona vždycky měla sklony k hysterčení, přehánění. Takže já myslím že ano, ale za předpokladu, že bys ubrečená byla teď a dítě to z tebe cítilo. Co jsi dělala jako mimino mu bude srdečně jedno. Kolikrát i dvě děti stejných rodičů jsou úplně různé.
:mrgreen: ale mohlas být, resp. mohlas být vynervená z matky. Hysterky přenášejí svoje dramata na okolí a vtahují ostatní :( do svých dramat. A (malé) děti poznají ten neklid.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
21.6.22 16:23
@Anonymní píše:
Prosím tě, mě moje máma celé dětství tloukla do hlavy, jak jsem byla naprosto šílené, nemožné, neuvěřitelně uřvané dítě, jak se málem zhroutila a jaká byla hrdinka, že to nějak přežila, že by to žádná jiná ženská se mnou nedala. No…když jsem dospěla a srovnala si v hlavě, jak je to s miminy v okolí, vyšlo mi, že jsem byla průměrné, možná spíš klidnější dítě :D. Ale ona vždycky měla sklony k hysterčení, přehánění. Takže já myslím že ano, ale za předpokladu, že bys ubrečená byla teď a dítě to z tebe cítilo. Co jsi dělala jako mimino mu bude srdečně jedno. Kolikrát i dvě děti stejných rodičů jsou úplně různé.

Moje máma to samý non plus ultra :lol:

Btw mám uplakanější miminko (nemám takový ten kousek co řve úplně celý den, to ne, ale prvních pár týdnů prostě byl řev pár hodin v kuse každý den, až do noci, a teď je to tak, že jakmile odložím, je pláč - má dva měsíce) a ono se na tom dá najít i něco pěkného. Takové dítě má dobrou „životní energii“ nebo jak to říct, je snaživé - protože nerezignuje a stále se snaží okolí komunikovat své potřeby (pláč je to hlavní, co k tomuhle účelu má).

Proč miminka v kojeňáku kolikrát leží zticha jako housky - protože ví, že nemá smysl plakat. Moje dcera ví, že MÁ smysl plakat, že jí v tom nenechám ( aspoň budu s ní, i když to zrovna není něco s čím bych mohla pomoct). Když moje miminko pláče, říká tím vlastně, že jsem dobrá máma, na kterou se může spolehnout. A že je to miminko s chutí do života.

Stokrát horší bylo, když byla kvůli žloutence a ztrátě váhy první týden kompletně apatická, neplakala, jen spala, neměla sílu ani pořádně jíst. Oproti tomu je zdravý silný řev fakt lepší (i když na nervy). Dítě, které řve, neumírá :lol:

A sice je „na hlavu“ když jdu na záchod a ty necelé dvě minuty stačí k tomu, aby se probudila a začala plakat, ale zas ten pocit, když stačí že si jí vezmu k sobě a ona v sekundě zmlkne a je spokojená, je taky super. Má nějaké zdravotní problémy, se kterými jí pomoct nemůžu a jsou jí nepříjemné, takže když jí pak můžu efektivně pomoct jen tím, že se jí vezmu k sobě, je to jak terapie :srdce:

Takže i kdybys měla plakavější kousek, není to tak strašné zakladatelo :kytka:
A na řeči mámy se vykašli, já bych teda i zvážila, jak moc často se musím vídat s někým, kdo mě během těhotenství takto „straší“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.22 16:25
@azer_ta píše:
No od té doby mi to samozřejmě leží v hlavě a hledám, zda je toto fakt dedičné a mám se bát? :D Jaké máte zkušenosti?

Mám tři děti a nejstarší dcera je povahově celá já :mrgreen: Stejně jako mimino uřvaná, stejně od malička tvrdohlavá, stejně vzteklá :mrgreen: Chvála Bohu se (opět stejně jako já) tu svoji vzteklost naučila postupně ovládat, ale zejména v pubertě byla na zabití, protože jsem v ní naprosto přesně viděla sebe a naprosto přesně ve mně oživovala vzpomínky a já se musela hodně, hodně, hodně a opravdu strašně hodně držet, abych po ní nevyjela úplně stejně, jako vyjížděla ona po mně.

Mladší dvě děti byly v pohodě, ale konečně to můj mladší brácha taky, že :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure