Účetní, prosím o radu ohledně dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Takže rekapitulace:
*mabis***
Na rodičáku budeš jen do dubna - což není ani omylem 100 pracovních směn (dejme tomu, že má měsíc v průměru 21 pracovních dní - tudíž v tvém případě to není oněch 100 pracovních směn)
Od října sice půjdeš zase na rodičák, ale je tu ono ustanovení §223
Dovolenou vyčerpanou podle § 217 odst. 5 před nástupem rodičovské dovolené není možné z důvodu následného čerpání rodičovské dovolené krátit.
Zároveň splníš odpracovanou dobu 60 dní - bo mateřská se do této doby započítává
Takže ano myslím si, že máš nárok na plnou dovolenou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže jestli dobře počítám, tak když mám za rok nárok za 2012 40 dní (aspoň jedna z výhod práce ve školství), tak bych měla mít krácenou jen 1/12 tj. asi 3,5 dne
takže nějakých 36,5 dne budu čerpat
bo nevím, jak to bude, když jsem pak na RD ještě na konci toho roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jooo tak ted si mě potěšila
ještě to má mzdovka od manžela v práci a počítá mi to, ale má jak na potvoru teď dovolenou - a naše mzdovka je akorát tak na baterky - takže na prd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jadviga
2011
tobě krátit mohou, ale je třeba to spočítat přesně - budou ti kráti 1-9/2011, ale za 100 pracovních dnů 1/12 a pak za každých dalších 21 pracovních dnů další dvanáctinu - ovšem nemohou ti to zkrátit na méně než 2 týdny dovolené - tedy 10 dnů pracovních
2012 -plný nárok
už ti krátit nemohou - budeš jen na mateřské a pak na rodičáku, a protože dovolenou vyčerpáš před nástupem na rodičák tak platí toto
Dovolenou vyčerpanou podle § 217 odst. 5 před nástupem rodičovské dovolené není možné z důvodu následného čerpání rodičovské dovolené krátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateska 31 píše:
Holky a můžu poprosit o radu i já??Na PPM půjdu až za dlouho,ale bude se mi počítat dovlená ikdyž jsem ted na PN a nebudu mít tento rok odpracovanejch těch 60 dní???Vím,že za neschopenku nic nebude,ale za PPM snad jo???
A ještě tu jedna odpověď
Ppokud budeš mít mateřskou za víc jak 60 dní v tomto roce, tak ano. Ale budou ti jí krátit viz výše za 100 neodpracovaných pracovních směn o 1/12 a za každých dalších 21 neodpracovaných pracovních dnů o další dvanáctinu. Vždy ti ale musí ponechat alespoň 2 týdny dovolené.
Pokud nebudeš mít ani těch 60 dní v tomto roce na mateřské, pak budeš mít nárok na dovolenou za odpracované dny.
Zaměstnanci, jemuž nevzniklo právo na dovolenou za kalendářní rok ani na její poměrnou část, protože nekonal v kalendářním roce u téhož zaměstnavatele práci alespoň 60 dnů, přísluší náleží dovolená za odpracované dny v délce jedné dvanáctiny dovolené za kalendářní rok za každých 21 odpracovaných dnů v příslušném kalendářním roce. Ustanovení § 212 odst. 1 věty druhé platí i zde.
Příspěvek upraven 15.02.12 v 11:55
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
si někde musím opsat ty paragrafy, at to té blbce můžu mlátit o hlavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mabis
není zač, je ale důležité si tu dovolenou vyčerpat hned po ukončení mateřské a nejlépe o ní písemně požádat
Ono se to těm zaměstnavatelům nechce platit, já jsem třeba kvůli tomu měla konflikt se šéfem, který jsem nakonec vyhrála, ale jenom tak, že jsem ho slušně poslala stěžovat si na Ministerstvo práce a sociálních věcí, když se mu ten Zákoník práce nelíbí - i když v tvém případě (pokud je to státní škola), tak by snad neměl být problém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
simsala to vím - budu o ni žádat hned při nástupu na MD - protože těch 6 měsíců bude tak ideální doba než to mzdové vysvětlím ![]()
při první MD mi chtěla platit jen asi 10 dní dovolené místo 40 nejdřív, že nemám nárok, pak teda že mám ale její účetní program jí to nespočítá a nakonec jsem dostala vynadáno, že je to pěknej bordel - nepracovat a dostat zaplacenou celou dovolenou - mmch státní sektor a dělá, jak kdyby to platila ze svého
jo a pak byla ještě dobrá argumentace a co když jí dám během roku výpověď ![]()
Jinak pominu, že ted jsem tam byla zaskakovat za nemoc a výplatu mi rozdělila do dvou měsíců - chtěla mi ušetřit soc. zdrav. - ale nějak se mě zapoměla zeptat jestli to chci a nakonec výplatu poslala na neexistující účet a mě tvrdila, že mi peníze pošle až se jí ta blbě poslaná výplata vrátí - no prostě ideální mzdová
cvičená opice by to asi zvládla lépe a šéfa by kilo banánů denně asi vyšlo levněji než její mzda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
simasla, zkopírováno, posláno…
díky moc!!!
ještě jsem jí poslala odkaz na internetový stránky, kdej e psáno, že mám nárok a hotovo
asi bude čumět, ale to mě nezajímá, vím teď víc než ona ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moooooc prosím o radu
.Mluvila jsem s učetní a od novýho roku je prý změna zákona a dovolenou mi neproplatí. Mám pět dní staré a pokrácenejch cca 18.5 dne letošní. Nechcu si to vybrat až po skončení RD.Ale PPM mi končí 22.12. a chcu se zeptat jestli je možné si to vybrat po ní a nebo RD musí na ni navazovat a mám smolíka. Díky moc za odpovědi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit