Účetnictví a daně
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jj, Potápko, jseš profík. Varianta č.2 a 3 až po odkoupení, pokud by nezahrnovali splátky - což je blbost. Takže skutečné náklady a uplatit poměrově. Nepřefakturovávat - manželé by si fakturovat neměli.
Holky, neuvažujete některá, že byste po skončení mateřské nastoupila třeba na finanční úřad nebo tak něco? Připadá mi to jako zajímavý další zajímavá varianta ke dráze účetní na volné noze a práci ve firmě. Pro mámu malých dětí může být práce ve státním docela zajímavá - přinejmenším proto, že se tu dodržují zákony.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evalu cha cha, tak jelikož můj tatík na FU dělá, tak to není zase takový med. Nevím zda to tak mají všude, ale v prac.sml. má přímo napsáno, že nesmí „podnikat“ (táta včelaří,a prodává med, mezistěny do úlů atd. a ŽL má na sebe napsaný moje mamka)
Je fakt, že táta pracuje v Táboře (to není Praha, že) a pokud nemá člověk VŠ vždělání, tak ho jen tak nevezmou, musí projít konkurzem, a ten vyhlašují až když jim chybí stavy. Takže se tam zase není tak snadné dostat…
Ale dělat bych tam nemohla. Raději mám prostě účtařinu, a jsem teda taková, že pokud po mě klient chtěl něco jako v tom smyslu, tak to nějak udělejte, hlavně abych nic neplatil (však to znáte,ne?) tak se mi do toho nikdy nechtělo a řešila jsem to s šéfkou, a ona si pak klienta trošku zpracovala…
Želvička to je asi tím, že píšeš, že jsi brala pomalu 2× tolik co já
ale jelikož toto je můj první zaměstnavatel hned po škole, tak jsem zase získala neotřesitelné zkušenosti, jinde bych je asi fakt nezískala. A navíc je šéfová prima ženská a nikdy neměla problém vyslechnout své „ovečky“ když se jim něco nelíbilo, nebo klienti si dělali co chtěli a nás neposlouchali
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alunko, tys měla prima šéfovou ženskou? Gratuluju. Já měla šéfovou jednou a po půl roce jsem dávala výpověď a následně jsme si s manželem udělali dovolenou na Kanárech, abych se psychicky srovnala…
No a přitom já jsem taky ženská šéfová… hi hi… A jak jsi to myslela… „to je asi tím, žes brala skoro dvakrát tolik co já“? No asi mi vynadáš, ale mně i tohle přišlo ne zas tak adekvátní tý práci a zodpovědnosti…A kecy typu: na ženskou to není špatný mě zvedaj ze židle. Ale zatím prostě se mi na práci nechce myslet, je mi jasný, že jestli po mateřský někam nastoupím jako zaměstnanec, tak to bude krutý, už teď si připadám úplně vygumovaná, tady třeba padl dotaz s leasingem, ty mně se tak nechce přemýšlet… Vyloženě lenost přemýšlet… Hrůza…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alunko,
ono to v Pze bude asi opravdu trochu jiné - tady ty peníze, co dávají na finančáku, nejsou žádné terno, takže mají permanentně málo kvalifikovaných lidí. VŠ by byla, i když v jiném oboru, ale snad by to skousli. Já jen, že ve státním teď dělám, i když úplně jiný obor (MŽP), a je příjemné, že se můžu spolehnout, že se dodrží zákony týkající se mamin na a po mateřské tak jak mají, úžasně mi vyšli vstříc i s pracovní dobou atd. Proti těm horoům ze soukromých firem, které občas slyším… i když se to netýká určitě všech.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evalu píše:
Alunko,ono to v Pze bude asi opravdu trochu jiné - tady ty peníze, co dávají na finančáku, nejsou žádné terno, takže mají permanentně málo kvalifikovaných lidí. VŠ by byla, i když v jiném oboru, ale snad by to skousli. Já jen, že ve státním teď dělám, i když úplně jiný obor (MŽP), a je příjemné, že se můžu spolehnout, že se dodrží zákony týkající se mamin na a po mateřské tak jak mají, úžasně mi vyšli vstříc i s pracovní dobou atd. Proti těm horoům ze soukromých firem, které občas slyším… i když se to netýká určitě všech.
Eva
Evalu krásně jsi to napsala v diskuzi o spinkání. Ale tenhle názor tedy nesdílím. Nezlob se, ale s VŠ dělat na finančáku? Horory v soukromých firmách? Ale no tak… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, nezlobte se že vám sem lezu. Příští rok bych měla jít do práce po mateřské a do své původní nechci kvůli třem směnám. Mám ekonomku a ráda bych dělala něco okolo daní nebo účta, nevím přesně co by tak šlo ještě stihnout udělat nějaký kurz. Nebo je to vůbec třeba? Ze školy jsem deset let a vše se jistě změnilo, jsou na to programy a tak. Jedna známá má také ekonomku a normálně ji vzali i bez kurzu a zaškolili. Prosím poraďte. Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
želvičko,
já vím, uvedla jsi sem svůj plat (oceňuju), ale ona je vysoká a vysoká… a firma a firma. Já 1) jsem vzděláním biolog, pracuju v oboru, v oboru se platy pohybují kolem 20 000 hrubého i pro vysokoškoláky, pokud někdo např. nedělá profesionálně (většinou ŽL) posudky a nemá víc aktivit. Já mám víc aktivit
- ještě účto, dvě poměrně malé děti a koníčky atd., 2) holt jsem dala v životě přednost rodině, nehodlám se jí sice obětovat, práci k pocitu spokojeného života potřebuju, ale chci, aby mi zbylo dost času a energie na sebe, manžela, děti, koníčky, sport (jsem dost náročná, co?) a zaměstnání, kde budu tvrdnout od rána do noci a nervovat se zatím nechci, i kdybych tam dostala 3× tolik. Manžel mně lámal k jejich podniku, že bych tam se svým vzděláním udělala strmou kariéru, a když teď vidím, co se tam děje, jsem ráda, že tam nejsem. Ale možná by se mi to zalíbilo (ten plat…)
.
Adriane - těžko říct, v účřtařině a daních je tolik změn, že já říkám, že pro nás je potřebnější umět rychle zapomínat než si pamatovat, aby se nám to do hlavy vešlo
. A je toho opravdu hodně. Ale určitě se nepodceňuj. Jsi normální schopná inteligentní ženská, co nevíš, můžeš se doučit - s tímhle bych šla na případného zaměstnavatele. Stejně ve většině zaměstnání začínáš alespoň částečně znova, potřebuješ se zapracovat. Možná by nebylo špatné něco jako finanční účetní ve větším podniku - jenom základní zaúčtovávání, nad sebou kontrolu, takže míň nervů, při tom by ses otrkala, okoukla to ostatní, něco si dostudovala (zaměstnavatel by tě mohl i posílat na školení) a pak poskočit? Nebo jít na pracák s tím, že si chceš udělat rekvalifikaci - zaplatí ti jinak pěkně drahý kurs a budeš mít i výhodnější podporu. Ale bez otrkání v praxi se stejně neobejdeš. Mno - spíš ti poradí holky, které tuhle práci dělaly na plno, já to mám jen jako bokovku, tak nevím, jak moc jsou mé návrhy realistické. Hlavně se zbytečně nepodceňuj.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám velkou prosbu. Vím, že se to tu už probíralo a omílá se to ve více diskusívh, ale mám teď nabídku účtovat s.r.o. externě. Za rok mají asi 2000 FV; 1200 FP; 10 zaměstnanců; zahraniční obchod - nákup v zahraničí, prodej v tuzemsku. DPH měsíční, Intrastat. Nevím vůbec, jakou mám udělat paušální cenovou nabídku. Prosím o radu. A ještě bych potřebovala nějaké šikovné pojištění - externí účto. Máte s něčím zkušenost? Prosím poraďte, sedím tady u tý bedny, snažím se něco najít, ale už jsem z toho asi otupělá…
- Citovat
- Upravit
Evalu píše: želvičko,já vím, uvedla jsi sem svůj plat (oceňuju), ale ona je vysoká a vysoká… a firma a firma. Já 1) jsem vzděláním biolog, pracuju v oboru, v oboru se platy pohybují kolem 20 000 hrubého i pro vysokoškoláky, pokud někdo např. nedělá profesionálně (většinou ŽL) posudky a nemá víc aktivit. Já mám víc aktivit
- ještě účto, dvě poměrně malé děti a koníčky atd., 2) holt jsem dala v životě přednost rodině, nehodlám se jí sice obětovat, práci k pocitu spokojeného života potřebuju, ale chci, aby mi zbylo dost času a energie na sebe, manžela, děti, koníčky, sport (jsem dost náročná, co?) a zaměstnání, kde budu tvrdnout od rána do noci a nervovat se zatím nechci, i kdybych tam dostala 3× tolik. Manžel mně lámal k jejich podniku, že bych tam se svým vzděláním udělala strmou kariéru, a když teď vidím, co se tam děje, jsem ráda, že tam nejsem. Ale možná by se mi to zalíbilo (ten plat…)
.
Adriane - těžko říct, v účřtařině a daních je tolik změn, že já říkám, že pro nás je potřebnější umět rychle zapomínat než si pamatovat, aby se nám to do hlavy vešlo
Eva. A je toho opravdu hodně. Ale určitě se nepodceňuj. Jsi normální schopná inteligentní ženská, co nevíš, můžeš se doučit - s tímhle bych šla na případného zaměstnavatele. Stejně ve většině zaměstnání začínáš alespoň částečně znova, potřebuješ se zapracovat. Možná by nebylo špatné něco jako finanční účetní ve větším podniku - jenom základní zaúčtovávání, nad sebou kontrolu, takže míň nervů, při tom by ses otrkala, okoukla to ostatní, něco si dostudovala (zaměstnavatel by tě mohl i posílat na školení) a pak poskočit? Nebo jít na pracák s tím, že si chceš udělat rekvalifikaci - zaplatí ti jinak pěkně drahý kurs a budeš mít i výhodnější podporu. Ale bez otrkání v praxi se stejně neobejdeš. Mno - spíš ti poradí holky, které tuhle práci dělaly na plno, já to mám jen jako bokovku, tak nevím, jak moc jsou mé návrhy realistické. Hlavně se zbytečně nepodceňuj.
Děkuju Evalu za připomenutí… přeci jen mám něco ve smlouvě… už jsem to smázla… Želva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dandelka píše:
Mám velkou prosbu. Vím, že se to tu už probíralo a omílá se to ve více diskusívh, ale mám teď nabídku účtovat s.r.o. externě. Za rok mají asi 2000 FV; 1200 FP; 10 zaměstnanců; zahraniční obchod - nákup v zahraničí, prodej v tuzemsku. DPH měsíční, Intrastat. Nevím vůbec, jakou mám udělat paušální cenovou nabídku. Prosím o radu. A ještě bych potřebovala nějaké šikovné pojištění - externí účto. Máte s něčím zkušenost? Prosím poraďte, sedím tady u tý bedny, snažím se něco najít, ale už jsem z toho asi otupělá…
Jak já ti závidím… Já když jsem tvořila svoje www.stránky, tak jsem se mrkla, jak maj ceníky na jinejch stránkách… na netu jich je hodně… spočítej to podle množství dokladů, časové náročnosti, počtu daňových přiznání případně… paušál je vždycky lepší, ale ať je to opodstatněný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
anonymní , já teď začínám nabírat klienty na DE, ale netuším, jak dlouho mi bude která firma trvat. Tak jsem si stanovila hodinovou sazbu s tím, že dělám docela rychle a neflákám se za ty peníze. Domluvili jsme se s jedním klientem, že to, co budu teď zpracovávat (od začátku roku), udělám na tu hodinovku, a z toho že pak uděláme paušál na čtvtetletí nebo na měsíc.
Faktury se nabouchají do počítače rychle, ale pokud je to obchod, tak dost záleží na tom, kolik položek je ve skladu, kolik je zahraničních faktur, jestli budeš něco vyřizovat i mimo firmu a tak. Ale dopředu nevíš, jak dlouho Ti co bude trvat.
Holky, včera jsem přebírala hromadu paragonů, které byly z roku 2006, 2007 a 2008 a ve všech hromádkách byly všechny roky
.
Pokud jde o práci na FÚ, tak jsem o tom okrajově přemýšlela, ale víc by mě lákolo dělat na hospodářské kriminálce, ale tam se nemůžu nikdy dostat, protože civily neberou a na policistku bych nezvládla testy ![]()
Mám nabídku od jednoho státního úřadu (už podruhé), ale nemůžu jí přijmout, protože dvojčata nejsou ve školce
. Moc mě to láká, tak doufám, že jednou se tam dostanu. Mít tohle místo a pár firem na účto doma, tak si s dětma docela dobře žijeme ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky, zase jen na skok, ještě pořád makám na DPH. A ještě dlouho budu, protože jeden borec mi to přinese až zítra. ![]()
Evalu - profík určitě nejsem, ale přes leasing docela jo ![]()
Na FÚ bych šla dělat klidně hned, protože se tam člověk hodně naučí. Mě by lákalo jít dělat na kontrolní. Přiznám se, jsem blbá - před pár lety jsem vyhrála konkurs na FÚ a já blbka to nevzala. Dodneska mě to docela mrzí.
Jase - koukám, že bordeláře máme všechny. ![]()
A taky mám dotaz. Necháváte si od klienta podepsat nějaký předávací protokol - jako že vám dá všechny doklady, bla, bla bla? Mám zrovna jednoho človíčka, u kterého to zavání hospodářskou kriminálkou a už teď je mi jasný, že mi určitě nedává všechny doklady. Takže bych ráda byla krytá „něčím“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte,
s dovolením se přidám do diskuze.
Potápko já mám s klienty smlouvu, kde mám uvedený že pokud mě nepředají veškeré doklady a smlouvy tak neručím za účetnictví. Ale rozhodně předávacím protokolem nic nezkazíš, aspoň budeš krytá kdyby byl pak nějaký průšvih.
Dočtu vás po DPH, dneska musím dodělat poslední…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brum píše:
Ahojte,
s dovolením se přidám do diskuze.Potápko já mám s klienty smlouvu, kde mám uvedený že pokud mě nepředají veškeré doklady a smlouvy tak neručím za účetnictví. Ale rozhodně předávacím protokolem nic nezkazíš, aspoň budeš krytá kdyby byl pak nějaký průšvih.
Dočtu vás po DPH, dneska musím dodělat poslední…
Jakej máte názor na to pojištění? Sice nevím, co která pojišťovna nabízí, ale myslím, že to bůhvíco nebude… Navíc stejně za účetnictví ručí účetní jednotka a ne externí účetní, tak nevím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit