Účetnictví a daně

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
JaSe
26.10.08 23:47

Vítej, Brum :D

Já jsem měla pojištění u ČP, ale letos jsem se na to vykašlala, měla jsem jiné starosti, tak mi vypověděli smlouvu a bylo to.
Teď si chci opět udělat pojištění, asi to spojím s pojištěním domu a domácnosti. Účetní jednotka si sice ručí za účetnictví, ale proč by měli platit za to, že jsem se někde sekla.....

Holky, účtovaly jste někdy nějaký obchod nebo firmu, kde byla většina zboží na váhu? Dělám teď čajovnu (DE), u většiny paragonů za čaje se nedá zjistit ani jaký to byl čaj, natož abych viděla, jaké množství ho bylo 8O. Už chápu, proč klient nechápal, jak chci dělat evidenci a inventuru :lol:

• Citovat
  • Upravit
172
27.10.08 15:07
JaSe píše:
Vítej, Brum :D

Já jsem měla pojištění u ČP, ale letos jsem se na to vykašlala, měla jsem jiné starosti, tak mi vypověděli smlouvu a bylo to.
Teď si chci opět udělat pojištění, asi to spojím s pojištěním domu a domácnosti. Účetní jednotka si sice ručí za účetnictví, ale proč by měli platit za to, že jsem se někde sekla.....

Holky, účtovaly jste někdy nějaký obchod nebo firmu, kde byla většina zboží na váhu? Dělám teď čajovnu (DE), u většiny paragonů za čaje se nedá zjistit ani jaký to byl čaj, natož abych viděla, jaké množství ho bylo 8O. Už chápu, proč klient nechápal, jak chci dělat evidenci a inventuru :lol:

Jo máš pravdu, ale mně se nezdá, že by to plnění od pojišťovny mohlo být něco extra.
Hi hi, jsi mi připomněla jak jsme dělali inventuru slunečnicovýho oleje… V takových obrovských zásobníkách… Jeden kolega kouknul… a … 500 litrů… :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
27.10.08 18:54

Jase - klient ještě nebyl na kontrole na FÚ co? Proto kašle na nějaké trapné sklady apod :D
Holky já zjistila, že nejlepší klienti jsou ti, kteří si účto dělali sami, pak na ně vlítnul finančák, napařil jim pokuty a záznamní povinnosti. Ty spolupracují jedna radost. Želvi - já mám pojistku přes SÚ, platím 1300 ročně a plnění si teď z hlavy nevzpomenu. Ale vím, že je docela dobrý. :wink:
Brum - ty máš kulaté razítko?

Já nemám stále jedno DPH hotové, protože nemám podklady - žádné :roll: :roll: :roll: No ale mě to ve finále může být jedno.
Příští týden mě čeká kontrola na OSSZ - to je vždycky hroznej vopruz. :wink:

Jo a nejste tu někdo, kdo účtujete trafiku nebo tak něco. Potřebovala bych prokonzultovat něco ohledně účtování terminálů Sazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
27.10.08 19:43
Potápka píše:
Jase - klient ještě nebyl na kontrole na FÚ co? Proto kašle na nějaké trapné sklady apod :D
Holky já zjistila, že nejlepší klienti jsou ti, kteří si účto dělali sami, pak na ně vlítnul finančák, napařil jim pokuty a záznamní povinnosti. Ty spolupracují jedna radost. Želvi - já mám pojistku přes SÚ, platím 1300 ročně a plnění si teď z hlavy nevzpomenu. Ale vím, že je docela dobrý. :wink:
Brum - ty máš kulaté razítko?

Já nemám stále jedno DPH hotové, protože nemám podklady - žádné :roll: :roll: :roll: No ale mě to ve finále může být jedno.
Příští týden mě čeká kontrola na OSSZ - to je vždycky hroznej vopruz. :wink:

Jo a nejste tu někdo, kdo účtujete trafiku nebo tak něco. Potřebovala bych prokonzultovat něco ohledně účtování terminálů Sazky.

Tak asi o pojistce začnu uvažovat :D
Terminály Sazky ne, akorát jsem účtovala sázkovou společnost :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
27.10.08 23:58

Potápko , klient začal podnikat letos. Takže s finančákem ještě neměl nic do činění. Opravdu netuším, jak z toho uděláme skladovou evidenci, ale naštěstí jsem si koupila chytrou knihu, tak z toho nějaké ty rady využiju. Jen si nedovedu představit tu inventuru :?: .
Dělala jsem trafiku, ale naštěstí to byl jen maličký stánek, tam neměli sázkový terminál.

Želvičko, měla jsem pojištění u ČP, bylo to na 50.00,–Kč za rok a mohla jsem mít maximálně dvě rány za rok, platila jsem málo, myslím, že 329,–Kč. Pojistku jsem uzavřela už někdy v devadesátých letech (možná 1997,–už si to nepamatuju). Teď mi to vypověděli, tak to zkusím spojit i pojištěním majetku u Kooperativy, našla jsem na vývěsce OÚ jednoho maníka, který to prý dělá.

• Citovat
  • Upravit
10054
28.10.08 07:44

Jase - mě tam ta evidence nepřijde zase až tak složitá. Prodává na váhu, předpokládám, že na váhu i nakupuju.
Takže nákup klasicky na kartu, prodej - při každém prodeji stačí napsat do nějakého bloku, že prodal tolik a tolik toho a toho. Je to práce na 5 vteřin, jen pana podnikatele k tomu dokopat :wink:

A dneska mi dodali podklady k DPH :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.10.08 15:37

Želvičko, opravdu nemáš co závidět vzhledem k mému přetrvajícímu problému, že v práci dělám podvojko, ale bez mezd. Tohle s.r.o. by bylo celé včetně mezd a z toho mám vítr. Pokusila jsem se sestavit cení a potřebovala bych ho zkonzultovat, Nemám s kým, proto se obracím na vás chytré holky a prosím o názory - je to reálné? je to moc nebo málo atd. Nebo jen na:,–(it jednu částku a nic víc neřešit? Prosím o radu a názory (jedná se o firmu, kterou jsem popisovala v minulém příspěvku:
ORIENTAČNÍ CENÍK:

Do 50 položek*/měsíc............1200,–
51 - 100............................2300,–
101 - 150............................3500,–
151 - 200...........................4700,–
DPH v ceně paušálu
Roční přiznání DPPO.............2400,–
Roční přehled OSSZ, ČSSZ.......300,–
Roční přehled ZP...................300,–
Silniční daň (roční přiznání)........350,–
Každý další automobil...............50,–
Intrastat.....................300,– - 700,–
Ostatní daňová přiznání..490,– - 1000,–
Kniha jízd, cestovní příkazy.......250,–/hod
Jednání s úřady dle potřeb..........250,–/hod
Roční závěrka.......................3000,–
Ostatní účetnické práce
dle potřeb (analýza pro úvěr …).. 250,–/hod
Mzdy ..................................150,–/z-nec
Dohoda (bez SP a ZP)................80,–

• položkou se rozumí faktura, pokladní doklad, položka na výpisu BÚ, interní doklad apod.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.10.08 15:45

nepodepsala jsem se, napravuji. Želvičko, už máš hotové stránky? Kdyžtak napiš odkaz, juknu se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.10.08 15:48

nějak se mi nedaří vložit příspěvek se jménem uživatele, ukazuje se mi hláška, že uživatel je již registrován, zkouším to znovu - Dandenka

• Citovat
  • Upravit
172
28.10.08 17:17
Dandelka píše:
nepodepsala jsem se, napravuji. Želvičko, už máš hotové stránky? Kdyžtak napiš odkaz, juknu se.

Ahojky, moje stránky jsou skoro hotové, potřebuju aby se tam manžel na to podíval a dodělal všechny odkazy, já s tím tak neumím… Slibuje že tento týden už to dodělá, tak uvidíme. Taky musíme objednat adresu nebo co to říkal a zaplatit…
Jinak já se přiznám, že jsem na:,–(ila ceny vyšší i můj známý daňový poradce říkal, že dělá za míň (a to má to razítko).
U DPPO jsem si vůbec netroufla kalkulovat nějakej paušál, to fakt může být případ od případu, co se týče pracnosti… Může být firma, co má inv. pobídky, já nevím, může to být třeba někdo kdo přechází na podvojko nebo prostě nějaká jiná „specialitka“…
Jinak mám pocit, že co jsem porodila a vyplodila svoje výplody na zkouškách na DP, tak jsem úplně vygumovaná a jestli nezačnu něco aspoň účtovat, tak se můžu jít bodnout… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
29.10.08 08:49

No tak jsem odeslala nabídku a na:,–(ila jsem cenu 18 000,–. Teď mám pocit, že je to moc, ale když si vezmu, že v práci mám za finanční účto bez mezd ještě víc, je to fakt těžký určit cenu. Když se jim to bude zdát hodně, holt to nevyjde a snad bude něco jiného.
Chce to opravdu pořád dělat a nevypadnout z toho, jinak je člověk pozadu. Ach jooooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
29.10.08 14:29
dandenka píše:
No tak jsem odeslala nabídku a na:,–(ila jsem cenu 18 000,–. Teď mám pocit, že je to moc, ale když si vezmu, že v práci mám za finanční účto bez mezd ještě víc, je to fakt těžký určit cenu. Když se jim to bude zdát hodně, holt to nevyjde a snad bude něco jiného.
Chce to opravdu pořád dělat a nevypadnout z toho, jinak je člověk pozadu. Ach jooooo

Vždycky je lepší na:,–(it víc, dolů se dá jít vždycky… Hi hi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
29.10.08 16:44

Takže je to fakt hodně..... No uvidíme, zatím děkujou za nabídku a já budu čekat..........
Třeba překvapí :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
29.10.08 18:26

Hlásím návrat z prima prodlouženého víkendu na Rožmberku.

Brum, vítám, písni něco o sobě - co práce a co ratolesti? Já pojištění za těch 10 let drze nemám, asi bych měla…

Dandalenko - to není moc - uvidíš, že si je nakonec v potu tváře sakra zasloužíš. To už jsem zažila několikrát. Ono se vždycky najde něco, co ti požere čas a je to jaksi mimo ceník.

JaSe - no jo, nákup na váhu - ale dovedu si představit, že evidence výdeje na váhu je v praxi jaksi problém… Co kontrola korunou?

K předávacím protokolům - ano, ano , ano, co nejpodrobnější - psala jsem myslím o dvě stránky dříve aktuální případ s tím dobrákem, co mi nedal všechny podklady k ověření uznatelnosti odpočtu úroků z hypotéky a teď má velký průšvih… A já velké štěstí, že jsem si nechala podepsat, že si za to ručí sám.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
29.10.08 18:44

čauky,
já jsem už 4 rokem na mateřské a dělám na žl účto a mzdy. Před tím jsem dělala 5 let v účetní firmě. Účtuju jen večer až děti odpadnou, přes den se to se dvěma nedá. K pojištěníá - přemýšlela jsem o tom, nejlevnější vyšlo od Svazu účetních za 4000,– ročně na 1/2 milionu. Zatím nemáím žádný.

Dadlenko já mám ceny paušálem, je tam zahrnutý účto plus daňová přiznání která souvisí s podnikáním. Mzdy mám zvlášť. Cenu si zpětně přepočítávám na hodiny, abych věděla že třeba pro někoho nedělám za 50 kč na hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat