Účetnictví a daně
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Evalu moc děkuju za radu. Když si proberu zákon, chápu to přesně tak, jak píšeš. Udělám cesťák na spotřebu + náhrada (používali také přívěsný vozík, takže počítám k tomu) a SD do uznatelných nákladů. Je to případ, který popisuješ jako 2), povinné ručení je mimo, auto není v OM.
Jinak mám za sebou dvě tř. schůzky a tak jak se mění zákony v účtu, věřte, že školství je taky jeden chaos. Nikdo nic neví, do toho státní maturity atd…
Ano nějak jsme osiřely, možná všichni už shání dárky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dárky ? Neblázněte, mám zatím pro Kubu asi 3, a nechali jsme udělat kalendáře babičkám, ale nic víc nemám. A ani mě nic nenapadá.
takže příští týden vyrážíme obrazit krámy, a koukat po něčem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
já to tady pravidelně kontroluju a čtu, ale nějak nemám čím přispět do mlýna
.
Tak teď přispívám aspoň dalším dotazem: potřebovala bych najít někde tabulku na výpočet zálohy na daň z příjmu zaměstnatnce, ale za rok 2004!!!
Kamarádka byla v roce 2004 na mateřské a pak hned nastoupila při rodičáku na dovolenou na zotavenou (20 dnů za rok 2004 a 11,5 dne jí zbývalo z roku 2003, nemohla si to vybrat, protože byla od listopadu na nemocenské). Dovolenou vyčerpala, zaměstnavatel jí vystavil potvrzení o sražených zálohách na daň za rok 2004, ale nějak jí zapomněl zaplatit tu dovolenou. Takže se soudí a já jsem měla dopočítat, jestli jí neobrali. Mzdové pásky za ty dva měsíce, kterých se to týká, samozřejmě nemá. Já jsem to spočítala jen přibližně, v hrubé mzdě mám rozdíl asi dvě stovky, když jsem z toho potvrzení počítala sociální a zdravotní, tak to mi vyšlo do korunu,ale daň mi vychází o 20,–Kč jinak, než je na tom potvrzení. Musím se přiznat, že nemám zákony z roku 2004, tak jsem to počítala z hlavy - něco jsem si pamatovala, tak jsem to dala dohromady, ale daň se mi přesně o 20,–Kč liší. Tak bych potřebovala tu tabulku, pak už mi to třeba vyjde.
Díky
Jana s dvojčaty
- Citovat
- Upravit
Jani, to je snad pro soudního znalce
, snad ti poradí holky, co dělají mzdy. Já dávám popravdě řečeno od takovýchhle případů ruce pryč.
Dandenko, opatrně - podívej se ještě na ty podmínky uplatnění základní náhrady - auto nesmělo být v OM (dotyčného), nesměl uplatňovat leasingové splátky, musí být jeho vlastní nebo manžela, se kterým nemá zúženo SJM…
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani - podívej se v účtu sem: Mzdy a zaměstnanci - ostatní - parametry - zákony. Snad to bude stačit.
Dandelko - SD je daňový, povinné ručení si uplatnit nemůže, protože uplatňuje sazbu 4,10. Teda doufám, že jsem ten dotaz dobře pochopila. Poslední dobou mi to vůbec nemyslí.
Holky a já se konečně vrhla na úklid kanceláře. Přebrala jsem všechny papíry a mám toho tu fakt docela hromadu. A navíc spoustu věcí na doúčtování.
Dárky už mám taky skoro všechny. Rozárka toho má samozřejmě nejvíc - domeček od Tola, pak velký pláněný domeček do pokojíčku, kabelku
a pak ještě pár dřevěných věciček. S Jirkou si asi nadělíme thajskou masaž a pro ostatní mám jen pár maličkostí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
díky, našla jsem to už odpoledne. Zlatý internet, to je bezedná studnice informací ![]()
Já jsem mzdy dělala před mateřskou, takže to pro mě nebyla zas tak velká práce, jen se nemůžu strefit přesně do jejich čísel, ale s tím nic nenadělám
.
Pokud jde o vánoční dárky, tak mám zatím jen něco pro děti, pár nápadů pro rodiče a bráchu s jeho rodinou, ale nebude to nic moc.
Ale účto mě teď dost baví, tedy nebaví mě to připravovat, ale sázet to do programu, to je super.
Ahoj
- Citovat
- Upravit
Moc vám děkuji za rady. Teď bych mohla cestovní náhrady recitovat, co jsem toho přečetla. To se kolikrát jeví jako banální věc, ale nakonec je to oříšek. Ještě tady mám třístranné zápočty, které nejsou zcela vyřešené. Lahůdka, když se majitelé nedokážou domluvit.
Co se týče vánoc, upřímně se těším. Dárky začneme pořizovat doufám už tento týden, pár nápadů mám, tak je musím zrealizovat, než si to zaze rozmyslím jinak. Nejhorší jsou dárky pro babičky, vůbec nevím. Ještě ke všemu mi chytil zub a hned je z toho korunka, takže hezký dáreček k ježuldovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
dýl jsem tady nebyla, nšjak není se 2 dětma čas.
Dárky jsem naobjednala přes net, tento týden by to mělo vše přijít. Pak dokoupím drobnosti a bude. Do obchodů by mě nikdo nedostal. Ještě kdyby se tak daly i potraviny nakupovat výhodně přes net, tak by to bylo ideál.
Všechny zdravím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mám dotaz na ostatní. Nevíte jestli si můžu dát do nákladů do svého účetnictví i část elektřiny a topení? Potřebuji nějak snížit zisk. Bydlíme v rd, tak jestli se třeba dá vyčlenit jedna místnost jako kancelář a co je k tomu potřeba za papírování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jase , chápu tvoje potěšení z práce. Někdy si taky říkám, že není normální těšit se z toho, že člověk pracuje. Ale když tě práce baví, není co řešit. Já například mám dobrý pocit z toho, když mám na stole hromadu papírů a začnu je přebírat a sázet do PC. Teď například jsem na novém programu vyřazovala auto prodejem. Předkontace nastavený samozřejmě žádný, tak jsem měla radost, když se mi to povedlo, bylo dokonáno a v pořádku zaúčtováno. To mě baví. Proto mám pořád snahu najít práci, která by obsahovala širší účetní agendu. Ale v době krize si říkám, že můžu být ráda, že práci mám. Pohybujeme se v oblasti strojírenství - automobilový průmysl a práce opravdu ubyla (i těch papírů je míň
). No snad to přečkáme.
Brum ještě jsem nenašla odvahu nakupovat přez net, zatím převládá potřeba všechno vidět. Možná mi postupně donutí nedostatek času, už teď přemýšlím, kdy vůbec někam vyrazím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Danlenko , říkám Ti Dandalenka, protože jsem si špatně přečetla Tvůj nick
. Práce mě baví, protože je to velmi příjemná změna oproti celodennímu kolotoči kolem tříletých dvojčat. Oni jsou zlatí, ale když je to drapne, tak se hašteří, pošťuchují, tlučou, nudí, prudí, řvou, hysterčí a přitom je mám pořád za zadkem
. Jsem s dětmi ráda, ale někdy mi to přerůstá přes hlavu. Jsem s dětmi sama, před pár týdny nás rozvedli, takže na práci mám jen večery a nebo 1× za 14 dnů prodloužený víkend - od čtvrtka večer do pondělka ráno, kdy děti jezdí za tátou.
Když mám děti já, tak mi občas ke štěstí stačí i to, že k nám třeba přijde moje máma nebo brácha se synkem, na chvíli mi zabaví děti a já můžu umýt nádobí, aniž by mě někdo pořád tahal za triko a nutil mi, že mu musím hned vyhovět, jinak bude křik
![]()
DE mě zas začala bavit, i když pořádné podvojko taky není k zahození. Měla jsem zatím vždycky štěstí, že jsem dělala v malých firmách, kde jsem dělala všechno, včetně ne příliš oblíbených mezd, tedy pestrá práce, někdy pestrá až moc.
Brum , část nákladů na elektřinu a plyn si asi můžeš dát do nákladů, ale od kamarádky daňové poradkyně vím, že to finančák moc rád nevidí. Pak záleží na tom,když Ti přijdou na kontrolu, kolik tam toho máš a jak oni se na to tváří. Na Tvém místě bych byla opatrná. Myslím, že je potřeba, abys byla vlastník domu a abys to s těmi částkami v nákladech nepřehnala. Já třeba po poradě s tou kámoškou dávám klientům do nákladů půlku soukromého hovorného za telefony, ale víc bych nedala a pokud by chtěli menší částku, tak není problém.
- Citovat
- Upravit
JaSe dík, myslela jsem si to. Protože je majitel manžel tak na to radči kašlu a něco zdaním než aby byl v budoucnu průšvih.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím.
Dárky jakž takž - největší oříšek jsou koně (takoví plastový s plyšovým potažením, které se časem loupe, ale rušičky chtějí tyhle a žádné jiné). Ještě chci koupit pro celou rodinu balanční podložku a kouknout se do Levných knih a jednoho osvědčeného antikvariátu, že bych něco přikoupila svým a sestřiným dětem.
Brum - dtto JaSe. Ale nebála bych se kancelářských věcí jako stůl, židle, lampička… Leckdo dělá takové ty podvůdky (ani bych to sem neměla psát), jako pracovní stůl pro děti je do kanceláře, židle se nechá napsat jako kancelářská… Já jsem si kdysi odepsala i gymball (opravdu na něm občas pro změnu sedím) nebo obranný sprej (to jsem dělala ještě finanční poradenství a chodila dost po večerech za klienty) a myslím, že bych to v pohodě obhájila. Hodně se dá udělat autem. A nevyplatilo by se ti odepisovat paušálem? 50% je docela dost.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky jsem lemra líná, dneska jsem měla v plánu dojít zjistit manželovi minim. zálohy na soc.poj. od nového roku ale po „výstupu“ Jakuba venku mě došly síly.
Nevíte náhodou kolik se od ledna budou platit? Manžel si bude dělat ten ŽL od 1.1.09. Ale jen na vedlejší činnost, má normálně HPP.
Vím, že zdrav. poj. si platit nemusí, když to má jen vedlejší činnost.
Ale socku jo…
Díky za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alunko Zálohy by měly být 639,– ale posílám ti odkaz, je tam toho hodně popsáno jak se říká lidově. Záleží na příjmu atd… Možná ty stránky taky pročítáš. Raději si ale taky ověřím vždy přímo na úřadě, je to jistější. Doufám, že jsem nenapsala blbost, mám dnes zatemníno, jdu zubaři ![]()
http://www.jakpodnikat.cz/…-cinnost.php
JaSe , jsi borec, když zvládáš sama dvojčata a ještě práci. Znám to dělání po nocích, kdy nevíš, jestli máš jít mýt nádobí nebo práci. Při mateřské jsem dělala tzv. kšefty (taky bych neměla psát) v oboru, kterým jsem původně vyučená ono vyjít s almužnou, která v té době byla - nevím, kolik je mateřská teď - bylo fakt fuška s dvěma dětma, do toho jsme koupili starší barák a předělávali ho, takže jeden příjem byl na obživu a druhý na stavbu + úvěr. No nic, chci říct, že ti držím palce, ať to zvládáš v poho. a ať ti pořád dělá radost účto i děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit