Uchování vařených příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Markul píše:
Omyj a vyvař si skleničky a víčka a můžeš začít zavařovat. Vem si třeba mrkvičku, brokolici, brambor, jablko a první si zavař vše samostatně a pak můžeš příchutě kombinovat, ale to až poté co zjistíš jestli na to není prcek alergický. Nachystej si vodu a třeba hlávku brokolice. Pořádně to omyj. Brokolici si narůžičkuj a dej vařit do vody. Můžeš přidat trochu kmínu. Je to vhodné na prdíky a aby se prdolkovi lépe kakalo. Funguje to jako fenykl. Až bude brokolice měkká, tak já cedím vodu a naliju kojeneckou nebo čistou převařenou. V tom to rozmuxuju a přidám lžičku olivového oleje (tj. dobré taky na kakání, protože jakmile začínáš s příkrmama, tak bude mít prdolek tuhší stoličku). A ted bud to povařím znova do bodu varu a dávám do skleniček (pokud to skusíš s troškou brokolice, kterou chceš konzumovat třeba zítra, tak plnou zavřenou sklenici mužeš jen nechat postavenou dnem vzhůru)nebo pokud to chceš skladovat, třeba ten měsíc, tak tu rozmixovanou brokolici už nemusíš uvádět do bodu varu jen naplníš až do vrchu sklenice zavřeš a dáš do hrnce z vodou, kde ty skleničky necháš až se zavaří voda a potom to vyskládej zase na útěrku dnem vzhůru. A je hotovo… Je to trošku náročnější než koupit skleničku, ale zato víš co prdolkovi dávášHodně štěstí se zavařováním
Ahojky, mam jeste dva dotazy
Konecne zacnu zavarovat, vyklubala se nam pekna cuketa
nevis, jak dlouho „zavareniny“ vydrzi, aby se v tom uchovali nejake ziviny/vitaminy? Jeste jsem se taky chtela zeptat, jestli nekdo nevi, jestli je lepsi mrazit nebo zavarovat (ohledne vitaminu a jejich trvanlivosti)?? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Janceh píše:
Ahojky, mam jeste dva dotazyKonecne zacnu zavarovat, vyklubala se nam pekna cuketa
nevis, jak dlouho „zavareniny“ vydrzi, aby se v tom uchovali nejake ziviny/vitaminy? Jeste jsem se taky chtela zeptat, jestli nekdo nevi, jestli je lepsi mrazit nebo zavarovat (ohledne vitaminu a jejich trvanlivosti)??
No tak to nevím já si zavařuju vždy jen pár sklenek, když někam jedu, které následně prcek skonzumuje. Tím pádem ani nijak dlouho nevydrží
…A k tomu jak skladovat si myslím, že i zavařením i zamražením se stratí vytamíny. Myslím, že se strácí postupně čím déle vaříš vodu nebo čím déle bude jídlo zamrazené
, ale to je můj názor. A která varianta je snad v uvozovkách horší ti nepovím
nevím
![]()
- Citovat
- Upravit
Holky jak dlouho uchováváe příkrmy pro děti v lednici? zatím jsem jen kupovala, ale přijde mi to už docela drahé, tak když koupím místo kompletního příkrmu třeba jen hovězí maso a uvařím k němu svoje brambory a svojí mrkev a smíchám, na kolik dní v ledničce to dítě může mít? dva dny vydrží? na etiketách od kupovaných příkrmů píšou spotřebujte od otevření do následujícího dne.
Takže jedna várka brambor a masa připravovat na dnešek + zítřek - můžu?
pak koupit a udělat novou dávku, ok?:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka194 diky! ![]()
ted jsem si to spočítala a levněji mi to nevyjde, jedna sklenka mě vychází s použitím domácích brambor a mrkve pořád na třicet korun. Ale fakt je, že z toho mi jednak zbyde příloha k obědu pro mně a jednak jsem asi dala do flaštiček víc masa než ho obahují ty kupované příkrmy. 125g masa jsem rozdělila do 4 sklenic, tak je v každé tak 30 g masa
a myslím že na příkrmech vtšinou píšou 8 procent masa a to by mělo být 10 g na flaštičku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si koupila tyto sklenice na zavařování http://www.kitchenetteshop.cz/produkty
kupovala jsem je už před 4 lety na příkrmy protože jsem se bála, že mi sklenice šroubovací špatně chytne - tadyty pokud se správně nezavaří - víčko nechytne. Zavařovala jsem do toho příkrmy a když malej vyrostl - tak marmelády
nyní mám 7 měsíčního prcka a před 3 dny jsem mu do toho zavařovala domácí přesnídávky. Ty bez cukru a bez škrobů vyjdou v krámě na 27,– takže jsem sesbírala jablka, hrušky, borůvky a mrkev a zavařovala / mrkev s jablkem, jablko s hruškou, jablko s borůvkama/ vždy jsem ovoce oloupala, omyla, hodila do hrnce podlila krapet vody a 10 min. povařila a pak šupky dupky do mixéru a pak do sklenic a ještě 5 minut povařit a je to
Příkrmy si dělám taky ale jen tak 5-6 sklenic a zbytek hážu na mrazák / většinou tam mám cca 5 krabiček. V mrazáku mám veškeré směsi uvařené a namixované zeleniny k něčemu dávám i maso a k tomu si dovařím /čerstvou bramboru, rýži, těstoviny nebo vajíčko/ to nemrazím. Ty zavařené mám i s přílohama proto je sebou beru když jedeme třeba na koupák nebo ke tchýni… ty zmražené mám jen tak když se mi nechce zrovna vařit - tak na rychlovku. Většinou si vařím každý den čerstvý - mrazák a zavařené jsou pro sichr. Zrovna teď 3 dny ležím, nespím, trpím jako zvíře se zánětem zvukovodu. Nic neslyším, takže se manžel celou noc a den stará o malého a já jezdím každý den na kontroly - hodinu do Kladna a zpět
. Takže se,,sichr" příkrmy se hodí
manžel neumí vařít, tak je rád, že tam ty příkrmy jsou
zkoušely jsme koupit už hotové ale náš vybíravec je plive a nechce je papat už co jsme s nima začali
nejprve jsem koupila jako první mrkev - nechtěl, pak dýni - tu mi plivnul skoro až do vlasů - po týdnmu snažení jsem šla, utrhla na zahradě mrkvouse - uvařila a jak si šmakoval. Od kámošky jsem dostala cukety a dýně - no mlaskal jak blázen, snědl celou misku - takže máme jasno - kupovaný jsme darovali do klokánku - měla jsem tu 15 slenic a holt vaříme
@Niemeyer jinak s tím masem - jedna porce by měla obsahovat 20g masa - víc ne kvůli bílkovinám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malýmu ty domácí taky ohromně jedou!!! kdybych to věděla dřív!
jinak nevíte co se děje, když malej moc nechce mlíčko, přitom žízeň má, ale jakmile nějak polkne, tak se strašně rozeřve??? vůbec nevím co s ním…pije normáně, někdy si lokne, jakmile si ale chce dát opravdu, tak se napije, polkne a strašně se rozbrečí a poleká…nevíte co to je? je mu deset měsíců…
aši jí a polyká normálně, příkrmy taky. mlíko je čerstvý, je jako vždycky..už to odmítá nkolikátý den..vždycky je tohl a pak, když se teda hodně moc soustředíme, tak se nelekne, a chytne se a začne normálně pít… je to hrozně unavující..:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc dekuji za rady