Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tohle téma mně taky zajímá…
Mohly by být vhodné takovéto ponožky??
http://www.obchudekprodeti.cz/detail.php?…
barah píše:
Vidíte a já četla názor ortopeda, že není na škodu, že děti, co už lezou, mají nosit botičky. A pak se v tom má člověk vyznat.![]()
Jenže neurolog i můj pediatr řekne, že zásadně bez bot doma ![]()
byron píše:barah píše:Jenže neurolog i můj pediatr řekne, že zásadně bez bot doma
Vidíte a já četla názor ortopeda, že není na škodu, že děti, co už lezou, mají nosit botičky. A pak se v tom má člověk vyznat.![]()
Jako ještě když nechodí?
Semisek píše:
Takové jsme měli a shronovaly se jí, když lezla, takže patu ponožky neměla na patě…
barah píše:byron píše:Jako ještě když nechodí?barah píše:Jenže neurolog i můj pediatr řekne, že zásadně bez bot doma
I když už začne chodit- my teda máme koberce takže to neřeším a opravdu jsme malýho nechala v ponožkách, ted mám mimčo a taky nechám jen v ponožkách…U prvního jsem bláznila a doma v načkůrkách nebo botičkách
Semisek píše:
Taky máme takovéhle doma, aspoň nesklouzávají jako normální ponožky. Já jsem se teď zamilovala do pedipedek http://www.pediped.com/ ale ta cena
Snad se mi bude brzy vracet švagr z Ameriky tak si nějaké naporoučím.
barah píše:byron píše:Jako ještě když nechodí?barah píše:Jenže neurolog i můj pediatr řekne, že zásadně bez bot doma
Podle mě právě když nechodí, při lezení pevné botky vadí. Říkali mi to na rehabilitaci a i známá se teď vrátila z lázní a taky říkala, že tam bylo pár dětí, které díky botičkám při lezení vytáčeli nožičky do stran i pak nadále. Ale je to težký každý říká něco jiného ![]()
byron píše:barah píše:I když už začne chodit- my teda máme koberce takže to neřeším a opravdu jsme malýho nechala v ponožkách, ted mám mimčo a taky nechám jen v ponožkách…U prvního jsem bláznila a doma v načkůrkách nebo botičkáchbyron píše:Jako ještě když nechodí?barah píše:Jenže neurolog i můj pediatr řekne, že zásadně bez bot doma
Tak to bych se bála, že se vyklene kotníček. Na ven se přeci doporučují kotníčkové botky, skrz tohle, do tří let.
No a ul ezoucích dětí bych vůbec neřešila, a v žádným případě bačkůrky nebo boty......
Ono jde taky o to, že děti potřebují kontakt s podložkou, urychlí to jejich psychomotorický vývoj.....
Proto jsem dala na radu neurologa i dětskýho a nebudu omezovat přirozený pohyb doma bačkorama.......
I se doporučuje chůze po kamínkách, po písku…dá se udělat i doma
Ale co dávat, když už stojí a začíná chodit, aby si nezvykl dávat třeba nohy blbě?
barah píše:byron píše:Tak to bych se bála, že se vyklene kotníček. Na ven se přeci doporučují kotníčkové botky, skrz tohle, do tří let.barah píše:I když už začne chodit- my teda máme koberce takže to neřeším a opravdu jsme malýho nechala v ponožkách, ted mám mimčo a taky nechám jen v ponožkách…U prvního jsem bláznila a doma v načkůrkách nebo botičkáchbyron píše:Jako ještě když nechodí?barah píše:Jenže neurolog i můj pediatr řekne, že zásadně bez bot doma
No na ven boty, doma, když mám koberce, rozhodně dávat bačkory nebudu.......
Já to nikomu nenutím, nám se to osvědčilo, pokud je dítě zdravé, nic si s kotníčky neudělá…To spíše nevhodná obuv nebo bačkory......
Písek, kamínky, tráva, to chápu, to vím. Ale i koberec je trvdá rovná plocha.
![]()
Bačkorky či boty to samozřejmě ne, my řešíme capáčky a je jich tolik, že se v tom člověk nevyzná.
barah píše:
Ale co dávat, když už stojí a začíná chodit, aby si nezvykl dávat třeba nohy blbě?
Jak myslíš dávat nohy blbě?
To bych potom konzultovala s mudr
byron píše:barah píše:byron píše:Tak to bych se bála, že se vyklene kotníček. Na ven se přeci doporučují kotníčkové botky, skrz tohle, do tří let.barah píše:I když už začne chodit- my teda máme koberce takže to neřeším a opravdu jsme malýho nechala v ponožkách, ted mám mimčo a taky nechám jen v ponožkách…U prvního jsem bláznila a doma v načkůrkách nebo botičkáchbyron píše:Jako ještě když nechodí?barah píše:Jenže neurolog i můj pediatr řekne, že zásadně bez bot doma
No na ven boty, doma, když mám koberce, rozhodně dávat bačkory nebudu.......
Já to nikomu nenutím, nám se to osvědčilo, pokud je dítě zdravé, nic si s kotníčky neudělá…To spíše nevhodná obuv nebo bačkory......
Jinak my měli taky koberec, řídili jsem se tím, že dokud opravdu sama nechodí, tak nedávat a dcerka má ploché nohy a vyklenuté kotníčky. Dr nám řekla, ať dáváme kotníčkové sandálky i na doma. ![]()
byron píše:barah píše:Jak myslíš dávat nohy blbě?
To bych potom konzultovala s mudr
Dcerka chodila doma bez bot, když se učila chodit a viděli jsme, že ty kotníky má skloněné k zemi, jestli chápeš, ale všichni říkali, že to je normální, že se to spraví, že ortoped to řeší až od 5ti let.
Souhlasím s Byron, taky doma nechávám běhat jen v ponožkách. Pokud prcek dává nohy špatně, tak bych to řešila s Dr., ale přece nebudu počítat preventivně s tím, že by mohl chodit špatně
Máme doma pod kobercem i pod linem ještě Mirelon, takže došlap je měkký. A Kuba pořád chodí a šlape na nějaké hračky, tak si vlastně plosku stimuluje
Teď mě napadlo, že bych nemusela luxovat, aby se mu stimulovala ještě víc ![]()