Učit na botky nebo v ponožkách?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2950
3.5.11 19:17

Tohle téma mně taky zajímá…
Mohly by být vhodné takovéto ponožky??
 http://www.obchudekprodeti.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.5.11 19:20
barah píše:
Vidíte a já četla názor ortopeda, že není na škodu, že děti, co už lezou, mají nosit botičky. A pak se v tom má člověk vyznat. :nevim: :roll:

Jenže neurolog i můj pediatr řekne, že zásadně bez bot doma :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1712
3.5.11 19:28
byron píše:
barah píše:
Vidíte a já četla názor ortopeda, že není na škodu, že děti, co už lezou, mají nosit botičky. A pak se v tom má člověk vyznat. :nevim: :roll:
Jenže neurolog i můj pediatr řekne, že zásadně bez bot doma :nevim:

Jako ještě když nechodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
3.5.11 19:31
Semisek píše:

Takové jsme měli a shronovaly se jí, když lezla, takže patu ponožky neměla na patě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.5.11 19:35
barah píše:
byron píše:
barah píše:
Jako ještě když nechodí?

I když už začne chodit- my teda máme koberce takže to neřeším a opravdu jsme malýho nechala v ponožkách, ted mám mimčo a taky nechám jen v ponožkách…U prvního jsem bláznila a doma v načkůrkách nebo botičkách

• Citovat
  • Upravit
260
3.5.11 19:39
Semisek píše:

Taky máme takovéhle doma, aspoň nesklouzávají jako normální ponožky. Já jsem se teď zamilovala do pedipedek http://www.pediped.com/ ale ta cena :roll: Snad se mi bude brzy vracet švagr z Ameriky tak si nějaké naporoučím.

barah píše:
byron píše:
barah píše:
Jako ještě když nechodí?

Podle mě právě když nechodí, při lezení pevné botky vadí. Říkali mi to na rehabilitaci a i známá se teď vrátila z lázní a taky říkala, že tam bylo pár dětí, které díky botičkám při lezení vytáčeli nožičky do stran i pak nadále. Ale je to težký každý říká něco jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
3.5.11 19:40
byron píše:
barah píše:
byron píše:
barah píše:
Jako ještě když nechodí?
I když už začne chodit- my teda máme koberce takže to neřeším a opravdu jsme malýho nechala v ponožkách, ted mám mimčo a taky nechám jen v ponožkách…U prvního jsem bláznila a doma v načkůrkách nebo botičkách

Tak to bych se bála, že se vyklene kotníček. Na ven se přeci doporučují kotníčkové botky, skrz tohle, do tří let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.5.11 19:41

No a ul ezoucích dětí bych vůbec neřešila, a v žádným případě bačkůrky nebo boty......

Ono jde taky o to, že děti potřebují kontakt s podložkou, urychlí to jejich psychomotorický vývoj.....

Proto jsem dala na radu neurologa i dětskýho a nebudu omezovat přirozený pohyb doma bačkorama.......

I se doporučuje chůze po kamínkách, po písku…dá se udělat i doma

• Citovat
  • Upravit
1712
3.5.11 19:41

Ale co dávat, když už stojí a začíná chodit, aby si nezvykl dávat třeba nohy blbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.5.11 19:43
barah píše:
byron píše:
barah píše:
byron píše:
barah píše:
Jako ještě když nechodí?
Tak to bych se bála, že se vyklene kotníček. Na ven se přeci doporučují kotníčkové botky, skrz tohle, do tří let.

No na ven boty, doma, když mám koberce, rozhodně dávat bačkory nebudu.......

Já to nikomu nenutím, nám se to osvědčilo, pokud je dítě zdravé, nic si s kotníčky neudělá…To spíše nevhodná obuv nebo bačkory......

• Citovat
  • Upravit
1712
3.5.11 19:44

Písek, kamínky, tráva, to chápu, to vím. Ale i koberec je trvdá rovná plocha. :nevim: :nevim: :nevim:
Bačkorky či boty to samozřejmě ne, my řešíme capáčky a je jich tolik, že se v tom člověk nevyzná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.5.11 19:44
barah píše:
Ale co dávat, když už stojí a začíná chodit, aby si nezvykl dávat třeba nohy blbě?

Jak myslíš dávat nohy blbě?
To bych potom konzultovala s mudr

• Citovat
  • Upravit
1712
3.5.11 19:46
byron píše:
barah píše:
byron píše:
barah píše:
byron píše:
barah píše:
Jako ještě když nechodí?
Tak to bych se bála, že se vyklene kotníček. Na ven se přeci doporučují kotníčkové botky, skrz tohle, do tří let.

No na ven boty, doma, když mám koberce, rozhodně dávat bačkory nebudu.......

Já to nikomu nenutím, nám se to osvědčilo, pokud je dítě zdravé, nic si s kotníčky neudělá…To spíše nevhodná obuv nebo bačkory......

Jinak my měli taky koberec, řídili jsem se tím, že dokud opravdu sama nechodí, tak nedávat a dcerka má ploché nohy a vyklenuté kotníčky. Dr nám řekla, ať dáváme kotníčkové sandálky i na doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
3.5.11 19:48
byron píše:
barah píše:
Ale co dávat, když už stojí a začíná chodit, aby si nezvykl dávat třeba nohy blbě?
Jak myslíš dávat nohy blbě?
To bych potom konzultovala s mudr

Dcerka chodila doma bez bot, když se učila chodit a viděli jsme, že ty kotníky má skloněné k zemi, jestli chápeš, ale všichni říkali, že to je normální, že se to spraví, že ortoped to řeší až od 5ti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
3.5.11 19:52

Souhlasím s Byron, taky doma nechávám běhat jen v ponožkách. Pokud prcek dává nohy špatně, tak bych to řešila s Dr., ale přece nebudu počítat preventivně s tím, že by mohl chodit špatně :nevim: Máme doma pod kobercem i pod linem ještě Mirelon, takže došlap je měkký. A Kuba pořád chodí a šlape na nějaké hračky, tak si vlastně plosku stimuluje :palec: Teď mě napadlo, že bych nemusela luxovat, aby se mu stimulovala ještě víc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková