Učitelka bez pracovní smlouvy o prázdninách
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
V Praze možná přetlak je, ale co okolí Prahy? u nás se teď shánějí učitelky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Toto se děje naprosto běžně. Může za to jednak nový zákoník práce a jednak přetlak učitelů na pracovní místa. Učitelé v současné době nemohou vyvíjet na zaměstnavatele žádný nátlak.
Jak za to může nový zákoník práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jak za to může nový zákoník práce?
Prodlužováním smlouvy na dobu určitou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to je běžná praxe
Ale spolužák ze střední mi říkal, že údajně teď může zaměstnavatel poskytnout zaměstnanci pouze 3 smlouvy vůbec, tak že mu dali smlouvu na 3 roky. Já ale to štěstí nemám, pro jistotu tedy mám (doufám že od září už ne) dohodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
V Praze možná přetlak je, ale co okolí Prahy? u nás se teď shánějí učitelky…
Jsem musela juknout, odkud jste. Je jasné, že Praha a středočeský kraj jsou na tom lépe než regiony, odkud lidé mizí i s dětmi za prací právě sem. Jsou regiony, kde není těžké dostat místo ve školce, na druhou stranu se zde ruší třídy a slučují školy, takže učitelských míst ubývá. Zvláště mladí učitelé těsně po škole shánějí těžko místo. Bez praxe, stejně drazí jako zkušení… U nás ve městě se úplně zavřela jedna základka, v ostatních ubylo tříd, sloučila se ekonomka s gymplem- ten nabírá dvě třídy místo čtyř, to je propuštěných učitelů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
No tak to je běžná praxeAle spolužák ze střední mi říkal, že údajně teď může zaměstnavatel poskytnout zaměstnanci pouze 3 smlouvy vůbec, tak že mu dali smlouvu na 3 roky. Já ale to štěstí nemám, pro jistotu tedy mám (doufám že od září už ne) dohodu
Dohoda je taky kvalitka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rozumím. nevím, odkud je zakladatelka, jen jsem reagovala na to, že v Praze je na školách přetlak učitelů. K nám to není tak daleko a dojíždí půlka sboru (z různých směrů).
edit: chtěla jsem tím říct, že když to nejde v místě bydliště, je dobré kouknout po okolí.
už je červen a jsem vycucaná… ![]()
Příspěvek upraven 12.06.14 v 19:20
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Prodlužováním smlouvy na dobu určitou.
To šlo i podle starého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
No tak to je běžná praxeAle spolužák ze střední mi říkal, že údajně teď může zaměstnavatel poskytnout zaměstnanci pouze 3 smlouvy vůbec, tak že mu dali smlouvu na 3 roky. Já ale to štěstí nemám, pro jistotu tedy mám (doufám že od září už ne) dohodu
Doba trvání pracovního poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami nesmí přesáhnout 3 roky a ode dne vzniku prvního pracovního poměru na dobu určitou může být opakována nejvýše dvakrát. Za opakování pracovního poměru na dobu určitou se považuje rovněž i jeho prodloužení. Jestliže od skončení předchozího pracovního poměru na dobu určitou uplynula doba 3 let, k předchozímu pracovnímu poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami se nepřihlíží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to není úplně přesné - učitelé teď podle nového spadají mezi sezónní pracovníky a smlouva se jim může prodlužovat neomezeně. Zrovna tohle se mě týká, přísští rok „budu prodlužovat“ počtvrté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
@blecha72to není úplně přesné - učitelé teď podle nového spadají mezi sezónní pracovníky a smlouva se jim může prodlužovat neomezeně. Zrovna tohle se mě týká, přísští rok „budu prodlužovat“ počtvrté.
Fakt jo? Asi jako sběrači jahod
To už snad není ani k smíchu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
Ty myslíš, že ji chtějí takhle oblbnout, aby jí už nemuseli dát smlouvu na neurčito?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit