Učitelka bez pracovní smlouvy o prázdninách
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já, jako idealista v Severních Čechách, stále doufám v pevné pracovní zázemí na slušné škole.
Tímto zázemím rozumím i pracovní jistotu v podobě smlouvy na neurčito.
Mám to trochu komplikované speciální třídou, jejíž zřízení se pro každý školní rok odvíjí od počtu zařazených žáků. Když žáci nebudou - rozestěhují se, vyřadí se z této třídy, že integrace pominula atd. mohu se jít pást a hledat další školu. Šéf ovšem na příští školní rok povolal prducha do běžné třídy, kam bych mohla jít ev. učit taky, kdyby mou speciální třídu nemohl třeba další školní rok otevřít. To už ovšem záleží na jeho vůli, jestli prduch nebo já případně za něj do běžné třídy za ten rok. S nadřízeným jsem zadobře, je se mnou spokojený, za rok to může být jinak, buď se třeba zblázním já, nebo třeba on. Slušnou školu jsem po MD hledala „jenom rok“. Vím o spolužácích z VŠ v Pze, že hledali klidně i roky dva a déle. Tady na škole bych ráda zůstala pro vnitřní klima. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na jednu stranu to dokazuje, že ty učitelé se tam opravdu přes léto flákaj a dovolenkujou, jak se řikalo vždy.
kdybyste tam byli opravdu potřeba, tak vás asi nebudou na to léto vyhazovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mazlik85 to je snad normální, že mají zamstnanci dovolenou, ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mazlik85 a co máme o prázdninách dělat? Chodit hlídat děti na hřiště? Já třeba letos makám na školních věcech celé prázdniny a nikdo to jako práci nebere a co? A učitelé si běžně vybírají dovolenou jako každý jiný, jen je to u nich víc vidět, jak jsou doma všichni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mazlik85 píše:
Na jednu stranu to dokazuje, že ty učitelé se tam opravdu přes léto flákaj a dovolenkujou, jak se řikalo vždy.kdybyste tam byli opravdu potřeba, tak vás asi nebudou na to léto vyhazovat
Tak tohle je teda moudro ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mazlik85 máme normální dovolenou a uklidni se, příští úterý začíná přípravný týden. A jestli tak moc závidíš prázdniny - jak čiší z tvého příspěvku
tak není nic „jednoduššího“ než vystudovat učitelství a hlavně sehnat to místo, což v dnešní době je v některých regionech opravdu velký problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mazlik85 píše:
Na jednu stranu to dokazuje, že ty učitelé se tam opravdu přes léto flákaj a dovolenkujou, jak se řikalo vždy.kdybyste tam byli opravdu potřeba, tak vás asi nebudou na to léto vyhazovat
a dovolenou si mají učitelé vybrat kdy? během roku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa to víš že jo, vždyť se válíme doma furt ne?
Mě tyhle kecy vždy tak točí, hlavně když pak přes rok člověk potřebuje něco zařídit a nemá kdy, protože půl dne dovolené na úřady nehrozí. Bych si i kolikrát šla nadělat týden až dva o prázdninách kdyby to šlo a pak bych si je vybrala ve školním roce, ale to bohužel nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit