Učitelka bez pracovní smlouvy o prázdninách
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@blecha72 píše:
Doba trvání pracovního poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami nesmí přesáhnout 3 roky a ode dne vzniku prvního pracovního poměru na dobu určitou může být opakována nejvýše dvakrát. Za opakování pracovního poměru na dobu určitou se považuje rovněž i jeho prodloužení. Jestliže od skončení předchozího pracovního poměru na dobu určitou uplynula doba 3 let, k předchozímu pracovnímu poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami se nepřihlíží.
Aha, no tak jsi mi to přiblížila, nebo jsem to předtím špatně pochopila. Ale stejně, jako by školy zabilo dát učitelům smlouvu na dobu neurčitou. Tím si přece skoro zajišťují jejich stálost… Nechápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
netuším, nestudovala jsem zákoník. Stačilo mi tvrzení člověka, který mi počítá výplatu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
Aha, no tak jsi mi to přiblížila, nebo jsem to předtím špatně pochopila. Ale stejně, jako by školy zabilo dát učitelům smlouvu na dobu neurčitou. Tím si přece skoro zajišťují jejich stálost… Nechápu
když jim dají smlouvu na neurčito, je velmi těžké se jich při nedostatku žáků zbavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa zcela jednoduché - výpověď pro nadbytečnost a odstupné…a nazdar bazar
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermion Nene, to se ptám, protože přímo součástí zákoníku práce to není a různé nařízení vlády a podobně zas až tak neumím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermion píše:
@neumisa zcela jednoduché - výpověď pro nadbytečnost a odstupné…a nazdar bazar
no právě - to odstupné bude asi problém. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
@j.a.n.i1netuším, nestudovala jsem zákoník. Stačilo mi tvrzení člověka, který mi počítá výplatu.
No, v zákoníku práce to právě není, tam je pouze, že vyjímku mají sezónní práce, ale jejich specifikace bude jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tříměsíční?…no bohužel tak to je…znám školu, kde už takto museli propustit 12 učitelů v posledních letech…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvl…ale učitel jako sezonní práce, to snad není možné
![]()
Jestli to je pravda, tak odbory parááádně zaspaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermion Já tomu tak trochu nevěřím, spíš si myslím, že to daná škola zkouší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
když jim dají smlouvu na neurčito, je velmi těžké se jich při nedostatku žáků zbavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Vermion Já tomu tak trochu nevěřím, spíš si myslím, že to daná škola zkouší…
Tomuhle taky nevěřím. Taky mi ve škole tvrdili, že nemám nárok na volno na státnice, že se musím učit v době, kdy učím a oni mi z milosti dají volno na ten den státnic. Tak jsem přišla s papírem, kde jsem měla vytažený zákon, že mám nárok na myslím 10 dní a najednou to šlo. Byla jsem teda hodná a vzala si dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
za mateřskou se trvalá smlouva nedává a třeba u nás je dost mladý kolektiv, do důchodu to má nejblíž šéf.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když je mladý kolektiv, tak je furt šance, že někdo na mateřskou půjde…když je kolektiv ve středním věku a z posledních mateřských se ženské nemají kam vrátit, to je horší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit