Učitelství v MŠ nebo 1. stupeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.1.22 15:52
@Anonymní píše:
Finančně? Na ženskou v některých regionech dobrý plat. Teď mám 39, 5 tisíce…praxe 19 let.
Jo, inkluze mě taky sejří…ale moje děti to nejsou. Musíš se obrnit, některé věci a snahy jsou zbytečné. Některým dětem při nejlepší vůli nepomůžeš. Budou se trápit v základní škole, i když speciální by byla pro ně lepší.
Práce mě baví. Vybrala jsem si dobře. :kytka:

Prosim a ta zapocitana praxe - musi jit nutne o praxi ve skolstvi nebo proste odpracovana leta? Mam vystudovanou VS jineho smeru plus pel let praxe v korporatu a ted si dodelavam pajdu a chtela bych ucit na prvnim stupni. A tak nejak nevim, do jake te platove tabulky patrim, kolik bych tedy mohla mit realne plat…

• Citovat
  • Upravit
283
29.1.22 15:54
@Anonymní píše:
Finančně? Na ženskou v některých regionech dobrý plat. Teď mám 39, 5 tisíce…praxe 19 let.
Jo, inkluze mě taky sejří…ale moje děti to nejsou. Musíš se obrnit, některé věci a snahy jsou zbytečné. Některým dětem při nejlepší vůli nepomůžeš. Budou se trápit v základní škole, i když speciální by byla pro ně lepší.
Práce mě baví. Vybrala jsem si dobře. :kytka:

Měla jsem na mysli spíš tu finanční stránku v MŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 15:55
@Anonymní píše:
Prosim a ta zapocitana praxe - musi jit nutne o praxi ve skolstvi nebo proste odpracovana leta? Mam vystudovanou VS jineho smeru plus pel let praxe v korporatu a ted si dodelavam pajdu a chtela bych ucit na prvnim stupni. A tak nejak nevim, do jake te platove tabulky patrim, kolik bych tedy mohla mit realne plat…

Uznávají jako praxi 6 let mateřské a rodičovské. Jinak pokud je to mimo školství nevím. U nás to všichni chtěli dělat hned :lol: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
65418
29.1.22 16:22

Pokus si vybereš učit na škole, tak rozhodně neber občanku nebo tu výchovu ke zdraví. To často dostávají učitelé do úvazku, ještě nikdy jsem neviděla inzerát, kde by takovou aprobaci hledali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 16:32
@Anonymní píše:
Uznávají jako praxi 6 let mateřské a rodičovské. Jinak pokud je to mimo školství nevím. U nás to všichni chtěli dělat hned :lol: :mavam:

A dle ceho se urcuje platkva trida? Nekde jsem nasla, ze podle meho dosazeneho vzdelani a nekde podle toho, co vsechno budu krome uceni navic delat. O tom pak rozhoduje reditel?

• Citovat
  • Upravit
66821
29.1.22 16:35

@daniela1215 s aprobaci obcanska vychova-vychova ke zdravi budes jen tezko hledat uplatneni.
Lepe se uplatnis jko ucitelka 1. stupne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
29.1.22 16:42
@Anonymní píše:
Prosim a ta zapocitana praxe - musi jit nutne o praxi ve skolstvi nebo proste odpracovana leta? Mam vystudovanou VS jineho smeru plus pel let praxe v korporatu a ted si dodelavam pajdu a chtela bych ucit na prvnim stupni. A tak nejak nevim, do jake te platove tabulky patrim, kolik bych tedy mohla mit realne plat…

Zapocitat lze az 2 tretiny praxe v jinem oboru, zalezi na konktretni skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8878
29.1.22 16:44

@daniela1215 nene, já jsem šla úplně na jinou školu. Teď už si to nejspíš dodělávat nebudu. Dělám si kurz AP a uvidí se, co dál. Nicméně kdybych mohla znovu od začátku studovat, šla bych do školy. Školka je sice z mého pohledu méně náročná, ale je tam min prázdnin, horší pracovní doba, směny.. druhý stupeň jsou zase šílení pubertaci. To sice na SŠ taky, ale už to začíná opadavat, navíc se tam o je člověk tolik nestará, nejsou žádné dozory na chodbach, odvádění na oběd atd.. nicméně kdybych neřešila pracovní dobu, šla bych hned do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
29.1.22 16:45
@Anonymní píše:
A dle ceho se urcuje platkva trida? Nekde jsem nasla, ze podle meho dosazeneho vzdelani a nekde podle toho, co vsechno budu krome uceni navic delat. O tom pak rozhoduje reditel?

ucitele zs jsou razeni do 12. platove tridy a stupne dle delky praxe. Penize navic jsou za tridnictvi (ty se konecne letos zvedly myslim az ma 3000), dale pak priplatky za vedeni predmetove komise, spravcovstvi ucebny, a dalsi pravidelne cinnosti. Dale dostavame odmeny, to uz zalezi na zamestnavateli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
29.1.22 16:58
@Valejka píše:
Ahoj, poradím ti. Jdi na 1. st. ZŠ se specializací speciální pedagogika (uděláš si jen statnici navíc). Tato tě opravňuje učit i v Mš. Rozhodneš se později. Toto vzdělání mám, byla jsem v MŠ a nyní 1.st. obojí je fajn.. :D

Dobrá rada! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 17:48

Ahoj, pred materskou jsem 8 let pracovala jako učitelka v MŠ. Behem prace jsem si dodelala Bc. Ale je to k ničemu, plat mam stejný jako holky se střední.
S prací jsem byla spokojená, děti jsou super. Obcas narazis na zvláštní rodice a děti které za tu svou výchovu nemůžou. Vse se ale dalo řešit. Pred mym odchodem na MD se zacaly projevovat důsledky inkluze. Najednou se objevilo několik dětí které i pres pomoc asistentky byly velmi těžko zvladatelné.
Z toho co slyším teď od kolegyň je mi smutno a zvažuji zda se po rodicaku vrátit.

Kolegyně si dodělává učitelství pro 1. Stupeň. Říkala že práce s dětmi je fajn ale potřebuje take nějaké finance + ze jeji dojem je, ze na ucitelky ve školce se kazdy diva tak ze preci nic nedelaji a jen si cely den hrají. No, mé okolí to tak taky vidí :D

V okolí taky spíše převažuje ten názor - paní učitelka z 1. Tridy a tam ta učitelka ze školky.

Na tvém místě bych asi zvolila první stupeň nebo SŠ.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin