Teror od učitelů

Anonymní
27.1.22 15:31

Teror od učitelů

Zdravím,
předem se chci omluvit za drsný název diskuze, ale myslím, že toto už ani jinak nazvat nejde. Navštěvuji třetím rokem soukromou SŠ, dovolím si říct prestižní a profláklou v dobrém slova smyslu. Ale co se tu děje, už je fakt nehoráznost. Jde o jednu s prominutím bandu čtyř učitelů, kteří si vždy vyberou cca 2 - 3 žáky ve třídě a ty terorizují. Já jsem jedním z těch postižených.
Jedná se o pedagogy zejména s nižším vzděláním a menším odborným kreditem (na naši škole vyučují velmi často i vědecké kapacity, zvlášť ve specializovaných volitelných předmětech, seminářích a různých projektech). Vybírají si většinou šikovné studenty, ty horší nebo slabší paradoxně nechávají na pokoji.
U mně je situace navíc o to horší, že se to týká mimo jiné mého třídního, který vyučuje češtinu. Slušně řečeno si dovolím říct, že ne moc kvalitně (do hodin nonstop tahá politiku, covid, osobní věci atd.), sem tam se objeví i pořádné kiksy, nedávno např. vojenský SBĚH nebo přišel 28.10. s tím, že dnes je Den české státnosti, tak mu povídám že “ne pane učiteli, to bylo před měsícem”. Nicméně, tohle by ještě šlo, ale pravá “sranda” je v tom, že on si nejspíš léčí své mindráky na studentech nebo já nevím :pocitac:. Např. minulý týden jsme obhajovali odborné práce z jednoho předmětu, a on tam začal řešit zda byla moje metodika správná (podotýkám obor, o kterém on neví s prominutím naprosto nic) a poté, co ho zbytek komise usadil, tak se porýpal aspoň v tom, že nemám latinské názvy prvků psané kurzivou. Třešnička na dortu je jeho všeobecně po škole známa bakalářka (má “jen” Bc.), která má s bídou 30 str. a dotazníkové šetření o 3 otázkách (plus info o respondentovi, dobře) :lol:. Další story - do krve se hádal, že nedostal můj e-mail, i když jsem mu s ním mávala před nosem, že jsem ho psala. Verbální, přímé i nepřímé ataky různého typu už ani nepočítám. Totéž dělá ještě dvěma lidem z naší třídy, v ostatních třídách podobné.
Zbytek “tlupy” tvoří chemikář, tělocvikář a a učitel ikt. Chemikář - jedničky z testů a každou hodinu pětky váha 10 za práci v hodině. Každou hodinu mě vyvolává s tím, “no tak se pobavíme” :roll:. Podotýkám, že chemie je (resp. spíše bývala) můj oblíbený předmět, takže umím, dávám pozor a chovám se slušně. Ikt - technologie a zejména programování a PC hry jsou můj koníček, takže no problem (tedy ne na mojí straně…). Tělocvik - děsné ulejvání, když jsem byla po operaci kolene a nemohla ještě půl roku pomalu chodit po schodech, natož lítat po hřišti :zed:.
Většina učitelů je “neutrálních” a klidí se těmto čtyřem z cesty, protože za nimi stojí i vedení školy. Ti slušní a féroví pro změnu zas nic nezmůžou, protože prostě nemají páky.
Už jsem docela dost zoufalá a naštvaná. Nebaví mě nechat si kakat na hlavu, ale na druhou stranu bych ráda udělala maturitu :mrgreen:. Poradí někdo, co s tím?
Díky moc za přečtení tohohle románu…
Anonym snad pochopíte.

PS: školu moc měnit nechci, když už to mám takhle relativně za pár. Mít v CV tuhle je docela lákavé :oops:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
72725
27.1.22 15:33

Res to s vedením, ne na emiminu :think:

• načítám...
Anonymní
27.1.22 15:39

@martina.se to právě nejde, protože vedení stojí za nimi. Resp. spíš to radši kryje, než aby se narušila pověst školy

• Upravit
76492
27.1.22 15:40
@Anonymní píše:
@martina.se to právě nejde, protože vedení stojí za nimi. Resp. spíš to radši kryje, než aby se narušila pověst školy

no a co tu očekáváš za rady?

• načítám...
2670
27.1.22 15:44
@martina.se píše:
Res to s vedením, ne na emiminu :think:

Vedení stojí na straně učitelů, vždyť to zakladatelka psala.

Zakladatelko, tohle asi škola nevyřeší, nebude mít zájem to řešit. Ale ty máš možnost se bránit a když to nejde právě s vedením školy, tak se zřizovatelem školy. I kdybys měla ve finále napsat přímo na Ministerstvo školství, zabývat se tím musí!
Osobně bych na tvém místě silně zvažovala přestup na jinou školu. I když tenhle spor vyhraješ, už by se na tebe všichni dívali jako na „toho potížistu“. Táhlo by se to s tebou, ačkoliv by právo stálo na tvé straně. Bohužel školství je v tomto ohledu silně zkostnatělé a mnozí učitelé si pořád myslí, že si můžou dovolit vůči studentovi prakticky všechno. Dávat horší známky, potápět, dusit, nepřipustit k maturitě, nenechat projít u maturity…
Nejsi v dobré pozici a vždy se najde někdo, kdo by ti to mohl dát „sežrat“. A to je prostě průšvih.

• načítám...
Ou
24138
27.1.22 15:46

Hele to co popisuješ fakt není teror, ale spíš otravné chování a něco mi říká že z pohledu pedagogů to bude vypadat úplně jinak.

Jetli to chceš řešit, tak to řešte s rodiči a posléze se školou.

jinak teda - ne, co si studovala za gympl ve skutečnosti nikoho moc nezajímá, klíčové jsou leda vazby se spolužíky. Při přijetí na české VŠ je to jedno a na zahraničí to má smysl jedině pokud ti škola poskytne mezinárodně uznávanou závěrečnou zkoušku, takže ji nebudeš muset dělat samostatně.

To nejhloupější, co tě může napadnout je věci natočit a hodit na sítě a nebo jiné způsoby kyberšikany.

Stejně tak sepisování protestních peticí nepovede k žádoucím výsledkům, ale k vyhrocení konfliktu, který nejspíš úplně nevyhraješ.

• načítám...
14809
27.1.22 15:46

Soukromou školu si platíte, má svého zřizovatele.
Pokud je vás víc, mohou se rodiče spojit a řešit stížností na vedení, pak zřizovatel, pokud nepomůže, tak odbor školství, inspekce…

• načítám...
1375
27.1.22 15:47
@Anonymní píše:
Zdravím,
předem se chci omluvit za drsný název diskuze, ale myslím, že toto už ani jinak nazvat nejde. Navštěvuji třetím rokem soukromou SŠ, dovolím si říct prestižní a profláklou v dobrém slova smyslu. Ale co se tu děje, už je fakt nehoráznost. Jde o jednu s prominutím bandu čtyř učitelů, kteří si vždy vyberou cca 2 - 3 žáky ve třídě a ty terorizují. Já jsem jedním z těch postižených.
Jedná se o pedagogy zejména s nižším vzděláním a menším odborným kreditem (na naši škole vyučují velmi často i vědecké kapacity, zvlášť ve specializovaných volitelných předmětech, seminářích a různých projektech). Vybírají si většinou šikovné studenty, ty horší nebo slabší paradoxně nechávají na pokoji.
U mně je situace navíc o to horší, že se to týká mimo jiné mého třídního, který vyučuje češtinu. Slušně řečeno si dovolím říct, že ne moc kvalitně (do hodin nonstop tahá politiku, covid, osobní věci atd.), sem tam se objeví i pořádné kiksy, nedávno např. vojenský SBĚH nebo přišel 28.10. s tím, že dnes je Den české státnosti, tak mu povídám že “ne pane učiteli, to bylo před měsícem”. Nicméně, tohle by ještě šlo, ale pravá “sranda” je v tom, že on si nejspíš léčí své mindráky na studentech nebo já nevím :pocitac:. Např. minulý týden jsme obhajovali odborné práce z jednoho předmětu, a on tam začal řešit zda byla moje metodika správná (podotýkám obor, o kterém on neví s prominutím naprosto nic) a poté, co ho zbytek komise usadil, tak se porýpal aspoň v tom, že nemám latinské názvy prvků psané kurzivou. Třešnička na dortu je jeho všeobecně po škole známa bakalářka (má “jen” Bc.), která má s bídou 30 str. a dotazníkové šetření o 3 otázkách (plus info o respondentovi, dobře) :lol:. Další story - do krve se hádal, že nedostal můj e-mail, i když jsem mu s ním mávala před nosem, že jsem ho psala. Verbální, přímé i nepřímé ataky různého typu už ani nepočítám. Totéž dělá ještě dvěma lidem z naší třídy, v ostatních třídách podobné.
Zbytek “tlupy” tvoří chemikář, tělocvikář a a učitel ikt. Chemikář - jedničky z testů a každou hodinu pětky váha 10 za práci v hodině. Každou hodinu mě vyvolává s tím, “no tak se pobavíme” :roll:. Podotýkám, že chemie je (resp. spíše bývala) můj oblíbený předmět, takže umím, dávám pozor a chovám se slušně. Ikt - technologie a zejména programování a PC hry jsou můj koníček, takže no problem (tedy ne na mojí straně…). Tělocvik - děsné ulejvání, když jsem byla po operaci kolene a nemohla ještě půl roku pomalu chodit po schodech, natož lítat po hřišti :zed:.
Většina učitelů je “neutrálních” a klidí se těmto čtyřem z cesty, protože za nimi stojí i vedení školy. Ti slušní a féroví pro změnu zas nic nezmůžou, protože prostě nemají páky.
Už jsem docela dost zoufalá a naštvaná. Nebaví mě nechat si kakat na hlavu, ale na druhou stranu bych ráda udělala maturitu :mrgreen:. Poradí někdo, co s tím?
Anonym snad pochopíte.PS: školu moc měnit nechci, když už to mám takhle relativně za pár. Mít v CV tuhle je docela lákavé :oops: [/citace
@Anonymní píše:
Zdravím,
Anonym snad pochopíte.PS: školu moc měnit nechci, když už to mám takhle relativně za pár. Mít v CV tuhle je docela lákavé :oops:

No říkat jen Bc. když ještě nemáš ani maturitu je trochu přehnané. Evidentně ti sebevědomí nechybí, tak to řeš s vedením. Věř, že v CV bude fuk jakou máš střední školu, spíš je bude zajímat vysoká a na soukromé tedy spíš vysoké se úplně zas tak dobře nehledi.

• načítám...
2585
27.1.22 15:49

Najít si nejslabší článek, svést, natočit, vydírat :mrgreen:

• načítám...
14809
27.1.22 15:49

@Ou Vyvolávat někoho se slovy: „Tak se pobavíme.“ Je docela přes čáru, ne? I mladej člověk si zaslouží, aby s ním bylo jednáno s respektem..

• načítám...
Ou
24138
27.1.22 15:50
@mokkk píše:
Najít si nejslabší článek, svést, natočit, vydírat :mrgreen:

@admin - nabádání nezletilé k trestnému činu.

• načítám...
2775
27.1.22 15:52

Nepostřehla jsem, v jakém jsi ročníku? Každý z nás si musel projít školou s občas nepříjemnými učiteli…no prošli jsme. Možná je provokuješ? “ne pane učiteli, to bylo před měsícem”, mi přijde docela drzé. Mýlit se může každý, i učitel, i student.
Nějak jsem nepochopila, v čem tkví ta šikana - všichni ti dávají horší známky, než si zasloužíš? Proti klasifikaci můžeš podat nesouhlas a žádost o komisionální přezkoušení, tam tě nikdo šikanovat nebude.
Normálně fandím studentům, ale tvůj styl a komentáře o bakalářce, to ti snad nepřísluší, ne?
A co myslíš tím CV? Ty nepůjdeš po SŠ studovat? V životě jsem neuváděla střední školu na CV, jen VŠ a nejvyšší dosažené vzdělání

• načítám...
Ou
24138
27.1.22 15:52
@eva valoi píše:
@Ou Vyvolávat někoho se slovy: „Tak se pobavíme.“ Je docela přes čáru, ne? I mladej člověk si zaslouží, aby s ním bylo jednáno s respektem..

je to přes čáru, není to teror. KDyby ti pedagogové byli tak hrozní a nekompetentní, tak není nejmenší důvod, proč by za nimi stálo vedení, na pretižní škole, kde rozhodují peněženky rodičů a kde mají zájem učit lidi jako externisti, protože to tam je fajn.

Známe jen jednu stranu příběhu a to hodně vyhrocenou. Z nějakého důvodu to řeší na eminiu, ne tam, kde je to nejlogičtější s rodiči svými a případně těch ostatních studentů.

Středoškolská dramata bývají dramatická…

Příspěvek upraven 27.01.22 v 15:56

• načítám...
13176
27.1.22 15:53

Která soukromá SŠ v ČR je důležitá pro vylepšení CV? :think:
A to fakt k učení na SŠ stačí Bc. vzdělání??

• načítám...
53518
27.1.22 15:56
@Anonymní píše:
@martina.se to právě nejde, protože vedení stojí za nimi. Resp. spíš to radši kryje, než aby se narušila pověst školy

Rok už to snad doklepeš a napíšeš jim špatnou recenzi :roll: Moc prestižní škola to nebude…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin