Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
@summersun přesně, souhlasím. A tak je to při vší úctě i s tím našim češtinářem. To je to co mě točí. Na druhou stranu, ruku na srdce i já se občas nechám unést pocitem jaká jsem vědkyně (např. když jsem prezentovala na konferenci).
Tak prosím pochop, že tím, že Tě ten čestinář irituje a ty „držkuješ“, tak se dostáváš na jeho úroveň. To přece nechceš. Není lepší zůstat dámou, a nedat na sobě nic znát? Třeba si to vyříkáte, až budeš zapíjet maturitu. Teď ho třeba ber jako studijní materiál, jací lidé mohou být…v tom dobrém i zlém😀 A nikdo nikdy není tak důležitý, aby nemohl být nahrazen…to je také dobré vědět
Já už se vážně neberu x let, a je mi o dost lépe ![]()
@Trojlístek to stopro
víš, ne každý má potřebu aby mu stáli rodiče neustale za zadkem
@summersun však já ho tak beru. Vždy si pomyslím že je to jeho vizitka. Holt si prostě léčí mindráček no.
Na druhou stranu ty jeho výplody občas… třeba teď v prezentaci DEMONSTRANCE.
Ale po maturitě prásknu dveřmi a už nikdy víc
natož s nim ještě chodit do hodpody
Jo a ještě jedno moudro od moji oblíbené vyučující paní doktorky: když mas konflikt, který nemuzes vyhrát, tak mlč a odejdi středem s hlavou vztyčenou. Taky nám říká: neplýtvej sama sebou na toxické lidi. Je skvělá ![]()
Příspěvek upraven 27.01.22 v 23:53
Mě strašně bavilo pozorovat učitele při online výuce dcery. Řekněme prvouku (nechci být konkrétní).
Děcka na prvním stupni, učitel z druhého stupně. Mě toho chlapa bylo reálně líto.
On se tak snažil, tak se držel, fakt byl vtipný, poutavý, chytrý a našli se sigri, co si s ním rádoby vytirali zadek, už tak malí.
Bohužel si chlapecci neuvědomili, že to jejich chování bude mít dohru, protože na on line hodinách probíhaly skryté kontroly.
Učitel, který roky neměl dobrou pověst, se ocistil. Krásne se ukázalo, že kdo hrotí jsou někteří „prestizni“ žáci.
On tu práci měl opravdu rád, neřešil to. Nakonec z té školy odešel, že díky té kauze dostal nabídku ve výzkumu. Škoda učitele, nejen proto, že chlapů, kteří učí je málo, ale také proto, že kdo musel trpět, byl především on.
Příspěvek upraven 27.01.22 v 23:52
@Anonymní píše:
@Trojlístek to stoprovíš, ne každý má potřebu aby mu stáli rodiče neustale za zadkem
A kdopak ti tu školu platí?
@Anonymní píše:
@Trojlístek plné stypko
Ty už jsi tady psala. Už přesně nevím, co jsi řešila, ale tvůj rukopis a projevy mi nejsou úplně neznámé. Ale muzu se plést.
@Anonymní píše:
@Trojlístek nepsala
Mně to prostě přišlo, už tenkrát mě udivil ten přesah SŠ a přišlo mi to podobné. Zakladatelka taky psala něco o prezentacích, konferencích, ale už se nepamatuji, co řešila a taky se nakonec zmínila o stipendiu.
Tenkrát jsem tu diskusi jen z dálky pozorovala.
Prostě hloupá nebudeš, když máš stipendium. Zapracuj na svém přebujelem sebevědomí a uvidíš, ze bude líp.
Na VŠ, už někteří vyučující oslovují posluchače kolegové. Mně se to moc líbí a dodává mi to pocit příjemné spolupráce, ale více v tom opravdu nevidím. Oni jsou odborníci, já se zatím pořád učim a učit se budeš celý život.
@Anonymní píše:
@summersun však já ho tak beru. Vždy si pomyslím že je to jeho vizitka. Holt si prostě léčí mindráček no.Na druhou stranu ty jeho výplody občas… třeba teď v prezentaci DEMONSTRANCE.
Ale po maturitě prásknu dveřmi a už nikdy vícnatož s nim ještě chodit do hodpody
Jo a ještě jedno moudro od moji oblíbené vyučující paní doktorky: když mas konflikt, který nemuzes vyhrát, tak mlč a odejdi středem s hlavou vztyčenou. Taky nám říká: neplýtvej sama sebou na toxické lidi. Je skvělá
A co si léčíš ty, když místo do hospody bys šla do hodpody ![]()
Ty vždycky zkrotneš a pak si dáš brutální vlastňák
takže už ti nevěřím ani půl slova a ten, kdo je pronásledovaný je učitel.
Jen zoufalec bude hledat chyby u druhých, ale ty vlastní neuvidí nikdy a to je přesně tvůj případ.
Příspěvek upraven 28.01.22 v 00:22
@Trojlístek však v pohodě. Ale upřímně, možná zním přes klávesnici arogantně, protože tu řešíme téma které mě nebetyčně vytáčí, ale jinak jsem v pohodě. U nás taky někteří externisté jedou pane kolego/paní kolegyně, ale to každý ví že je to jen oslovení. A neodpustím si - koneckonců i ta vědecká kapacita je jenom člověk, který se taky po celý život učí a vzdělává. Jinak by o své postavení vědecké kapacity velmi rychle přišel…
Příspěvek upraven 28.01.22 v 00:35
@Trojlístek lol, že by překlep?!
ale nemám to třikrát nebo čtyřikrát v celém textu, protože vím, že je to HOSPODA. Kdyby v tom jeho textu bylo DEMONSTRANCE jen jednou, taky to přejdu s tím, že se holt upsal…
Jen zoufalec bude druhého hodnotit podle jednoho překlepu ![]()
@Anonymní píše:
@Trojlístek však v pohodě. Ale upřímně, možná zním přes klávesnici arogantně, protože tu řešíme téma které mě nebetyčně vytáčí, ale jinak jsem v pohodě. U nás taky někteří externisté jedou pane kolego/paní kolegyně, ale to každý ví že je to jen oslovení. A neodpustím si - koneckonců i ta vědecká kapacita je jenom člověk, který se taky po celý učí a vzdělává. Jinak by o své postavení vědecké kapacity velmi rychle přišel…
Už nemám nejmenší chuť na tebe reagovat. Jsi neskutečně troufalá, drzá a co se ti vrací je přesně to, co ty dáváš.
Chtěla jsem s tebou komunikovat jak bys asi chtěla, nicméně ty si to skutečně nezasloužíš. Bohužel ti učitelé musí.
Zakladatelko jsi ještě dost mladá, život tě naučí ale ještě předtím si možná svým chováním uděláš někde zle. Vždycky všude budeš narážet na lidi. Ve vědeckém světě je zcela normální soupeření, žárlení a ústrky a neférovosti, protože i vědci jsou lidi. Buď ráda, že nejsi ve skleníkovém prostředí, kde všichni jásají z talentu svých studentů, protože ani později nic takového nikde zažívat nebudeš. Nauč se proplouvat životem tak, abys co nejlépe uspěla a současně co nejméně lidí naštvala, zejména ty ve vedoucích pozicích, ale hele, ono je docela praktické být zadobře se všemi.
V první řadě nedávej na odiv svou nadřazenost v ničem, piš si ji třeba do deníčku nebo se svěřuj doma mamince, ale mezi spolužáky zapadni a od učitelů si ber, co lze a mysli si svoje.
Já taky byla taková koza, zpětně říkám, že kamarádi, kteří se mnou vydreli, museli být svatí… moc lituji, že jsem tuto zkušenost neměla už tehdy, Víš, já chytrá… a chytrost se projeví tak, že se všechno komentuje, upozorňuje se na chyby a se vším se alespoň maličko nesouhlasí. Moje návrhy jsou vždycky ty nejlepší, jako by se něco stalo, kdyby se někdy něco dělalo podle blbějšího nápadu někoho jiného. Museli mě nesnášet…fakt obdivuji, že mě strpěli. Ale taky ne vždycky, na některé akce jsem nebyla pozvaná nikdy.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.