Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni…máte v aktuální situaci někdo třídní schůzky osobně? Nebo přešla většina na online?
A šly byste, kdyby jedno z dětí domácnosti byl v karanténě (ale jako kontakt, tj ostatní ofiko v karanténě zatím nejsou)?
My máme možnost obojího, domlouváme se s rodiči individuálně. Mít někoho v karanténě, asi bych spíš volila online. ![]()
Máme jen online. Když chci individuální konzultaci, tak buď přes telefon, nebo online.
My je nemáme vůbec. Učitelka akorát nabídla možnost online spojení nebo po telefonu, pro ty, co by měli zájem něco probrat.
To máte ještě ted třídní schůzky? To se dá ještě něco změnit?
Máme osobní schůzky. Pokud by dítě bylo v karanténě, ze slušnosti bych s omluvou nešla.
3 děti na 3 různých školách. 1× ZŠ a 2× gympl. Už dva roky všude schůzky pouze on-line.
My máme jen online schuzky. Výhoda je, že jsem zvládla schuzky obou dětí současně. Ale příště už doufám, že budou osobní. Na podzim jeden tatínek zbil svého prvňáčka v přímém přenosu, toho uz bych příště nechtěla být svědkem.
@vokishka píše:
To máte ještě ted třídní schůzky? To se dá ještě něco změnit?
Tak ono jde o prvnaky, takze nepocitam, ze se bude resit vysvedceni…spis celkovy progres.
Nejak se priznam, ze jsem tim mirne zaskocena a premyslim, jestli nevysiluji zbytecne…ale koukam, ze je to opravdu spis vyjimka. Do toho dnes oznamena ta karantena (jedna se o jine dite, takze to s tou skolou nesouvisi)
@beruska9 píše:
Tak ono jde o prvnaky, takze nepocitam, ze se bude resit vysvedceni…spis celkovy progres.Nejak se priznam, ze jsem tim mirne zaskocena a premyslim, jestli nevysiluji zbytecne…ale koukam, ze je to opravdu spis vyjimka. Do toho dnes oznamena ta karantena (jedna se o jine dite, takze to s tou skolou nesouvisi)
i bych nešla v době omikronu, tak za měsíc, až se to přežene, tak už asi jo, pokud zase nebude něco jiného
@Adelka951 píše:
My máme jen online schuzky. Výhoda je, že jsem zvládla schuzky obou dětí současně. Ale příště už doufám, že budou osobní. Na podzim jeden tatínek zbil svého prvňáčka v přímém přenosu, toho uz bych příště nechtěla být svědkem.
No ty jo
Ja bych jako asi radeji osobni, mam prvniho prvnaka tak to ani neznam
ale online je to zvlastni, ale zrovna v techto tydnech, kdy je nemocny (ne jenom covidem, viroz lita dost) nebo v karantene temer kazdy…nejak mi to prijde proste ne uplne stastne reseni.
V kazdem pripade to vidim tak, ze se omluvim, vzhledem k te karantene mladsiho syna, kdo vi, jestli se nam to nerozjede taky.
@beruska9 já když byla vždycky takhle potenciálně „nebezpečná“ volala jsem a domluvila se s druhou stranou. Teď bych to udelala taky. Pro někoho můžu být plasan, ale radši budu za plašana, než abych rozhodla za ostatní, jestli se sejdou s někým potenciálně nakaženým. I když teď ten virus způsobuje menší a menší potíže.
@vokishka píše:
i bych nešla v době omikronu, tak za měsíc, až se to přežene, tak už asi jo, pokud zase nebude něco jiného
Jo, tak nejak si to rikam taky, ale nevypada to, ze by se ostatni rodice ozvali, pokud teda to jeste neudelaji po vikendu…uvidime no.
Mame uz druhy rok jenom online schuzky s tridni pres teams a pak jsou vyhrazeny tri dny na konzultace s uciteli ostatnich predmetu, a to je ciste individualni jak se kdo domluvi. Ja potrebovala vloni mluvit jen s fyzikarem a ten byl ochotny se sejit i ve skole a syna prezkouset. Znamky se uzaviraji v utery a schuzku jsme meli 6. ledna.
Tos mi připomněla, jak nás nahnali na osobní schůzky v době, kdy byla celá třída v karanténě a půlka dětí pozitivních
To už dneska teda nejde, když jdou do karantény i očkovaní, ale naše škola se s tím nepáře. Ale vzhledem k tomu, že mi během pěti dní stačily pípnout tři SMS s karanténou na dvě děti, začínám být poněkud otupělá.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.