Pozvracela jsem autobus

Anonymní
20.1.22 15:30

Pozvracela jsem autobus

Dobry den
Vim ze tu nemam asi co delat ale nevim komu se sverit. Je mi 14 let. Vracela jsem se dnes ze skoly busem a udelalo se mi nejak soufle a nez jsem stihla aspon otevrit batoh, tak jsem se vyzrvacdla na vedlejsi sedacku. Byl to cely obed a svacina a pak jsem jeste doblinkala do toho batohu. No a ridic na mne zacal jecet ze kdyz neumim pit at nepiju, jenze ja nic nepila a ze to musim zaplatit. Ze az po vikendu pojede, ze mi rekne kolik. Ja se bojim to rict rodicum, sestri kazdou korunu a ja nevim kolik to muze byt. A to jeste nemluvim o znicenych sesitech a skolnich ucebnicich. Co mam delat? Bojim se co reknou rodice, ted uz to vi nejmene pulka vesnice a bojim se co bude at se rodice vrati domu. A nechci po vikendu vubec jet tim autobusem, protoze si budou ukazovat a posmivat

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5866
20.1.22 15:38

To se může stát každému. Jestli jsou rodiče normální, tak se naopak zeptají, jak ti je a uklidní tě. A náhrada škody autobusákovi? No to asi ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
20.1.22 15:39
@Anonymní píše:
Dobry den
Vim ze tu nemam asi co delat ale nevim komu se sverit. Je mi 14 let. Vracela jsem se dnes ze skoly busem a udelalo se mi nejak soufle a nez jsem stihla aspon otevrit batoh, tak jsem se vyzrvacdla na vedlejsi sedacku. Byl to cely obed a svacina a pak jsem jeste doblinkala do toho batohu. No a ridic na mne zacal jecet ze kdyz neumim pit at nepiju, jenze ja nic nepila a ze to musim zaplatit. Ze az po vikendu pojede, ze mi rekne kolik. Ja se bojim to rict rodicum, sestri kazdou korunu a ja nevim kolik to muze byt. A to jeste nemluvim o znicenych sesitech a skolnich ucebnicich. Co mam delat? Bojim se co reknou rodice, ted uz to vi nejmene pulka vesnice a bojim se co bude at se rodice vrati domu. A nechci po vikendu vubec jet tim autobusem, protoze si budou ukazovat a posmivat

Nemáš mobil? Žádnou kamarádku, sousedku, tetu, ani pes po tobě nestekne?

• Citovat
  • Upravit
37136
20.1.22 15:39

A jaký škody? Ti měl dát tak max hadr a kýbl aby sis to uklidila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.22 15:41

Uklidnim te. Ja taky! Na zahranicnim zajezdu. Vycistila jsem to jak se v dane situaci dalo. Zbytek dal autobusak a nic jsem teda neplatila. Jen mi bylo lito tech lidi, ale citila jsem se tak zle a vycerpana, ze jsem to v hlave resila az doma. Navic jsem mela spoluzaka, ktery zvracel v autobuse na kazdem skolnim vylete. Tam by se rodice nedoplatili.

• Citovat
  • Upravit
562
20.1.22 15:42

Rodičům to právě určitě řekni. Bylo Ti zle a to se může stát každému. Kolikrát mě se stalo, že mi bylo zle a pozvracela jsem třeba v práci chodbu nebo když jsem byla v Tvém věku, šíleně jsem se bála zubaře a z toho strachu se mi udělalo tak šoufl, že jsem pozvracela chodbu u lékaře nebo zdravotní sestřičku.

Rodiče to určitě pochopí a být ten rodič já, tak si za tím autobusákem pěkně zajdu a hezky mu to ústně vysvětlím. Není to žádná ostuda, naopak je to lidské, stát se to může komukoliv.

Autobusák se nezachoval příliš empaticky a platit mu nějakou škodu je podle mě nesmysl. Jo utřít to po sobě jo, ale náhrada škody?? Blbost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
20.1.22 15:47

Jo a ještě Ti měl jako správný gentleman nějak pomoci, aby Ti bylo aspoň trochu lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
20.1.22 15:51

No hele, lepší než se pos…, normálně to vašim řekni, učebnice si asi budeš muset koupit nové…ale určitě máš sama nějaké kapesné…jinak autobusák podle mě nic chtít nebude…to jsou jen takové kecy, příště si dej sáček do kapsy… :hug: jinak toto se stalo někdy skoro každému a komu se to nestalo, tomu se to teprv stane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
20.1.22 15:55

Rodiče tě nepodrží? Vždy´t jsi to neudělala schválně ne? Jednou zvracel můj malý syn taky v autobuse, řidič mi taky vynadal. Uklidila jsem to, jak jsem v tu chvílí mohla, vyčistila sedačku. Řidič byl sice vytočenej, i když tenhle řidič nebyl nikdy gentleman, lidi ho rádi moc neměli a děti se ho bály, ale platit jsem teda nic nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.22 15:59

Abych tě uklidnila, tak jsrm takhle nastupovalapred 20 lety do nočního autobusu s podobně veselým přítelem. Řidič mě zcela mylně považoval za tu spolehlivější a ujistoval se, jestli se přítel nepozvraci. Poblila jsem se samozřejmě ja, část do kabelky, větší část pod sebe a nebyli jsme schopni po sobě ani uklidit, divím se, že jsme zvládli vystoupit.
Autobusak asi jen proklel noční směnu (ostatně se vsadím, že to na další kolo neřešil, v nočních busech to nemělo smysl), o platbě nemohla být ani řeč.
Takže klid. Bohuzel, na 14ti-letou holku si řidič troufne, každopádně čistý bus je jeho starost a pokud jsi něco definitivně neznicila, nevím, co bys měla platit. Teda tví rodiče, uzavřená přepravní smlouva jde za nimi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.22 16:06

Kricel na mne ze to zaplatim, ze on musi denne cistit bus kvuli ty corone a ze ted jeste necom resit tu sedacku, ze se vsaje do latky… bojim se hlavne taty, ten krici na mamku ikdyz koupi jeden jogurt navic. A ja si nedovedu predstavit co udela kdyz bude chtit autobusak treba tisicovku

• Citovat
  • Upravit
148990
20.1.22 16:08
@Anonymní píše:
Kricel na mne ze to zaplatim, ze on musi denne cistit bus kvuli ty corone a ze ted jeste necom resit tu sedacku, ze se vsaje do latky… bojim se hlavne taty, ten krici na mamku ikdyz koupi jeden jogurt navic. A ja si nedovedu predstavit co udela kdyz bude chtit autobusak treba tisicovku

To jste na tom finančně tak zle? Nebo je tatínek s prominutím škrt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33829
20.1.22 16:11
@Anonymní píše:
Dobry den

To se přece může stát každému, jaké škody po tobě chce zaplatit? Max po tobě mohl chtít, aby sis to uklidila, jinak nic. Až po víkendu pojede, tak ať tě ani nenapadne mu něco platit. Proč se to bojíš říct rodičům? Vždytˇse nestalo nic strašnýho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.22 16:13

@Anna766 to ja nevim. Oba delaji v pekarne mamka pece tata rozvazi.
Ale nedostavam zadne kapesny spoluzaci tteba petikilo mesicne a kdyz chci treba casposi nebo do mekace tak musim doma umyt okna, auto, psi kotec

• Citovat
  • Upravit
33829
20.1.22 16:14
@Anonymní píše:

To, že musí denně čistit autobus, není tvoje starost. On využívá toho, že jsi mladá a nezkušená. Co si to dovoluje, na tebe ještě ječet? Být tvoje máma, tak bych za ním zašla, a co bych mu řekla by si za klobouk rozhodně nedal :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin