Teror od učitelů

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Ou
24138
27.1.22 16:13
@eva valoi píše:
@Ou Ano, já jsem jí také napsala, jaký lze zvolit postup. Ale osobně se vždycky snažím těm žákům věřit, aby hned neměli pocit, že je nikdo nebere vážně. Jak to je/není se nakonec stejně vždycky ukáže.

hele základka a soukromá střední jsou docela odlišné ekosystémy. Včetně toho, že pozice moci je rozostřenější.

Bezpečné klima a respekt na té škole evidentntě není úplně dotažen do udržitelného stavu.

Ale jsem si celkem jistá, že to není gang neúspěšných 4 co si vybídá nadané žáky a vedení za ním stojí.

• načítám...
66815
27.1.22 16:14

Reditel muze zamestnat jako ucitele cloveka bez pozadovane kvalifikace s podminkou, ze si musi dodelat vzdelani. Takze jo, kde je nouze, pracuji bc. a zaroven studuji mgr. Na vip skole bude ta pravdepodobnost nizsi

• načítám...
10971
27.1.22 16:19

Ja se reálně přiznávám, že polovině textu nerozumím? Jsem jediná?

Zakladatelce: nemáš ještě ani maturitu, tudíž neřeš jeho Bc. a BP. O tom zatím vůbec nevíš, co to obnáší. Asi tak jak on, když se plete do něčeho, čemu nerozumí, každopádně i tak je ve výhodě. Takže s nim nebojuj.

Otázka je, jak se vy, těch co se ten útlak týká chová. Že si bere kapacita na projekt ty nejlepší je pochopitelné a ty se kdykoliv můžeš zeptat, zda se můžeš přidat alespoň jako pozorovatel.
Jestli se stavíte na zadní a jde to z vás cítit na 6 metrů, tak celkem rozumím tomu povýšenému chování, tím ovšem netvrdím, že to schvaluji.
Co se týká tělocviku, tak jsem na straně učitele. Buď ať ti úlevy vyjednaji rodiče, na základě lékařské konzultace a zprávy, nebo prostě cvičit, co jako jiného? Žádná zpráva, žádné úlevy, cvicis, to je logické, být učitelem, tak chci rovněž výkon.
A co ta chemie? Však ta ti jde. Každopádně opravdu moc nerozumí, co je problém.

Pouze pokud nepůjdeš na VŠ může někoho SŠ v životopisu zajímat. Pak je bude zajímat VŠ. VŠ nebude zajímat SŠ. Pouze po tobě budou chtít doložit, že ji máš ukončenou.

Hrát si na prestižní školy je trapné. Žádný zázrak z nich nevychází. A to bez urážky.

• načítám...
1045
27.1.22 16:41
@Anonymní píše:
Zdravím,
předem se chci omluvit za drsný název diskuze, ale myslím, že toto už ani jinak nazvat nejde. Navštěvuji třetím rokem soukromou SŠ, dovolím si říct prestižní a profláklou v dobrém slova smyslu. Ale co se tu děje, už je fakt nehoráznost. Jde o jednu s prominutím bandu čtyř učitelů, kteří si vždy vyberou cca 2 - 3 žáky ve třídě a ty terorizují. Já jsem jedním z těch postižených.
Jedná se o pedagogy zejména s nižším vzděláním a menším odborným kreditem (na naši škole vyučují velmi často i vědecké kapacity, zvlášť ve specializovaných volitelných předmětech, seminářích a různých projektech). Vybírají si většinou šikovné studenty, ty horší nebo slabší paradoxně nechávají na pokoji.
U mně je situace navíc o to horší, že se to týká mimo jiné mého třídního, který vyučuje češtinu. Slušně řečeno si dovolím říct, že ne moc kvalitně (do hodin nonstop tahá politiku, covid, osobní věci atd.), sem tam se objeví i pořádné kiksy, nedávno např. vojenský SBĚH nebo přišel 28.10. s tím, že dnes je Den české státnosti, tak mu povídám že “ne pane učiteli, to bylo před měsícem”. Nicméně, tohle by ještě šlo, ale pravá “sranda” je v tom, že on si nejspíš léčí své mindráky na studentech nebo já nevím :pocitac:. Např. minulý týden jsme obhajovali odborné práce z jednoho předmětu, a on tam začal řešit zda byla moje metodika správná (podotýkám obor, o kterém on neví s prominutím naprosto nic) a poté, co ho zbytek komise usadil, tak se porýpal aspoň v tom, že nemám latinské názvy prvků psané kurzivou. Třešnička na dortu je jeho všeobecně po škole známa bakalářka (má “jen” Bc.), která má s bídou 30 str. a dotazníkové šetření o 3 otázkách (plus info o respondentovi, dobře) :lol:. Další story - do krve se hádal, že nedostal můj e-mail, i když jsem mu s ním mávala před nosem, že jsem ho psala. Verbální, přímé i nepřímé ataky různého typu už ani nepočítám. Totéž dělá ještě dvěma lidem z naší třídy, v ostatních třídách podobné.
Zbytek “tlupy” tvoří chemikář, tělocvikář a a učitel ikt. Chemikář - jedničky z testů a každou hodinu pětky váha 10 za práci v hodině. Každou hodinu mě vyvolává s tím, “no tak se pobavíme” :roll:. Podotýkám, že chemie je (resp. spíše bývala) můj oblíbený předmět, takže umím, dávám pozor a chovám se slušně. Ikt - technologie a zejména programování a PC hry jsou můj koníček, takže no problem (tedy ne na mojí straně…). Tělocvik - děsné ulejvání, když jsem byla po operaci kolene a nemohla ještě půl roku pomalu chodit po schodech, natož lítat po hřišti :zed:.
Většina učitelů je “neutrálních” a klidí se těmto čtyřem z cesty, protože za nimi stojí i vedení školy. Ti slušní a féroví pro změnu zas nic nezmůžou, protože prostě nemají páky.
Už jsem docela dost zoufalá a naštvaná. Nebaví mě nechat si kakat na hlavu, ale na druhou stranu bych ráda udělala maturitu :mrgreen:. Poradí někdo, co s tím?
Díky moc za přečtení tohohle románu…
Anonym snad pochopíte.PS: školu moc měnit nechci, když už to mám takhle relativně za pár. Mít v CV tuhle je docela lákavé :oops:

no jestli tě to uklidní, tak nejseš sama, kdo se s tímto se na škole setkal.
Co by ti mohlo pomoct? Uvědomit si, proč si vybrali zrovna tebe. Jak píšeš, ti hloupější a poslušní spolužáci nejsou v jejich hledáčku. Něčím je irituješ.. tím, že jsi chytřejší, schopnější, máš šanci to někam dotáhnout. To jim připomíná jejich vlastní neschopnost, každý den to mají na očích. A takto reagují. To oni jsou ti zamindrákovaní chudáci, neschopní nýmandi, co v životě neuspěli a musí učit. Ber to tak, že ty máš na víc, a oni ti to jen ukazují. Nenech se odradit a stáhnout z cesty. Uvědom si, kam to chceš v životě dotáhnout a za tím si jdi. Výjímeční lidé byli vždy trnem v oku, těm méně úspěšným.
A ti se jim snažili podrážet nohy.
Pokud na tebe budou útočit, klidně a jasně se proti tomu vymez. Ukaž svoji sílu a že se nebojíš. Nemusíš se nad nimi povyšovat, ale to vědomí, že oni jsou ti zoufalci neúspěšní ti dá sílu. Neboj se se proti nim rázně ohradit. A nejvíc je naštveš, když se nenecháš odradit a dojdeš v životě tam, kde oni se neviděli ani ve snu.

• načítám...
3585
27.1.22 16:42

Někdo se základním vzděláním ohrnuje nos nad bakalářem,,,to je ta odvaha a sebevědomí dnešních mladých :))) U dcery na gymplu taky učí pár Bc., teď jsem se schválně koukala, nevím jestli si školu dodělávají nebo ne, nezájem. Je to gympl státní a uznávaný. Soukromé školy nebudí moc valný dojem, většinou,,, i když bych si přála, aby to byl přežitek,,, taky jsme měly vyhlídnutý soukromý gympl, kdyby to vloni nevyšlo sem.,,, ale stejně bych se jí tak moc neoháněla. No hele, příběh je podaný jednostranně, ostatně jako všechno tady, nemůžeme úplně soudit. Každopádně kde jinde, než na soukromé škole, kde jim jde o žáka-peníze, bych si s klidem stěžovala na vedení, ale předtím si opravdu všechno srovnej, šáhni do svědomí, a až potom do toho jdi. Sama v sobě si projdi svoje chování, jestli na ten tělocvik máš řádný papír od Dr., srovnej si data, kdy Tě třídní v češtině terorizoval apod. Totéž ti další spolužáci. Pak to případně dejte dohromady.

• načítám...
24643
27.1.22 16:42

Chtěla byl také vyjádření druhé strany. :think:

• načítám...
53518
27.1.22 16:43
@mokkk píše:
Vždyť psala, že nechce před maturitou měnit školu, ne? Nebo jsem to blbě četla? Je to možné, jak to bylo dlouhé, spíš jsem to „prolítla“.

Nepřijde mi to jako projev sedmnáctky. Spíš nějaký provokatér, který netuší, že 28.10. je volno.

• načítám...
2775
27.1.22 16:56
@Magical-eyes píše:
@Umík tak to, že se dá na SŠ učit s Bc. mě zaujalo taky a to mám víc než maturitu… @safina pokud se kdokoliv zmýlí, tak mi přijde na místě danou chybu opravit… Jako přejít to jen proto, že je to učitel? Proč?

Však já nepsala, že má držet pusu, jen že to má říct slušně - navíc ona to použila jako ukázku neschopnosti učitele, proto píšu, že mýlit se může i učitel a není to neschopnost nebo ostuda.

• načítám...
3799
27.1.22 17:05
@Ou píše:
Hele to co popisuješ fakt není teror, ale spíš otravné chování a něco mi říká že z pohledu pedagogů to bude vypadat úplně jinak.

Jetli to chceš řešit, tak to řešte s rodiči a posléze se školou.

jinak teda - ne, co si studovala za gympl ve skutečnosti nikoho moc nezajímá, klíčové jsou leda vazby se spolužíky. Při přijetí na české VŠ je to jedno a na zahraničí to má smysl jedině pokud ti škola poskytne mezinárodně uznávanou závěrečnou zkoušku, takže ji nebudeš muset dělat samostatně.

To nejhloupější, co tě může napadnout je věci natočit a hodit na sítě a nebo jiné způsoby kyberšikany.

Stejně tak sepisování protestních peticí nepovede k žádoucím výsledkům, ale k vyhrocení konfliktu, který nejspíš úplně nevyhraješ.

Zajímalo by mě, jaký klíč mají tito učitelé k výběru těch žáků, které údajně dusí. Třeba to z pohledu těch učitelů vypadá úplně jinak. Toto je pohled jen z jedné strany, kdybychom měli být objektivní, tak bychom měli slyšet i ty učitele. Nějak se mi to nezdá, že zde nějaký důvod neexistuje. Navíc hned tři učitelé, kdyby to byl jeden, tak by to vypadalo pravděpodobněji.

• načítám...
3799
27.1.22 17:12
@Aspera píše:
Přesně tak. Chtěla bych vidět ředitele soukromé školy, který by takto stál za učitelem, proti platícímu studentovi. Spíš se děje to, že učitel je odejit, aby neodešel náhodou platící student, protože učitel provoz nezaplatí že.

Přesně tak. Soukromá škola skáče podle platících studentů - klientů, a ne podle učitelů. Zvlášť, když ještě mají jen Bc. a nejsou tedy ozdobou a zvučným jménem školy. Na jedné soukromé střední škole vyhodili i asistenta pedagoga, jen kvůli tomu, že studentovi nevyhovoval.

• načítám...
2775
27.1.22 17:16
@PetraJ píše:
28.10. se chodí do školy?

Vyhráváš bludišťáka! Že by to byl chyták? :lol:

• načítám...
30311
27.1.22 17:23
@Da12 píše:
Přesně tak. Soukromá škola skáče podle platících studentů - klientů, a ne podle učitelů. Zvlášť, když ještě mají jen Bc. a nejsou tedy ozdobou a zvučným jménem školy. Na jedné soukromé střední škole vyhodili i asistenta pedagoga, jen kvůli tomu, že studentovi nevyhovoval.

Kamarád skončil po měsíci a to se po nikom nevozil. Jen dával neohlášené malé prověrky a chtěl úkoly další den a všechny. Zvyk byl do konce pololetí a stačí 80%.

• načítám...
SAJ
17073
27.1.22 17:27
@Anonymní píše:
Zdravím,
předem se chci omluvit za drsný název diskuze, ale myslím, že toto už ani jinak nazvat nejde. Navštěvuji třetím rokem soukromou SŠ, dovolím si říct prestižní a profláklou v dobrém slova smyslu. Ale co se tu děje, už je fakt nehoráznost. Jde o jednu s prominutím bandu čtyř učitelů, kteří si vždy vyberou cca 2 - 3 žáky ve třídě a ty terorizují. Já jsem jedním z těch postižených.
Jedná se o pedagogy zejména s nižším vzděláním a menším odborným kreditem (na naši škole vyučují velmi často i vědecké kapacity, zvlášť ve specializovaných volitelných předmětech, seminářích a různých projektech). Vybírají si většinou šikovné studenty, ty horší nebo slabší paradoxně nechávají na pokoji.
U mně je situace navíc o to horší, že se to týká mimo jiné mého třídního, který vyučuje češtinu. Slušně řečeno si dovolím říct, že ne moc kvalitně (do hodin nonstop tahá politiku, covid, osobní věci atd.), sem tam se objeví i pořádné kiksy, nedávno např. vojenský SBĚH nebo přišel 28.10. s tím, že dnes je Den české státnosti, tak mu povídám že “ne pane učiteli, to bylo před měsícem”. Nicméně, tohle by ještě šlo, ale pravá “sranda” je v tom, že on si nejspíš léčí své mindráky na studentech nebo já nevím :pocitac:. Např. minulý týden jsme obhajovali odborné práce z jednoho předmětu, a on tam začal řešit zda byla moje metodika správná (podotýkám obor, o kterém on neví s prominutím naprosto nic) a poté, co ho zbytek komise usadil, tak se porýpal aspoň v tom, že nemám latinské názvy prvků psané kurzivou. Třešnička na dortu je jeho všeobecně po škole známa bakalářka (má “jen” Bc.), která má s bídou 30 str. a dotazníkové šetření o 3 otázkách (plus info o respondentovi, dobře) :lol:. Další story - do krve se hádal, že nedostal můj e-mail, i když jsem mu s ním mávala před nosem, že jsem ho psala. Verbální, přímé i nepřímé ataky různého typu už ani nepočítám. Totéž dělá ještě dvěma lidem z naší třídy, v ostatních třídách podobné.
Zbytek “tlupy” tvoří chemikář, tělocvikář a a učitel ikt. Chemikář - jedničky z testů a každou hodinu pětky váha 10 za práci v hodině. Každou hodinu mě vyvolává s tím, “no tak se pobavíme” :roll:. Podotýkám, že chemie je (resp. spíše bývala) můj oblíbený předmět, takže umím, dávám pozor a chovám se slušně. Ikt - technologie a zejména programování a PC hry jsou můj koníček, takže no problem (tedy ne na mojí straně…). Tělocvik - děsné ulejvání, když jsem byla po operaci kolene a nemohla ještě půl roku pomalu chodit po schodech, natož lítat po hřišti :zed:.
Většina učitelů je “neutrálních” a klidí se těmto čtyřem z cesty, protože za nimi stojí i vedení školy. Ti slušní a féroví pro změnu zas nic nezmůžou, protože prostě nemají páky.
Už jsem docela dost zoufalá a naštvaná. Nebaví mě nechat si kakat na hlavu, ale na druhou stranu bych ráda udělala maturitu :mrgreen:. Poradí někdo, co s tím?
Díky moc za přečtení tohohle románu…
Anonym snad pochopíte.PS: školu moc měnit nechci, když už to mám takhle relativně za pár. Mít v CV tuhle je docela lákavé :oops:

Prestižní soukromá škola zaměstnává učitele bez splněných kvalifikačních předpokladů? :think: To je divný, ne?

Pokud jde o zasednutí v hodinách, řeš s vedením a žádej komisionální přezkoušení - třeba to chemie. :nevim: No a bude okamžitě jasno. :nevim: Co jiného?
Uvolnění z TV snad řešíš s lékařem, to není jen na dobré slovo - takže opět, projednej to s vedením školy.

Jako, právě jsem si odseděla naši klasifikačku - no a to, co líčíš, mi nepřijde moc reálné - tedy na normálně fungující škole. leda bys byla jedna z těch problémových žáků, pro které jsme všichni za nepřejícího nepřítele.

• načítám...
SAJ
17073
27.1.22 17:29
@Magical-eyes píše:
Která soukromá SŠ v ČR je důležitá pro vylepšení CV? :think:
A to fakt k učení na SŠ stačí Bc. vzdělání??

Ne, nestačí. :nevim:

• načítám...
Anonymní
27.1.22 17:35

@cartera je mi líto, že máš s učiteli tak příšerné zkušenosti, že je nazýváš zamindrákovanými chudáky, kteří v životě neuspěli a musí učit 8o 8o 8o

Pro mě a mé přátelé mezi učiteli byla tato práce první volbou. Jsou to vesměs lidé s vynikajícími výsledky už ze střední školy, kteří si přímo učitelství vybrali!!! A studovali ho hned po maturitě. Mnozí se chtěli stát učiteli již od dětského věku. A jsou to výborní pedagogové, které jejich práce baví a naplňuje. Tak jaké zbylo? :zed: :zed: :zed:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin