Teror od učitelů

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7923
28.1.22 06:59
@Anonymní píše:
@alejandra no ono je napsat a napsat, sry… A je celkem poznat když to někdo dělá stylem “aby se vlk nažral a koza zůstala celá” :nevim:
Nebo, jestli máte VŠ, prošla by Vám BP v délce 30 str. s dotazníkovým šetřením o 3 otázkách?

Záleží asi jde a kdy.
Já dělala VŠCHT, což je, řekla bych, obstojná škola. Ovšem dělala jsem Bc. v té době, kdy bylo rozdělení původně pětiletého studia na tříleté a dvouleté velmi čerstvé, tuším teprve druhý rok, co to tak bylo. Curriculum tomu moc přizpůsobené nebylo a nikdo moc netušil, co s tou bakalářskou prací. K pořádné laboratorní práci se člověk v podstatě ještě nedostal (pokud se k některému týmu neupichnul aktivně sám ve svém volném čase), v rámci povinného studia jsme měli v podstatě od všeho jen základní kurzy. Takže se po nás v principu chtěla tricetistrankova (minimálně) čistě teoretická práce (rešerše) na dané téma.
Co se chce po těch děckách dnes, netuším.

• načítám...
7923
28.1.22 07:02
@Sonmi píše:
Záleží asi jde a kdy.
Já dělala VŠCHT, což je, řekla bych, obstojná škola. Ovšem dělala jsem Bc. v té době, kdy bylo rozdělení původně pětiletého studia na tříleté a dvouleté velmi čerstvé, tuším teprve druhý rok, co to tak bylo. Curriculum tomu moc přizpůsobené nebylo a nikdo moc netušil, co s tou bakalářskou prací. K pořádné laboratorní práci se člověk v podstatě ještě nedostal (pokud se k některému týmu neupichnul aktivně sám ve svém volném čase), v rámci povinného studia jsme měli v podstatě od všeho jen základní kurzy. Takže se po nás v principu chtěla tricetistrankova (minimálně) čistě teoretická práce (rešerše) na dané téma.
Co se chce po těch děckách dnes, netuším.

A jinak ja jsem teda do laborky chodila právě dobrovolnicky hned od prváku, ale v podstatě jsem stejně dělala jen přípravu (homogenizaci, extrakci) vzorků a nějaké další, spíše mechanické činnosti. Což je logický, že se dá dělat těm nejmladším.
K pořádné analytice, čili k celkovému vyhodnocení a interpretaci dat, k návrhu a vývoji nové metody apod.) jsem se dostala až na magisterském.

• načítám...
Alriga
28.1.22 07:07
@Anonymní píše:
@summersun přesně, souhlasím. A tak je to při vší úctě i s tím našim češtinářem. To je to co mě točí. Na druhou stranu, ruku na srdce i já se občas nechám unést pocitem jaká jsem vědkyně (např. když jsem prezentovala na konferenci).
:roll: :roll: :roll:
  • Upravit
4164
28.1.22 07:40

Tak já se tu asi jako jeden z mála jdu zastat studentky. Taky mám za sebou VŠ a dal jsem to s prstem v nose, protože to byla škola v oboru ve kterém je můj taťka jako pracující řemeslník bez maturity a sám jsem měl ještě školu s maturitou v oboru. Z odborných vlastností jsem přidal opravdu malé množství znalostí, které bych dokázal vměstnat do jednoho roku. Větší výzva to byla pro gymnazisty případně obecně středoškoláky mimo obor, ale to tak nějak není to, co chcete od vysoké školy, ne?
Bakalářské práce práce byly… no některé byli kvalitní, protože měli kvalitní vedení. Moje byla dost nic moc, protože jsem si vybral sice člověka, co byl kapacita v oboru, ale tím pádem na mě neměl vůbec čas, takže jsem si ji vedl vlastně sám a tím co jsem odposlechnul od spolužáků, že tam řeší. Zpětně to hodnotím jako trochu lepší semestrální práci jednoho předmětu.
A na druhou stranu vím, že jsou střední školy, které řeší a učí studenty takovým stylem, že věřím, že jejich maturita má rozhodně větší hodnotu, než můj Bc. A zrovna tady co holka popsala, tak takové výzkumy, co dělala ona, tak k tomu jsme ani nečuchly. A i obecně vím, že jsou střední školy které jinde mají jméno, jejich studenti vyhrávají různé národní i mezinárodní soutěže a pak ano je dobré je mít v CV.

• načítám...
13193
28.1.22 08:03

@gabrriel souhlasím s tím, že výběr vedoucího je víc než téma samotné, jak u Bc., Mgr. i PhD… Když tam vázne spolupráce, tak je to na tom konečném výsledku dost poznat.

• načítám...
3596
28.1.22 08:15

Zakladatelko z tvého psaného projevu mi připadá, že potřebuješ své vzdělání nadhodnocován a sebe taky. To děláš protože máš hodnocení o sobě nízké?
Pane bože, jsi na střední škole, to nikoho nezajímá, své ambice si plň na vysoké. Střední je střední, prostě střed, průměr, nic co by o tobě říkalo, že jsi lepší člověk.
Výdrž to tam pokud možno se slušným morálním kreditem a prospěchem, ať tě vezmou na VŠ kterou chceš a pak můžeš řešit věci co tady řešíš.
Nic jsi nedokázala, studovat na střední škole, byť se skvelym prospěchem, není věc, která by z tebe dělala něco víc. Nejsi v pozici kdy můžeš hodnotit kantory, ani na internetu, nevíš čím si prošli a co museli udělat, aby byli tam kde jsou.

• načítám...
6484
28.1.22 08:17
@Magical-eyes píše:
@gabrriel souhlasím s tím, že výběr vedoucího je víc než téma samotné, jak u Bc., Mgr. i PhD… Když tam vázne spolupráce, tak je to na tom konečném výsledku dost poznat.

S tim taky naprosto souhlasim. A na vysledku to samozrejme jde poznat.

• načítám...
Anonymní
28.1.22 08:59

@Big boss takže z důvodu, ze jsem na střední, mám nárok akorat “držet h… a krok”??? :roll: :zed:

• Upravit
3596
28.1.22 09:11
@Anonymní píše:
@Big boss takže z důvodu, ze jsem na střední, mám nárok akorat “držet h… a krok”??? :roll: :zed:

Ale jistě že ne. Jen bys neměla hodnotit práci učitelů, když evidentně sama s prací nemáš žádné zkušenosti.
Pokud jsem to pochopila správě, máš studium dotované, takže jsi zadarmo na lepší střední škole a ještě máš potřebu kritizovat vyučující. Nezdá se ti to trochu sebestředné? Nechybí ti pokora?
Je normální s učiteli diskutovat o problematice daného předmětu, není normální je hlasitě opravovat a veřejně kritizovat.
Odpověď na tvoji otázku je tedy jasná, ano. Studuješ, neplatíš, máš držet hubu a krok. Diskutovat a vyjadřovat se slušně s úctou a pouze k tématům studia. A nehodnotit něčí práci.

• načítám...
6484
28.1.22 09:27
@Anonymní píše:
@Big boss takže z důvodu, ze jsem na střední, mám nárok akorat “držet h… a krok”??? :roll: :zed:

hele… asi nemusíš „držet hu.bu a krok“, ale prostě vyjadřovat se takto posměšně k BP někoho, u koho nevíš kolik úsilí ho to stálo, jak dlouho to psal, jakou s tím měl práci, proč napsal 30 stran, atd. je mimo, i když ti ten člověk nesedí. To se samozřejmě může stát, nejde vycházet s každým. Ale přece kvůli toho ho nemusíš hned zesměšňovat… Sama jsi BP nepsala, tudíž nevíš jak se píše a spoustu dalších věcí. A i tak, nejlepší by bylo, pokud ti ten daný člověk nesedí, pomyslet si svoje, ale zbytečně se nehádat.

• načítám...
3121
28.1.22 09:49

Na jakou VŠ chceš jít?

• načítám...
Anonymní
28.1.22 09:52

@Big boss však si výslovně odporujete v jednom příspěvku. Na začátku ne, na konci ano :nevim:

• Upravit
3596
28.1.22 10:00
@Anonymní píše:
@Big boss však si výslovně odporujete v jednom příspěvku. Na začátku ne, na konci ano :nevim:

Jestli to nechápeš, tak se nemáme moc o čem bavit. Ano - diskutovat slušně a k tématům. Ne - hodnotit něco práci, opravovat veřejně a kritizovat. Pochopila jsi to takhle polopatě?
Je divné, že studentka „prestižní“ střední školy, nerozumí co tím příspěvkem mělo být řečeno. Anebo nechce rozumět, protože je snazší oponovat? Nebude trochu problém v tom?
Ostatně mě je to jedno, tvůj život. Jestli budeš takhle pokračovat, nebudeš mít potíže jen ve škole, ale i v práci s to už není takový med. Tak hodně štěstí. :palec:

• načítám...
ludmilaadamkova
28.1.22 10:07

Jsi chytrá holka na dobré škole. Ber to i jako školu života. Celý život budeš muset jednat s lidma a ne vše bude sluníčkový růžové a fér. To zazujes ještě mnohokrát.

Je to pouze střední škola. A brzy na ni nebudeš.

Pokud to teď chceš ředit musíš se spojit s dalšími dětmi co jsou „šikanovaný“ ideálně s jejich rodiči a postupovat jednotne. Pak budete mít šanci něco změnit. Ty sama to změnis těžko.

• Upravit
3121
28.1.22 10:51

Zakladatelko,

nechci rýpat, opravdu mě to vrtá hlavou a zajímá mě tvůj názor.

Proč myslíš, že vaše prestižní SŠ není lákavá pro běžného učitele češtiny, proč se vedení spokojilo jen s Bc.?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin