Teror od učitelů

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6484
27.1.22 20:48
@Anonymní píše:
@alejandra tak já nevím, ale aktuálně jsem třeba napsala výborně hodnocenou (i mimo školu) odbornou práci, 29 str. Už vloni jsme napsali (v týmu tří SŠ, dvou VŠ studentů a jednoho doktoranda) práci o 80 stranách, kterou jsme publikovali v aj. Dnes zrovna jsem měla schůzku, protože rozjíždíme (celkem 5 studentů naší školy) spolupráci na výzkumu s ČZU. A je toho víc (tím se nechlubím, jen že to tak je). :)

Tak o to vic bys mela vedet, ze napsat odbornou praci je tezke a neshazovat tim padem bakalarskoi praci tveho ucitele :)

• načítám...
Anonymní
27.1.22 21:04

@alejandra no ono je napsat a napsat, sry… A je celkem poznat když to někdo dělá stylem “aby se vlk nažral a koza zůstala celá” :nevim:
Nebo, jestli máte VŠ, prošla by Vám BP v délce 30 str. s dotazníkovým šetřením o 3 otázkách?

• Upravit
8864
27.1.22 21:07
@Anonymní píše:
@alejandra no ono je napsat a napsat, sry… A je celkem poznat když to někdo dělá stylem “aby se vlk nažral a koza zůstala celá” :nevim:
Nebo, jestli máte VŠ, prošla by Vám BP v délce 30 str. s dotazníkovým šetřením o 3 otázkách?

Na státní - veřejné vysoké škole asi těžko.

• načítám...
6484
27.1.22 21:08
@Anonymní píše:

nevím, já jsem dotazník neměla, takže tohle ti nemůžu odpovědět… :nevim: ale tak či tak, trocha pokory by ti možná prospěla, tohle si neber nijak osobně :kytka:

• načítám...
10972
27.1.22 21:08
@Anonymní píše:
@Magical-eyes jednalo se o práci, která zkoumala problematiku zdraví končetin u dojnic. Já jsem např. hodnotila u jednotlivých krav kvalitu paznehtů (tvar, tvrdost, sklon…) a odebírala jim stěry a vzorky. Pravda, byli jsme na to dva se zaměstnancem kravína. Celkem 250 dojnic. Pak jsme dělali se spolužáky (to už samostatně) odběry půdy z pastvin a odběry podestýlky, což se následně analyzovalo (ve škole v labce). No a i zbytku prací jsme se účastnili, diskuzí, praktických analýz… hodně nám to dalo, ale VŠ říkali že i jim :)

Vlastně jsi sbírala data, za normálních okolností by to někomu museli zaplatit, tak vás přizvali. Jak ti to zní?

Ještě bych ráda doplnila, že psát BP ted a před třeba už 5 lety je rozdíl.
Tehdy 30 stran asi stačilo, proč by měl dělat víc? Kvalita práce není o počtu stran. BP má svá dana kritéria.
Já například musím ve své BP mít 5 cizojazyčných zdrojů. Kamarádka, co má stejnou školu před třemi lety ještě nemusela mít ani jeden, tak proč by ho tam jako dávala? Aby ji nějaka holka se zatím základnim vzdělání mohla řešit na emimi? Víš prd o tom, jaké bylo zadání, ale řešíš strany. 30 strankova BP je až dost. Já v dobré vůli psala seminární práce o 15 stranách a právě to je špatně. Bylo mi vždy vráceno ke zkrácení a to bys viděla, jaký je problém zkracovat, když něco navazuje.

• načítám...
Anonymní
27.1.22 21:11

@truelly nejednalo se o veřejnou VŠ

• Upravit
8864
27.1.22 21:12
@Anonymní píše:
@truelly nejednalo se o veřejnou VŠ

Tak to už je problém školy…koho si tam příjme. :potlesk:

• načítám...
10972
27.1.22 21:13
@Anonymní píše:

Navíc o výzkumu a metodologii víš zase prd. Existují metody, které tohle připouští. I statistiku uděláš ze tří odpovědi, kdy to budeš umět. Nechci shazovat zaměření tvého rodoby výzkumu, protože výzkum v kravíně nebyl ve tvém podání výzkum, jen jsi shromažďovala data a stínovala zkušenosti.

• načítám...
2775
27.1.22 21:15
@Anonymní píše:

Na to jsou jasně daná kritéria na každé katedře, kolik minimálně má práce mít stran.
A ano, studovala jsem odbornou biologii na UK a má bakalářská práce měla tolik stran, kolik bylo požadované minimum (možná o jednu víc). Myslím, že to bylo tak těch 25.
Tuším, že se nároky od té doby mohly změnit, přece jen je to přes 20 let.
Pokud byla práce obhájena, je dost smutné, že student střední školy se takto nad prací ofrňuje. Nemá každý to štěstí, že ho někdo prací a výzkumem provází. Naopak, mnoho vedoucích prací na universitách na to kašle a třeba za mne ani nebyl žádný seminář na téma, jak vědeckou práci napsat. Co je rozšířený a dostupný internet, je to vše zase o něčem jiném.

• načítám...
5954
27.1.22 21:19
@Anonymní píše:
@martina.se to právě nejde, protože vedení stojí za nimi. Resp. spíš to radši kryje, než aby se narušila pověst školy

Až bych na tvém místě školu dokončila, osobně bez svědků bych jim řekla, že jsou zamindrákovaní idio.ti. Bez svědků, protože dle tvého projevu předpokládám, že se budeš hlásit na VŠ, tak ať ti nezavaří.

• načítám...
Anonymní
27.1.22 21:21

@Trojlístek já netvrdím, že neexistuje. Nechtěla jsem, ale fajn, uvedu téma práce. Šlo o hudební vkus mládeže, výzkumný vzorek 2 osmé třídy ZŠ, otázky: jaký hudební žánr posloucháš? je pro tebe v hudbě důležitější text nebo melodie? jaký typ textů preferuješ (veselé, smutné, zamilované…)?
To mi nezní úplně jako ten případ :)

• Upravit
Anonymní
27.1.22 21:23

@Trojlístek nejde jen o počet stran, ale o práci jako celek. A uznávám, zkracování je hnus :mrgreen: já jednu práci také dostala ke zkrácení, no dopadlo to tak že jsem ji napsala znovu…

• Upravit
10972
27.1.22 21:26
@Anonymní píše:
@Trojlístek já netvrdím, že neexistuje. Nechtěla jsem, ale fajn, uvedu téma práce. Šlo o hudební vkus mládeže, výzkumný vzorek 2 osmé třídy ZŠ, otázky: jaký hudební žánr posloucháš? je pro tebe v hudbě důležitější text nebo melodie? jaký typ textů preferuješ (veselé, smutné, zamilované…)?
To mi nezní úplně jako ten případ :)

Takže měl kvantitu nebo kvalitu? To musíš vědět, když jsi taková odbornice na BP.

• načítám...
5954
27.1.22 21:26
@alejandra píše:
Tak o to vic bys mela vedet, ze napsat odbornou praci je tezke a neshazovat tim padem bakalarskoi praci tveho ucitele :)

Ono pokud se učitel chová jako zamindrákovaný deb.il, tak pisatelku chápu, že ho má plné zuby. Kdo tady z vás zažil učitele, který se po vás vozí? Já to zažila. Jsem kliďas a s každým vyjdu a přesto jsem v jednu chvíli toho měla tak dost, že jsem byla připravená dát učitelce do huby. Byla to neskutečná kr. áva, která se bavila šikanou mé osoby. Naštěstí pochopila, že přestřelila a v posledním okamžiku se stáhla. Takže já pisatelku úplně chápu. Je to hodně nepříjemné.

• načítám...
Anonymní
27.1.22 21:27

@Trojlístek a zkušenosti, kontakty rostou na stromě zadarmo??? Pro mně to byla ta nejlepší hodnota, že jsem se mohla účastnit, zapojit do diskuzí, zkusit si různé analýzy, práci s těmi zvířaty. Celkově být u zrodu toho výzkumu…
Já se tedy necítím jako nějaký zneužívaný nádeník zadarmo, jak mi vyznívá z pozadí příspěvku. Spíš jako win-win, my jim pomohli, oni nás něco naučili :)
PS: uvedli nás jako spolupracovníky, takže tak k ničemu jsme jim taky asi nebyli

Příspěvek upraven 27.01.22 v 21:30

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin