Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Poslednim odstavcem jste to pěkně vystihla.. bohužel to umí vždy tak pekne otočit, že si připadám špatná já
Malá place teď pořad, začala plakat na čtyřech a to teď děla pořad aniž by se bouchla. Jenomze já už nemám sílu mu to vysvětlovat, stejne to nepochopí
Tráví s dcerou někdy čas i sám? Přijde mi, že nezvládnutí pocit, že musí sám vyhodnotit závažnost situace a nemá na to někoho jiného, tj. tebe.
Jeho rekace po tom co jsi dopsala mi přijde zvláštní. A vynadal ti stylem, že jsi si vzala moc léků
to je jako nadávat vozíčkáři, jestli už se nechce z toho vozíku konečně zvednout.
Vyčítá ti ve vzteku braní AD častěji?
@Detsa píše:
Když se mi diskuze nelíbí, tak přece neodepíšu. Lepší než někoho urážet, že bere AD… urážíš i lidi, co berou paralen, když mají chřipku? Promiň, ale tvůj komentář byl fakt naprostý vrchol. Obvykle nereaguji, ale todle mi nedalo.
Mě zas nedala ta diskuze
dobrou noc.
Každý má nějakou míru, hranici, kde se nechá vytočit a reaguje nepřiměřeně. Normální lidi od hovad rozlišuje jednak poloha té hranice a jednak ta reakce při vytočení. Někdo mlátí do všeho kolem, nebo do tebe, někdo je sprostý, někdo má schopnost bouchnout vnitřně a sám se zklidnit. Takže si sama ujasni, jestli je tvůj muž normální, nebo hovado. Z dlouhodobého hlediska. Až provedeš zodpovědně diagnózu, tak se potom nebudeš muset ptát, jestli jsi neudělala chybu. Já bych řekla, že ne. Nejsi zodpovědná za to, jak tvůj manžel reaguje, pokud to bylo tak, jak popisuješ (což věřím, že ano). Druhá věc je, co s tím můžeš/chceš dělat. Vzhledem k tomu, že jsi dlouhodobě na AD jsi v nevýhodné pozici, protože jsi pro něj snadný terč. Na druhou stranu by mě zajímalo, z jakéhokoliv důvodu jsi je začala brát. Jestli nakonec tím důvodem není on a jeho chování k tobě.
No nevím. Kdybych slyšela, že moje ani ne roční dítě začalo hrozně brečet, tak bych zvedla hned zadek a šla se podívat, co se děje. To, že jsi zůstala sedět…No chlapovi se teda nedivím, že něco takového řekl. Ostatně dost lidé pod AD má hodně ploché prožívání, žádné výkyvy. Jestli on to tak u tebe vnímá (přestože ty ne), mohla to pro něj být ta poslední kapka. Co my víme. Je to jen náhled z tvojí strany.
@Myssicka píše:
Každý má nějakou míru, hranici, kde se nechá vytočit a reaguje nepřiměřeně. Normální lidi od hovad rozlišuje jednak poloha té hranice a jednak ta reakce při vytočení. Někdo mlátí do všeho kolem, nebo do tebe, někdo je sprostý, někdo má schopnost bouchnout vnitřně a sám se zklidnit. Takže si sama ujasni, jestli je tvůj muž normální, nebo hovado. Z dlouhodobého hlediska. Až provedeš zodpovědně diagnózu, tak se potom nebudeš muset ptát, jestli jsi neudělala chybu. Já bych řekla, že ne. Nejsi zodpovědná za to, jak tvůj manžel reaguje, pokud to bylo tak, jak popisuješ (což věřím, že ano). Druhá věc je, co s tím můžeš/chceš dělat. Vzhledem k tomu, že jsi dlouhodobě na AD jsi v nevýhodné pozici, protože jsi pro něj snadný terč. Na druhou stranu by mě zajímalo, z jakéhokoliv důvodu jsi je začala brát. Jestli nakonec tím důvodem není on a jeho chování k tobě.
Je zlý, že má excitovanou reakci na potenciální zranění dítěte?
@jenny.fields píše:
No nevím. Kdybych slyšela, že moje ani ne roční dítě začalo hrozně brečet, tak bych zvedla hned zadek a šla se podívat, co se děje. To, že jsi zůstala sedět…No chlapovi se teda nedivím, že něco takového řekl. Ostatně dost lidé pod AD má hodně ploché prožívání, žádné výkyvy. Jestli on to tak u tebe vnímá (přestože ty ne), mohla to pro něj být ta poslední kapka. Co my víme. Je to jen náhled z tvojí strany.
@pohledzdruhestrany píše:
A je normální se ptát ženy, jestli své dítě fakt porodila? Chápu zakladatelku, prostě vypla, když viděla, že muž jde za dítětem. Musela být už unavená, pokud byla dcera uplakaná delší dobu.
Reakce na potenciální zranění dítěte je především úlek a následná úleva, ne agrese vůči zakladatelce, zejména proto, že on tam byl snad přítomen také. Zajímalo by mě, co bys řekl na to, kdyby udělala ona totéž. Dítě začne brečet, ona k němu letí, on se ani nehne a následuje jeji výbuch, že snad není ani otec. Protože to by tu lítaly diagnózy, že je hysterka a tak dále. Protože, jak už nám pánové tvorstva dali mnohokrát najevo, MY jsme matky, MY se musíme starat a tatínkové jsou jen jako doplněk k péči.
Ví muž, že takhle dcera brečí často? Pokud ne, pak jeho reakci dokážu pochopit, lekl se, že se malé něco stalo a nechápe, že Ty jsi v klidu. Upřímně já bych se také zvedla, evidentně Té malá volala k sobě a Tys ji ignorovala.
Dalším bodem je, jak na Tebe antidepresiva působí a jak se k muži chováš, co je původcem té krize. Vím, že dokáži, že člověk působí jako loutka bez emocí a v manželství bez citu se špatně žije nejen ženským.
Jako velký problém vidím malou praxi manžela v péči o dítě. Ještě za ten rok nezjistil, že děti občas začnou řvát. Někdy i vzteky, že se jim něco nedaří. Snažila bych se ho do péče zapojit a odcházet z domu, aby s ní byl sám.
Za další můžeš být tak ovlivněná těmi léky, že on to nedokáže strávit. Moje příbuzná pod vlivem AD byla přehnaně v pohodě. Bylo jí všechno jedno.
Po vysazení je celkem nepříjemná a nespokojená a tím je protivná.
Zvaž, proč léky bereš a zda důvod není příliš malicherný.
Protože to, že na Tebe štěká, zda jsi dítě vůbec porodila na mně působí tak, že on s Tebou má problémů více, nebude to jenom tato jedna záležitost.
Měla bys mít čistou mysl na posouzení a měli byste Vy dva spolu probrat, co je vlastně ten skutečný problém a neřešit to výbuchy vzteku bez komunikace.
Příspěvek upraven 27.05.18 v 00:33
@jenny.fields píše:kdyz vidi , ze dite je v peci druheho rodice , proc by tam mela letet ? Mu duveruje ..a on je z toho jeste vypruzenej
reakci mit muze, ale co s tim ma zakladatelka? Proc si to vybiji na ni?
A jak byste reagovaly, kdyby to tu bylo napsáno z druhé strany?
Něco jako mám manželku na antidepresivech a přijde mi, že jí hodně ovlivňují. Dnes třeba naše ani ne roční dcerka začala hodně plakat, když lezla po zemi a s ní to ani nehlo a dál si bez povšimnutí seděla na gauči…?
@katyna1984 píše:
A jak byste reagovaly, kdyby to tu bylo napsáno z druhé strany?Něco jako mám manželku na antidepresivech a přijde mi, že jí hodně ovlivňují. Dnes třeba naše ani ne roční dcerka začala hodně plakat, když lezla po zemi a s ní to ani nehlo a dál si bez povšimnutí seděla na gauči…?
To by nebyla pravda, kdyz k dcerce bezel prvni on
@Myssicka píše:
Reakce na potenciální zranění dítěte je především úlek a následná úleva, ne agrese vůči zakladatelce, zejména proto, že on tam byl snad přítomen také. Zajímalo by mě, co bys řekl na to, kdyby udělala ona totéž. Dítě začne brečet, ona k němu letí, on se ani nehne a následuje jeji výbuch, že snad není ani otec. Protože to by tu lítaly diagnózy, že je hysterka a tak dále. Protože, jak už nám pánové tvorstva dali mnohokrát najevo, MY jsme matky, MY se musíme starat a tatínkové jsou jen jako doplněk k péči.
tak to opravdu standardně není - úlek a úleva, kolik dětí po úleku (když se ztracené našly) dostaly 50/50 od otců i matek (možná víc od matek) na zadek…asi ho opravdu vyděsila ta plochost reakce.. strach z rizikové situace, až tam on nebude