Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@katyna1984 píše:
A jak byste reagovaly, kdyby to tu bylo napsáno z druhé strany?Něco jako mám manželku na antidepresivech a přijde mi, že jí hodně ovlivňují. Dnes třeba naše ani ne roční dcerka začala hodně plakat, když lezla po zemi a s ní to ani nehlo a dál si bez povšimnutí seděla na gauči…?
@Venetia píše:
reakci mit muze, ale co s tim ma zakladatelka? Proc si to vybiji na ni?
strach z opakování situace, až u toho nebude - nedostatečná reakce na problém u dítěte?
@pohledzdruhestrany píše:
tak to opravdu standardně není - úlek a úleva, kolik dětí po úleku (když se ztracené našly) dostaly 50/50 od otců i matek (možná víc od matek) na zadek…asi ho opravdu vyděsila ta plochost reakce.. strach z rizikové situace, až tam on nebude
Znamená pohled z druhé strany zásadně vždy opozici? Mně přijde, že ty ani nechceš najít jádro problému, ale diskutuješ jen proto, abys mohl oponovat. Je snad jasné, jak jsem svůj příspěvek myslela, není nutné tu vysvětlovat reakci na nalezení dítěte, v tomto případě je na místě úlek a úleva, nějaké dostání na zadek s tím nesouvisí.
Možná jsem si k tomu, cos zakladatelko napsala, vytvořila chybné pozadí, že se takhle neurvale k tobě chová často… Třeba to tak není. To nám můžeš osvětlit jen ty.
@Myssicka píše:
Znamená pohled z druhé strany zásadně vždy opozici? Mně přijde, že ty ani nechceš najít jádro problému, ale diskutuješ jen proto, abys mohl oponovat. Je snad jasné, jak jsem svůj příspěvek myslela, není nutné tu vysvětlovat reakci na nalezení dítěte, v tomto případě je na místě úlek a úleva, nějaké dostání na zadek s tím nesouvisí.Možná jsem si k tomu, cos zakladatelko napsala, vytvořila chybné pozadí, že se takhle neurvale k tobě chová často… Třeba to tak není. To nám můžeš osvětlit jen ty.
tvoje reakce byla byla zcela jednostranně zaměřená, a ano, potřebovala úmyslně přehnanou opozici pro možnost přemýšlení o věci z většího nadhledu
tvoje reakce byla byla zcela jednostranně zaměřená, a ano, potřebovala úmyslně přehnanou opozici pro možnost přemýšlení o věci z většího nadhledu
No ještě že „tě mám“ ![]()
strach z opakování situace, až u toho nebude - nedostatečná reakce na problém u dítěte?
ale on tam byl… jina situace
@Venetia píše:
ale on tam byl… jina situace
otázka proč reagoval tak intenzivně - strach, že až tam nebude tak… už to aspoň trochu chápeš, že někdo má tak rychlý myšlenky?
otázka proč reagoval tak intenzivně - strach, že až tam nebude tak… už to aspoň trochu chápeš, že někdo má tak rychlý myšlenky?
ne
a vzhledem k tomu, ze ma manzelku na AD, tak uz vubec ne..a reakce mi prijde silne neprimerena…mne teda vubec jakekoliv porvavani na protejsek prijde neprimerene
@Venetia píše:
nea vzhledem k tomu, ze ma manzelku na AD, tak uz vubec ne..a reakce mi prijde silne neprimerena…mne teda vubec jakekoliv porvavani na protejsek prijde neprimerene
neříkám, že musela být přiměřená, ale že byla nepřiměřená, nemusí znamenat, že byla nepochopitelná
neříkám, že musela být přiměřená, ale že byla nepřiměřená, nemusí znamenat, že byla nepochopitelná
vse se da resit v klidu..mozna pochopitelna, jestli je nejak labilni, ale stale neprimerena..obzvlast, kdyz zakladatelka psala, ze dite ma plactive obdobi a rve kazdou chvili a nic nestandartniho se nedelo. Mozna by ty AD potreboval vic on.
@Venetia píše:
vse se da resit v klidu..mozna pochopitelna, jestli je nejak labilni, ale stale neprimerena..obzvlast, kdyz zakladatelka psala, ze dite ma plactive obdobi a rve kazdou chvili a nic nestandartniho se nedelo. Mozna by ty AD potreboval vic on.
nebo víc vína ![]()
@Sexynohy píše:
Jeho rekace po tom co jsi dopsala mi přijde zvláštní. A vynadal ti stylem, že jsi si vzala moc lékůto je jako nadávat vozíčkáři, jestli už se nechce z toho vozíku konečně zvednout.
Vyčítá ti ve vzteku braní AD častěji?
Pokaždé
Já si nemyslím, že bych byla léky ovlivněná, beru “děckou” dávku. Kdyby tam nebyl, tak běžím za ní, to je jasný. A byla na čtyřech, podle mě začala řvát vztekem, včera opravdu řvala i když jsem ji jen prosadila proti její vůli.. to on ale neví když není doma…
Buď není doma a nebo je a pokaždé to takhle dopadne.Pak se bavím s někým jiným a on se hrozně diví, že se smeju a s nim ne. Jenomze s nim nemám důvod se smát ![]()
@Anonymní píše:
Já si nemyslím, že bych byla léky ovlivněná, beru “děckou” dávku. Kdyby tam nebyl, tak běžím za ní, to je jasný. A byla na čtyřech, podle mě začala řvát vztekem, včera opravdu řvala i když jsem ji jen prosadila proti její vůli.. to on ale neví když není doma…
Buď není doma a nebo je a pokaždé to takhle dopadne.Pak se bavím s někým jiným a on se hrozně diví, že se smeju a s nim ne. Jenomze s nim nemám důvod se smát
Pak zbývá ho zapojit do péče o dítě. Když nebude chtít, řvi na něj, zda je vůbec otec, zda to vůbec zplodil on.
Nech ho hlídat, i kdyby nechtěl, budeš prostě mít něco neodkladného. Musí poznat svoje dítě.
Bůh ví, zda ty prášky nepotřebuješ kvůli němu. ![]()