Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Doma mame velkou krizi a já přemýšlím nad odchodem. Možná jsem ovlivněna emocemi a proto se chci zeptat zde, jestli jsem udělala chybu já, přestože to tak sama necítím.
Máme skoro roční holčičku a partner je podnikatel, takže doma je pozdě večer a tento týden spal dvakrát mimo domov. Dcera byla cely týden nemocná a od včerejška je hrozně protivna a pořad pláče. Dcera byla na čtyřech, když začala hrozně plakat, chlap k ni letěl a ze se asi bouchla. Já dal seděla na sedačce, když jsem videla ze jde za ni on..Muz na mě začal rvát, ze me vůbec nezajímá co ji je a ze jestli jsem vůbec její máma, dokola se mě ptal jestli jsem ji porodila a co jsem to za mámu, ze se mam vzpamatovat a nejsem normální. Pry jsem si asi vzala moc prášků( beru AD)Takhle je to u nás pokaždé, proto se chci zeptat, jestli jsem třeba fakt neudělala chybu já?
Vem si ten prášek..
No mě by zajímalo, co se mému dítěti stalo, pokud bych slyšela něco hrozivého (ránu apod), ale pokud by to vypadalo jako běžný pláč, tak bych se zachovala jako ty a nechala tatínka, ať se postará.
Otázka je, jak se k tobě chová on. Byl pouze vystresovaný a vylekaný, co se dceři stalo, nebo s tebou nejedná s úctou stále? Pokud to druhé, měla by sis s ním důrazně promluvit - že nestíháš, potřebuješ s dcerou pomoci, že by měl trávit více času s rodinou. Pokud to nezabere tak (zjednodušeně řečeno) můžeš odejít. Dcera se nemusí dívat na neúctu otce vůči matce a pokud jediné co ti dává jsou peníze, tak ho k ničemu nepotřebuješ. Jen ty sama víš, jak to mezi vámi je a zda chceš pokračovat či nikoliv.
@Dojcanis píše:
Vem si ten prášek..
Inteligentní věta od bezpochyby inteligentní osoby.
@tyniste píše:
No mě by zajímalo, co se mému dítěti stalo, pokud bych slyšela něco hrozivého (ránu apod), ale pokud by to vypadalo jako běžný pláč, tak bych se zachovala jako ty a nechala tatínka, ať se postará.Otázka je, jak se k tobě chová on. Byl pouze vystresovaný a vylekaný, co se dceři stalo, nebo s tebou nejedná s úctou stále? Pokud to druhé, měla by sis s ním důrazně promluvit - že nestíháš, potřebuješ s dcerou pomoci, že by měl trávit více času s rodinou. Pokud to nezabere tak (zjednodušeně řečeno) můžeš odejít. Dcera se nemusí dívat na neúctu otce vůči matce a pokud jediné co ti dává jsou peníze, tak ho k ničemu nepotřebuješ. Jen ty sama víš, jak to mezi vámi je a zda chceš pokračovat či nikoliv.
Nechci aby byl doma víc, to je ten problém a takhle řve často
Chtěla jsem slyšet, jestli to třeba fakt nedělám já
@Dojcanis píše:
Vem si ten prášek..
Podle něho jsem si jich vzala naopak moc, takže další dávka by mi asi nepomohla ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Doma mame velkou krizi a já přemýšlím nad odchodem. Možná jsem ovlivněna emocemi a proto se chci zeptat zde, jestli jsem udělala chybu já, přestože to tak sama necítím.
Máme skoro roční holčičku a partner je podnikatel, takže doma je pozdě večer a tento týden spal dvakrát mimo domov. Dcera byla cely týden nemocná a od včerejška je hrozně protivna a pořad pláče. Dcera byla na čtyřech, když začala hrozně plakat, chlap k ni letěl a ze se asi bouchla. Já dal seděla na sedačce, když jsem videla ze jde za ni on..Muz na mě začal rvát, ze me vůbec nezajímá co ji je a ze jestli jsem vůbec její máma, dokola se mě ptal jestli jsem ji porodila a co jsem to za mámu, ze se mam vzpamatovat a nejsem normální. Pry jsem si asi vzala moc prášků( beru AD)Takhle je to u nás pokaždé, proto se chci zeptat, jestli jsem třeba fakt neudělala chybu já?
Co přesně je u vás takto pokaždé? Že je na dceru háklivější, opatrnější a starostlivější než vy, reaguje na vše kolem ní přecitlivěle, zatímco vy vychováváte spíše flegmaticky a hned se nikam neženete?
Nebo že na vás řve za každou blbost, neustále kritizuje, pěkného slova se nedočkáte a chová se k vám celkově bez úcty?
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Takhle to vidíš ty, ještě by to chtělo vědět, jak tu situaci viděl tvůj muž. Pak bychom mohli vyslovit názor, kdo udělal chybu. Evidentně problém máte, komunikace mezi vámi je hrozná. Ale z čí viny - těžko říci.
@Emimin7 píše:
Neprijde mi, ze mel duvod takhle vyjizdet.
Jedině snad, pokud by byl přesvědčený, že jeho žena na dceru kašle, případně že i ten pád dcery byla její chyba, případně že kašle na vše kolem domácnosti. Celková nespokojenost, která vybublala.
Ale klidně může být jen přetažený, podrážděný a ujely mu nervy. Pak by se ovšem měl omluvit.
No a nebo je jednoduše klasický arogantní zakomplexovaný vůl, který se pravidelně vozí po manželce, protože si myslí, že tam mu to projde a má potřebu jí srážet sebevědomí.
@Mart81 píše:
Co přesně je u vás takto pokaždé? Že je na dceru háklivější, opatrnější a starostlivější než vy, reaguje na vše kolem ní přecitlivěle, zatímco vy vychováváte spíše flegmaticky a hned se nikam neženete?Nebo že na vás řve za každou blbost, neustále kritizuje, pěkného slova se nedočkáte a chová se k vám celkově bez úcty?
Poslednim odstavcem jste to pěkně vystihla.. bohužel to umí vždy tak pekne otočit, že si připadám špatná já
Malá place teď pořad, začala plakat na čtyřech a to teď děla pořad aniž by se bouchla. Jenomze já už nemám sílu mu to vysvětlovat, stejne to nepochopí
@Anonymní píše:
Poslednim odstavcem jste to pěkně vystihla.. bohužel to umí vždy tak pekne otočit, že si připadám špatná já
Malá place teď pořad, začala plakat na čtyřech a to teď děla pořad aniž by se bouchla. Jenomze já už nemám sílu mu to vysvětlovat, stejne to nepochopí
Proč vy myslíte, že se tak chová? A chová se tak jen k vám nebo je to jeho povahový rys obecně?
Jak nejsem podezřívavá, tak tady bych si myslela, že má chlap jinou a proto je na tebe tak hnusný. Ale kdo ví, co ho tak žere.
@Anonymní píše:
Nechci aby byl doma víc, to je ten problém a takhle řve často
Chtěla jsem slyšet, jestli to třeba fakt nedělám já
Vybíjí si na tobě svůj vztek. Ty jsi nic neprovedla ![]()
Dobrý večer,