Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
To snad ani nemuzes myslet vazne…ano, na pohotovosti si budou myslet, ze patris spis na psychiatrii…uzkostni s rozbitym kolenem, klistetem nebo stipancem od komara ve tri rano na urgentu sou v podobne kategorii, jako ty…
Co pises intimniho, ze pouzivas zbytecne anonym chytroprde?
Nepsala jsi tu už, že ses uhodila do spanku? Jestli mas jet k doktorovi
Pokud jsi neztratila vědomí, nezvracíš, nemáš rozšířené zornice, poruchy vidění a hýbeš všemi končetinami, tak je to ok.
Já jsem se před měsícem bouchla o roh otevřené skříňky přímo do spánku, když jsem vytahovala nádobí z myčky. Spánek mě bolel snad týden, místo bolelo při otočení hlavy a při kousání jídla. Nenapadlo by mě nikam jezdit. Je normální, že místo úderu bude bolet.
Kdyby jsi dostala do spánku kladivem, tak to už je samozřejmě vhodné ihned řešit.
Musíš se naučit přerušit tenhle uzkostny kolotoč strachu. Něco se stane, ty se leknes, že to bude mít nějaké zdravotní následky, začneš o tom přemýšlet, googlit diagnózy, radit se na internetu. Tím tu úzkost víc a víc zivis. Pokud bys dojela na pohotovost, jen tě prohlédnou, pošlou domu, na chvíli tě uklidní. Ale pak ti to začne hlídat, oni neudělali rentgen, určitě něco přehlédli…a jedeme dál. Řešením je jedině tyhle myšlenky odehnat dřív, než se to celé rozjede..
@Anonymní píše:
@Monchichik mám daleko.
Tak na pohotovosti je budeš otravovat s ničím, ale k obvoďákovi je ti za těžko jet. ![]()
Uklidni se a nebuď hysterická.
A hlavně nejezdi otravovat na pohotovost. ![]()
Nenechají si tě tam. Já se jednou švihla v noci do hlavy o kliku. Udělalo se mi blbě a omdlela jsem. Tak mě odvezli. Poslali na rentgen s tím, že když tam nic nebude, tak můžu domů, pokud je mi dobře. Na rentgenu jsem sebou sekla znovu, takže jsem tam nakonec musela zůstat. Toho chudáka mladýho, co mě na ten rentgen bral, jsem vyděsila k smrti. Byla jsem tam tři dny, dostala kapačku, absolvovala vyšetření hlavy, štítné žlázy, dvacet tisíc dotazů na případné těhotenství a pak mě pustili. Neshledali nic - krom lehkého otřesu mozku. Ještě půl roku jsem měla na hlavě nazelenalou bouli… Příčinu našla o deset let později fyzioterapeutka.
Za mě jste v pořádku. Jako důkaz berte to, že jste živá a žádné potíže kromě trochy bolesti nemáte - ale to je normální, když se praštíte. Hlavně pokračujte v léčení těch atak a nezapomeňte si uvědomovat, že vaše přehnaná starost o sebe sama je způsobená psychickým problémem a že vám fyzicky nic není…
V nemocnici si nenechali ani mou ctyrletou dceru, kdyz spadla z prolejzacky primo na hlavu a vezli jsme ji na siti. Ani rtg ji nedelali. Nebyla v bezvedomi, ani nezvracela. Jen jsem ji mela doma pozorovat a druhy den jsme jeli s ni na kontrolu. A pak uz jen vytahnout stehy.
Do spitalu jen v nejnutnejsim pripade, jinak me tam nikdo nedostane
Nejela bych, neboj to bude v pohodě:).Dámy některé se by jste se měli opravdu stydět!!!Trochu empatie by to chtělo. Slečna jasně napsala co má za problém a že ho řeší, ale je na začátku léčby. Psychika dělá hodně a stačí třeba normálně odpovědět a uklidnit. Zbytecně se nepozoruj a zkus se zaměstnat. Nemusíš se bát kdyby ti něco bylo určío to poznáš:).