Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak tohle taky řeším denně, ale máme barák, tak jsem klidná, co se týče sousedů. Jak píšou holky, to k dětem patří… Poslední dobou zlobí extra. Denně vymýšlím nějakou zábavu, ale poslední dobou nechtějí u ničeho vydržet a když už, tak z pěkné hry udělají něco šílenýho. Nechat jim barvy a vodu teď nejde… Jinak jsme hodně venku, nebo min. děcka - vidím na ně a zatím třeba vařím. Ale i tam už vymýšlí největší kraviny. Teď je starší na hromadě, tak jsme hodně doma a už ztrácím nervy
![]()
A to starší má potvrzenou hyperaktivitu, že to zmiňuješ?
Jinak já se taky někdy koupu i když děti nespí. Ale většinou je nejvíc zajímám já, až musím vymýšlet nějaký úkoly, aby na mě nezíraly, jak na zvíře v ZOO ![]()
@Maminka88, prosím tě, kolikrát si taky říkám, že nás už sousedi vynesou v zubech. Ale neječí tu jen naše děti a navíc tu štěkají po baráku i psi, tak jsem v klidu ![]()
Na ječení reaguji tak, že nereaguji. Co taky jinýho. Učím totiž děti, že si věci nevyřvou, takže pokud ječí, že něco chtějí, tak ať si to zařídí samy nebo ať si o to řeknou normálně. U staršího se mi to daří, ten už to chápe. Mladší, když toho nedosáhne jekotem, urazí se a jde trucovat (klidně je půl hodiny zavřený v ložnici a zírá a je klid
)
Jo taky tu někdo psal, že jeho děti jsou celkově hlučné, tak naše taky. I dost hlasitě mluví, s tím nic nenadělám ![]()
@Maminka88 Já to chápu, tohle je momentálně věkem. Mám doma to samé, taky skoro 2-leťáka. Takže to znám. Už jsem si tím prošla s tím starším a doufám, že ten mladší z toho taky vyroste.
Ten starší už je relativně v klidu, už neječí když něco chce, zato když mluví, tak zkrátka mluví hrozně nahlas, má strašně vysokou intonaci hlasu (už jsme byli i na ORL, jestli dobře slyší…) a je vždycky strašně slyšet. Vůbec neumí mluvit potichu. Stačí si stoupnout za zavřené dveře třídy ve školce a hádej, kdo je nejvíc slyšet. Ano, moje dítě. ![]()
JO tak se sousedama je to o štěstí, buď narazíš na takové, kteří pochopí, že děti nejsou cvičené opice nebo na takové, kteří si budou myslet, že jste těm Vašim zapoměli udělat knoflík na vypnutí. Ale kvůli ječení dětí vás snad nemůžou vyhodit ne?
Co se samotného ječení týká, tak mám doma taky dva takové exempláře, starší to bravurně učí mladší a někdy nevím, kdo je ven slyšet víc jestli děti nebo maminka
Ti naši ječí doma i venku, je to úplně jedno. Každopádně doufám, že se to minimálně do osmnácti odnaučí
![]()
Samozřejmě, že sousedi nemůžou nikoho vyhodit kvůli dětem! Dokud se bude tolerovat ochcávání baráku psy, tak na děti nikdo nemůže ![]()
No, naše sousedka je uječená, má uječené děti a občas bych je přetrhla. Já tohle neznám u malé ani u dětí švagrové.
Stěžovat si můžou, vyhodit těžko… ![]()
Mám to samé, stejně staré děti. Doufám, že to bude lepší nástupem dětí do zařízení.
Už teď ráno při odchodu v 5.50 nic jiného krom hygieny, snídaně a oblékání nestíhají. Takže zbývá čas po příchodu domů odpoledne nebo o víkendu
A taky doufám, že nebudou ječet do 18let.
Holky a co tahle situace, znate? Ridite auto a decka za hlavnou zniceho nic AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
„Co se stalo?“ „On mi sem dal ruku“
Tisickrat jsem jim rikala, ze v aute je to nebezpecne.
A pak se v jedné třídě sejde 10 takových a učitelka si může jít hodit mašli…
@neumisa
Ucitelky musi neco vydrzet! Maji i psychologicke vzdelani! Kdo jiny by si mel s detma poradit, kdyz ne ucitelky?
U nás se taky teď jenom řve a ječí..
Kluk má 6 let, tak už si myslí, že je velký.. Takže je občas už i drzý, malému dělá naschvály, tenzačne řvát, já po chvíli začnu ponich, protože 10 krát nedělj mu to.. je to dokola..
Bohužel 20 měsíční batole bude asi pěkný rarach, takže mu dělá fakt naschvály.. ![]()
No a pak žárlení.. Jeden chce něco durhý řve, a nebo starší teda neřve, ale se nafoukne, že hned nejdu k němu..
Jinak k té vaně, půjdu asi proti proudu.. Ná zase na tom nevidím nic divného.. Zase, ten 2 letý se přeci nezblázní 5 minut.. Ta máma, taky potřebuje na chvilinku vypnout a např. má své dny, tak se holt osprchovat- koupat na 5 minut musí…
Já teda si vezmu kluka do koupelny hází mi ta´m kachny
ale jsou jiné situaci, kdy ji ho dám taky do postýlky, když potřebuji rychlovku něco udělat..
Neni to samozřejmě na půl dne v postýlce
Z pohledu té sousedky
… mámě podobnou rodinu naproti nám. Mají terasu a můžu Vám teda říct, že už nemůžu :-/… trvá to už asi rok. Pravidelně, když jsem doma se děti hodí na terasu na pískoviště a tam neustále řvou. Teď o víkendu to bylo dvoudhodinové ječení, vzlykání, vztekání se atd… klidně v kuse. Byla jsem již svědkem i toho jak maminka prostě zavřela dveře od terasy a nechala je tam řvát, asi aby si to sousedi užili. Takový bordel jako tam dělaj oni, tam nedělá nikdo. Když je tam zrovna tatínek, tak ten akorát stojí a čumí na to jak děti řvou a vztekaj se. Ať si řvou, ale doma, nevim proč je schválně nechávaj venku, kdy to je slyšet po celém bloku. Nejlepší je když se k nim přidá maminka z druhého vchodu, která má terasu vedle nich, taky má dvě děti a to už opravdu nedávám. Už si na ně lidi i stěžovali a já jsem ráda za každý den, kdy tam nemusím být. To se nebavim o tom, že nemám šanci se o víkendu trošku prospat, protože je šoupnou v 8 ráno na terasu a už to začíná :-/… Sousedi vedle mají mimino, to také neustále řve, ale tam to chápu. Ovšem tady to opravdu nechápu a rodiče bych nakopla do zadku :-/…
@vin a co třeba rodiče? no chudák učitelka…pak jim s parchantíkama ujedou nervy a maminky na ně ječí, protože jejich nevychovaný děti, jsou andílci…
@Pudloslava píše:
Holky a co tahle situace, znate? Ridite auto a decka za hlavnou zniceho nic AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA![]()
![]()
„Co se stalo?“ „On mi sem dal ruku“
Tisickrat jsem jim rikala, ze v aute je to nebezpecne.
na podobne vystupy pomohlo jednou partnerovi opravdu zarvat…ale tak, ze v momente byl v aute klid a od te doby staci pripomenout heslo „Piestany“- bylo to prave cestou do Piestan
a je klid
![]()
nicmene kluci uz byli o dost starsi nez tvoji…