Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím ![]()
Mám dvě dost uječené děti 2 a 5 let. Starší škádlí mladší, to ječí, starší hyperaktivní si nedá domluvit, je tu takového řevu, že si snad sousedi myslí, že je týráme, ale bydlíme zatím v domku. Chceme se odstěhovat do bytu a bojím se, že sousedi se z nás zblázní. Byt bude náš, ale to neznamená, že si můžeme dělat z domu cirkus. Máte radu jak spacifikovat děti? Mladší ječí jakmile se na něj špatně podvám, když něco provede. Když jsem sama doma a jdu si dát rychlou vanu, nechce- li být v postýlce, celou dobu vříská. Už si nevím rady.
Příspěvek upraven 21.09.16 v 17:59
Já mám doma tři a řev je u nás taky pořád
neustále se dohadují. Třeba dnes neskutečná scéna, když jsem po malý splachla záchod. nevšimla jsem si že se na to chystá
sousedi naštěstí vydrží dost, ale pořád je krotím
A tu vanu bych si teda dala až budou spát ![]()
@vin tak přesně stejný věk mám doma! 6 a 3
A ještě k tomu dvouletýho a je to uplně stejný jako u vás
O prázdninách se stěhuju do blázince ![]()
Asi normální.
zabavit nebo jít ven. tam tolik neječí nebo se to víc ztratí..
S vanou nechápu- jako že je zavřená v postýlce, mezitím, co si dáváš vanu? to se jí nedivím, že vříská.
Podobný víkend byl teď u nás. Až to večer soused pod náma nevydržel a přišel zazvonit.
Asi být doma co nejméně?
Promiň, radu fakt nemám, k dětem to prostě asi tak nějak patří - jsou hlasití, hašteří se… atd. Těžko tomu nějak zabránit. Taky to u nás někdy stojí za to. Sousedy máme naštěstí super (jsme jen 4 byty ve vchodě), takže problémy nemáme a nemusím to řešit. Jsme v I. patře, nad námi už nikdo a v přízemí stará špatně slyšící paní, která mi neustále povídá, že nás vůbec neslyší. Přitom já svoje děti slyším až ve sklepě a to si prosím jen nahoře spořádaně povídají. ![]()
@Maminka88 moje temer dvouleta by jistojiste vriskala taky, kdybych ji zavrela do postylky a sla si dat vanu…po pravde toto moc nechapu a ani bych to neudelala. Tezko po ni muzes chtit, aby v klidu pockala, nez se maminka vykoupe…neni schopna toto pochopit.
@Berousik píše:
@Maminka88 moje temer dvouleta by jistojiste vriskala taky, kdybych ji zavrela do postylky a sla si dat vanu…po pravde toto moc nechapu a ani bych to neudelala. Tezko po ni muzes chtit, aby v klidu pockala, nez se maminka vykoupe…neni schopna toto pochopit.
@Maminka88 píše:
Zdravím
Mám dvě dost uječené děti 2 a 5 let. Starší škádlí mladší, to ječí, starší hyperaktivní si nedá domluvit, je tu takového řevu, že si snad sousedi myslí, že je týráme, ale bydlíme zatím v domku. Chceme se odstěhovat do bytu a bojím se, že sousedi se z nás zblázní. Byt bude náš, ale to neznamená, že si můžeme dělat z domu cirkus. Máte radu jak spacifikovat děti? Mladší ječí jakmile se na něj špatně podvám, když něco provede. Když jsem sama doma a jdu si dát vanu, nechce- li být v postýlce, celou dobu vříská. Už si nevím rady.
@Fima píše:
Asi být doma co nejméně?Promiň, radu fakt nemám, k dětem to prostě asi tak nějak patří - jsou hlasití, hašteří se… atd. Těžko tomu nějak zabránit. Taky to u nás někdy stojí za to. Sousedy máme naštěstí super (jsme jen 4 byty ve vchodě), takže problémy nemáme a nemusím to řešit. Jsme v I. patře, nad námi už nikdo a v přízemí stará špatně slyšící paní, která mi neustále povídá, že nás vůbec neslyší. Přitom já svoje děti slyším až ve sklepě a to si prosím jen nahoře spořádaně povídají.
Já když jedu do práce nebo z práce je slyším ještě ve výtahu tři patra pod náma. Sousedi jsou asi fááákt nadšení. Když v neděli od šesti je rambajz. A v šest ráno s nima ven fakt nejdu
Přijď teď k nám a to něco uslyšíš
Sousedi mají naštěstí doma to samý tak si nemáme co vyčitat ![]()
Od nás se také neustále rozléhá řev, ječení, pištění, dupání a rány. Sousedi musejí být svatí, že se ještě neozývají. Je mi jich líto, ale co dělat nevím, to fakt nejde utišit ![]()