Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@vin píše:
@neumisa
Ucitelky musi neco vydrzet! Maji i psychologicke vzdelani! Kdo jiny by si mel s detma poradit, kdyz ne ucitelky?
treba rodice jako ten primarni vychovny prvek? ![]()
@Callipo90 píše:
Z pohledu té sousedky… mámě podobnou rodinu naproti nám. Mají terasu a můžu Vám teda říct, že už nemůžu :-/… trvá to už asi rok. Pravidelně, když jsem doma se děti hodí na terasu na pískoviště a tam neustále řvou. Teď o víkendu to bylo dvoudhodinové ječení, vzlykání, vztekání se atd… klidně v kuse. Byla jsem již svědkem i toho jak maminka prostě zavřela dveře od terasy a nechala je tam řvát, asi aby si to sousedi užili. Takový bordel jako tam dělaj oni, tam nedělá nikdo. Když je tam zrovna tatínek, tak ten akorát stojí a čumí na to jak děti řvou a vztekaj se. Ať si řvou, ale doma, nevim proč je schválně nechávaj venku, kdy to je slyšet po celém bloku. Nejlepší je když se k nim přidá maminka z druhého vchodu, která má terasu vedle nich, taky má dvě děti a to už opravdu nedávám. Už si na ně lidi i stěžovali a já jsem ráda za každý den, kdy tam nemusím být. To se nebavim o tom, že nemám šanci se o víkendu trošku prospat, protože je šoupnou v 8 ráno na terasu a už to začíná :-/… Sousedi vedle mají mimino, to také neustále řve, ale tam to chápu. Ovšem tady to opravdu nechápu a rodiče bych nakopla do zadku :-/…
tohle je teda mazec, to bych asi nedala ![]()
@Maminka88 my to vyřešili protizvukovými stěnami po obvodu celého bytu. V podlaze keramzit ![]()
@Zuziky
Primarni mozna. Ale, kdyz dite chodi do skolky a je denne s mnoha detma, tak stejne nic moc neudelas… Tim chci rict, ze si stejne dite prinese ze skolky sve 'moresy"…
@vin tak to rozhodne, az jsem se kolikrat nestacila divit, co vsechno deticky ve skolce pochytily
![]()
@Liz píše:
@Maminka88 my to vyřešili protizvukovými stěnami po obvodu celého bytu. V podlaze keramzit
je ale docela smutné, že kvůli rodičům, kteří nezvládají nebo nechtějí usměrnit svoje děti, musí někdo předělávat svůj byt…
(nemyslím běžný hluk…a rozdíly jsou, někde to holt jde a jinde se spíš nechce…)
@Malaga píše:
je ale docela smutné, že kvůli rodičům, kteří nezvládají nebo nechtějí usměrnit svoje děti, musí někdo předělávat svůj byt…
(nemyslím běžný hluk…a rozdíly jsou, někde to holt jde a jinde se spíš nechce…)
néé, my to udělali kuli našim uječeným dětem, aby nerušili sousedy. Fajn je, že my také neslyšíme žádné sousedy ![]()
@vin píše:
No, oni nejen deti…my meli nad nami psa, ktery vydrzel od 7 h rana stekat do noci, kdy chlapik prisel domu… Pes uz vubec nemohl, dal si par minut pauzu a znovu. Nejhorsi v noci, kdy bylo ticho. A kdyz vysel nekdo na chodbu, tak se mohl za dverma zblaznit. Kdo tohle nezazil, fakt nepochopi. Sileny, kazdy den dokola… Jemu to nevadilo, kdyz byl doma, tak pes nestekal. Je to hnusne, ale jsem rada, ze pes uz neni mezi zivymi…
to chapu
nasi psi taky meli tendenci vyvadet, kdyz byli sami doma…u nas to vyresilo zakoupeni protistekacich obojku…prece nemuzu terorizovat sousedy ![]()
@vin resili jsme to s pejskarema v okoli a zpocatku se mi to taky nelibilo…ovsem pak jsem jednou slysela, jak ti pitomecci fakt vyvadi a bylo rozhodnuto…a u te vetsi uz to funguje tak, ze staci nasadit a je potichu, malej (york) vetsinou potrebuje jedno dve pisknuti, aby pochopil ![]()
u nas ted nekde na sidlisti maji asi nove stene…chudak opravdu cele dny zoufale steka…uprimne lituju lidi, co bydli bliz nez my
A at nejsem ot- to, ze deti jsou hlucne, to se vseobecne vi, ale argument, ktery tady zaznel „prece s nima nebudu chodit v sest rano ven“- tak nechodte, naucte je, ze v tu dobu se proste hraje POTICHU a nebo zvednete zadek a ven s nima bezte… to, ze vy neumite udelat poradek se svymi detmi, prece nemusi sousedi odnaset ![]()
@Liz píše:
tohle je teda mazec, to bych asi nedala
Taky to nedávám
… a evidentně to nedávají ani rodiče zmiňovaných dětí, oni jsou asi zvyklí, ale já si zvykat teda nehodlám ![]()
@Zuziky píše:
A at nejsem ot- to, ze deti jsou hlucne, to se vseobecne vi, ale argument, ktery tady zaznel „prece s nima nebudu chodit v sest rano ven“- tak nechodte, naucte je, ze v tu dobu se proste hraje POTICHU a nebo zvednete zadek a ven s nima bezte… to, ze vy neumite udelat poradek se svymi detmi, prece nemusi sousedi odnaset
Asi tak, my jsme taky byli naučení, že můžeme být vzhůru, můžeme si zapnout televizi na pohádky, když jsme byli schopný, což jsme třeba v 6 letech už byli, tak jsme si namazali zatím rohlík třeba s něčím, ale byli jsme naučení, že si můžeme hrát nebo se dívat na televizi, ale potichu. Takový alotrie co tady předvádí naši sousedi s námi teda nikdy nebyli. Taky se za nás rodiče nikdy nemuseli stydět, mohli s námi kamkoliv a kdykoliv.
@Callipo90 Ono taky „za nás“ se i dospělí báli otevřít pusu…